Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

torstai 26. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 26.4.2012



Taas on aika köyhä lista Veikkauksella, mutta huomenna näyttää olevan jo runsaasti kohteita, puhumattakaan viikonlopusta.



66. Gefle – AIK  X  kerroin 3.20

Gefle kerännyt viidestä ottelusta 5 pistettä, AIK kerännyt viidestä ottelusta 9 pistettä. Gefle yllätti viimeksi Kalmarin vieraskentällä lauantaina 0-1. AIK pelasi kotikentällään 1-1 Sundsvallin kanssa. viime kaudella AIK voitti Geflen kaksi kertaa: 0-3 ja 3-1. Gefle puolestaan voitti kerran AIK:n vierasottelussa 0-2.

Tässä ottelussa AIK saa luultavasti enemmän kannustusta katsomosta kuin Gefle, jonka katsojamäärät ovat yleensä lähes Veikkausliigatasoa (2-4 tuhatta). Tukholmasta tekee 150:n kilometrin matkan iso joukko äänekkäitä kannattajia. Gefle pelasi kauden parhaan ottelunsa, kun se lauantaina päihitti ansaitusti Kalmarin vieraskentällä. AIK pelasi sensijaan heikon ottelun viimeksi, kotitasapelissä Sundsvallia vastaan. Sillä on suuria maalinteko-ongelmia; se ei ole vielä kärsinyt tappiota, mutta se maaliero viidessä ottelussa on vain 5-3. Toisaalta AIK:lla on ehkä sarjan paras puolustus.

Tästä on tiedossa vähämaalinen ottelu ja sellaisethan usein päättyvät tasan. Sitäpaitsi ristin kerroin Veikkauksella on vertailukelpoinen kansainvälisesti – ei toki huippuluokkaa.

Kv. vedonlyöntitoimistojen arvio: 26% - 29% - 45%



73. Athletic Bilbao – Sporting Lissabon+1  1  kerroin 2,50

Eurooppa-Liigan välierä – ensimmäinen osa Päättyi Sportingin voittoon 2-1. Bilbao on Espanjassa kuudentena. Sporting on Portugalissa neljäntenä. Bilbao on pelannut viime kuukaudet hyvällä menestyksellä myös kotimaan sarjassa, viimeksi se voitti lauantaina vieraskentällä Santarderin 0-1. Sportingin viimeisestä tappiosta on vierähtänyt jo kauan aikaa, mutta muistetaan, että Portugalin sarjassa on neljä hyvää joukkuetta ja muuten taso on ehkäpä Espanjan kakkosliigan tasoa. Viimeksi Sporting voitti sunnuntaina vieraissa Nacionalin 2-3.

Ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli tasainen, mutta ei kovin hyvätasoinen. Bilbao otti ensin johdon, mutta Sporting tasoitti ja voitti. Tässä on isossa asemassa kotikenttäetu – Bilbao on näistä muutenkin vahvempi joukkue ja kun se saa pelata kotonaan on se vähintään kaksi maalia parempi.

Bilbaon valmentaja Marcelo Bielsa on varautunut myös rankkarikisaan ja joukkue on tällä viikolla harjoitellut rankkareiden ampumista. Kummaltakin puuttuu tärkeä pelaaja pelikiellon vuoksi: Bilbaolta hyökkäävä keskikenttäpelaaja Oscar de Marcos ja Sportingilta keskikentän tataari Marat Izmailov.

Ennuste peruskohteelle, ilman tasoitusta: 63% - 22% - 15%



78. Valencia – Atletico Madrid+1  1  kerroin 3,25

Eurooppa-Liigan välierä. Atletico voitti ensimmäisen osan 4-2. Valencia Espanjassa kolmantena, Atletico seitsemäntenä – eroa 7 pistettä. Atletico on voittanut kolme viimeistä otteluaan – sunnuntaina kotikentällä kaatui Espanyol 3-1. Valencia on pelannut viime ajat vaihtelevin tuloksin – sunnuntaina kotikentällä kaatui Betis 4-0. Joukkueiden keskinäisissä sarjaotteluissa tällä kaudella, Valencia voitti kotonaan syyskuussa 1-0 ja madridissa pelattiin helmikuussa 0-0.

Atletico hallitsi tuota ensimmäistä osaottelua ja ansaitsi kahden maalin voittonsa. Falcao teki Madridille 2 maalia ja hän on tehnyt 23 maalia pelaamissaan 23:ssa Eurooppa-Liiga ottelussaan kautta aikain. Ricardo Costa teki Valencian toisen maalin, kun lisäaikaa oli pelattu jo lähes 5 minuuttia. Tuo maali pitää Valencian toiveet yllä, kun lähdetään tämän illan peliin.

Ei tiedossani uusia poissaolijoita tähän otteluun, mutta Atleticolta edelleen sivussa kaksi puolustajaa: Antonio Lopez ja Silvio. Valencia on perustasoltaan hieman vahvempi näistä kahdesta ja kotikenttäetu on merkittävässä asemassa. Tulee runsasmaalinen ottelu, koska Valencia tarvitsee maaleja ja Atletico saattaa rankaista liian rohkeasta hyökkäyspelistä Valenciaa.
Arvio peruskohteelle, ilman tasoitusta: 50% - 26% - 24%
                                                   San Mames, Bilbao