Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 27. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 27.4.2012



7. Rostov – Terek Grozny  1  kerroin 2.05

Rostov Venäjän kahdeksan joukkueen putoamissarjassa neljäntenä, Terek kolmantena – eroa 1 piste. Rostovilla viisi viimeistä ottelua voitottomia, viimeksi se hävisi sunnuntaina vieraissa Kryljalle 2-1. Terekillä allaan kaksi peräkkäistä tappiota, viimeksi se hävisi sunnuntaina kotonanaan Krasnodarille 0-1. Maaliskuun 17. Terek voitti Rostovin kotonaan 1-0.

Rostovin uusi valmentaja Baydashniy teki debyyttinsä viime matsissa. Rostov johti sitä 1-0, mutta sitten lensi puolustaja pihalle, eikä valmentajalla ollut hänelle vaihtopenkillä sopivaa korvaajaa näin Rostov hävisi 2-1. Sekä Rostovilta, että Terekiltä ovat molemmat avauksen laitapuolustajat loukkaantuneina. Rostovilta lisäksi puuttuu ulosajettu puolustaja Kolodin pelikiellon johdosta.

Kahden heikosti viime aikoina pelanneen seuran mittelö. Kummatkin tarvitsevat vielä voittoja, sillä sijoitus, jolla joutuu jatkokarsintaan putoamisesta on vain kahden ja kolmen pisteen päässä. Eiköhän uuden valmentajan opit ala purra Rostovin leirissä. Terek ei ole hyvä vierasjoukkue ja kun se muutenkin on hävinnyt neljä, viidestä edellisestä pelistään, niin eiköhän se ole vihdoin Rostovin voiton aika.

Kv. vedonlyöntitoimistojen arvio: 44% - 30% - 26%



20. Groningen – De Graafschap  2  kerroin 5,80

Groningen Hollannissa 13., De Graafschap toiseksiviimeinen eli 17. – eroa 16 pistettä. Groningen on hävinnyt 4 viimeisintä otteluaan, viimeksi se hävisi sunnuntaina vieraissa sarjajohtaja Ajaxille 2-0. De Grafschap on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan, lauantaina se hävisi kotonaan Heraclesille 2-3. Syyskuussa Groningen voitti vieraissa De Graafschapin 2-3.

Groningen tällä kaudella kotonaan bottom-6 joukkueita vastaan: 3 voittoa – 0 tasuria – 0 häviötä. De Graafschap vieraissa bottom-6 tiimejä vastaan: 1 v. – 2 t. – 0 h.

Gronongen pelasi erittäin puolustusvoittoisesti Ajaxia vastaan ja taisi olla tyytyväinen pieniin tappiolukemiin. Siltä puuttuvat pelikieltoiset puolustajat: Ivens ja Hiariej. Puolustaja Dijk ja kkp. Kwakman ovat loukkaantuneena. De Graafschapilta puuttuvat loukkaantuneet puolustajat: Nalbantoglu ja Wormgoor.

Tähän yritän yllätystä, koska Groningenilla ei ole enää mitään tavoiteltavaa loppupeleissään, mutta De Graafschap on vain yhden pisteen edellä sarjajumboa ja viimeinen putoaa suoraan – kolme kierrosta on jäljellä sarjaa. Kummallakin joukkueella on vain yksi voitto yhdeksästä viime ottelustaan. De Graafschap todella taistelee voitosta viimeiseen saakka tässä ottelussa.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 64% - 22% - 14%



29. Sligo – St.Patricks  2  kerroin 3,40

Sligo johtaa Irlannin sarjaa, St.Patricks on neljäntenä – eroa 4 pistettä. Kumpikaan ei ole vielä kahdeksan pelatun kierroksen aikana kärsinyt liigassa tappiota. Sligo voitti viime perjantaina Corkin vieraissa 0-1. St.Patricks kaatoi perjantaina kotonaan UCD:n 2-0. Viime kauden keskinäisissä Sligo voitti kerran kotonaan ja kerran pelattiin tasan. St.Patricks voitti molemmat kotiottelunsa.

Sligolla ei poissaolohuolia, kun puolustaja Jason McGuinness on palannut harjoituksiin loukkaantumisensa jälkeen. St.Patricksilta on sivussa ainoastaan koko kauden tähän asti missannut puolustaja Aidan Price.

Kaksi kovaa siis kohtaa toisensa ja joukkueet ovat melko tasavertaisia eli kummallakin on lähes yhtä suuri mahdollisuus voittaa. Kotikenttäetu on ainoa merkittävä asia, joka asettaa ennusteet Sligon voiton suuntaan. St.Patricks voitti muutama viikko sitten Dublinin paikallisottelussa suurimman mestarisuosikin ja sarjakakkosen Shamrockin peräti 5-1. Tämä viittaa siihen, että St.Patricks olisi ns. suurten otteluiden joukkue.

Arvio: 48% - 30% - 22%



32. Genk – Anderlecht  1  kerroin 2,40

Genk on Belgian yläloppusarjassa kolmantena, Anderlecht johtaa – eroa 7 pistettä. Genk on voittanut neljä viimeisintä otteluaan, viimeksi kaatui kotikentällä sunnuntaina Standard 3-2. Anderlecht on pelannut aivan viime viikkoina vaihtelevasti, viimeksi kaatui sunnuntaina vieraissa sarjakakkonen Brugge 0-1. Joukkueet kohtasivat kaksi viikkoa sitten Anderlechtin kotona ja Genk vei pisteet mennessään 1-3 lukemin. Anderlecht on voittanut tuota aiemmin molemmat kauden keskinäiset.

Genk tällä kaudella kotonaan top-6 tiimejä vastaan: 6 v. - 0 t. – 1 h. Anderlecht vieraissa top-6 joukkueita vastaan: 5 v. – 2 t. – 1 h.

Genkiltä on pelikiellossa viime viikkoina hyvin pelannut keskikentän Hyland. Anderlechtiltä on pelikiellossa 3 pelaajaa: Puolustaja Wasilewski, keskikentän Kljestan ja 12 maalia tällä kaudella tehnyt hyökkääjä Mbokani.

Tuossa kaksi viikkoa sitten tapahtuneessa kohtaamisessa näiden joukkueiden välillä Genk oli todella hyvä ja ansaitsi voittonsa. Se jahtaa vielä ainakin toista sijaa sarjassa, johon on matkaa 3 pistettä – mestaruutta on hyvin vaikea saavuttaa, sillä tuskinpa Anderlecht enää kovin montaa pistettä menettää. Genk on ollut viime viikkoina selkeästi paras porukka Belgiassa. Se oli viime ottelussaan 0-2 tappiolla, mutta meni kuitenkin voittoon asti.

Ennuste: 38% - 28% - 34%





34. Dundalk – Bohemians  1  kerroin 2,90

Dundalk kerännyt Irlannin sarjassa kahdeksasta ottelusta 9 pistettä - Bohemians 7 pistettä. Perjantaina Dundalk voitti vieraissa Derryn 1-2.  Bohemians hävisi perjantaina kotonaan sarjajumbo Monaghanille 1-2. Viime kaudella liigassa Bohemians voitti kahdesti, Dundalk kerran keskinäisen ottelun. Cupissa mentiin näiden kesken uusintaotteluun ja jatkoajalle, jonka Bohemians voitti – siis myöskin viime kaudella.

Dundalkin manageri Sean McCaffreyllä on suuri ongelma siinä, että kenet laittaa puolustukseen pelaamaan. Poissa ovat loukkaantuneet Liam Burns ja Derek Foran. Chris Shields on pelikiellossa ja hän on mies, joka tuli viime ottelussa puolustuksen keskustaan, Burnsin loukkaannuttua. Brassipuolustaja Hernany Macedo odottaa työlupaansa ja luultavasti ei saa pelata tässä ottelussa. Viime kaudella 9 maalia tehnyt Mark Griffin on pikkuhiljaa tervehtynyt, mutta ei ole varmaan vielä käytössä tähän matsiin.

Bohemiansin keskikentän Karl Moore saattaa missata ottelun, viime ottelussa loukkaantuneen olkapäänsä vuoksi. Jos näin on hänen tilallaan pelannee Dwayne Wilson, joka juuri palasi Australiasta perhetapahtumasta.

Dundalk otti edellisesllä kierroksella hienon vierasvoiton kovasta Derrystä – Bohemians hävisi kotipelinsä sarjan heikoimmalle, Monaghanille, jonka maalivahti heitettiin kentältä jo kahden minuutin jälkeen. Bohemiansin suurin ongelma on myöskin puolustuksen pitävyys.

Arvio: 32% - 31% - 37%



35. UCD – Drogheda  2  kerroin 2,05


UCD kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen Irlannissa kahdeksantena, Drogheda kolmantena – eroa 10 pistettä. UCD on hävinnyt kolme viimeistä matsiaan putkeen, viimeksi se hävisi perjantaina vieraissa St.Patricksille 2-0. Drogheda on pelannut jo seitsemän liigaottelua putkeen ilman tappiota, viimeksi se voitti perjantaina kotonaan Shelbournen 3-1. Viime kaudella nämä kohtasivat kaikissa kilpailuissa yhteensä viisi kertaa, joista UCD voitti 4 kertaa ja Drogheda kerran,

UCD:lta puuttuu loukkaantumisten vuoksi: Maalivahti Barron ja keskikentän Mulhal. University College Dublinin(UCD) kaikki sopimuspelaajat ovat iältään 17 ja 25 vuoden väliltä. Seuralla on parhaat harjoittelumahdollisuudet Irlannissa ja joukkue on fyysisesti hyväkuntoinen. Joukkue kehittää nuoria pelaajia ja on kuitenkin tarpeeksi hyvä menestyäkseenkin. Alkukausi ei ole sujunut aivan toivotulla tavalla.

Drogheda on pelannut hyvän alkukauden ja esimerkiksi tuo viime perjantain voitto Shelbournesta tuli hyvän peliesityksen jälkeen. Olisi kumma jos UCD pystyisi nyt katkaisemaan Droghedan tappiottomien otteluiden putken.
Ennuste: 27% - 29% - 44%
       The Showgrounds - futisnäyttämö 28 000 asukkaan Sligossa