Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 24. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 24.4.2012



45. Cagliari – Catania  X  kerroin 3,00

Cagliari 16., Catania 8. – eroa 8 pistettä. Cagliari on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan, viimeksi se hävisi vieraissa Parmalle 3-0. Catania on pelannut vaihtelevin tuloksin viime ajat, viimeksi se voitti kotonaan Atalantan 2-0. Joulukuussa Cagliari haki Cataniasta pisteet 0-1.

Tässä kohtaavat Sardinian ja Sisilian joukkueet, mutta ottelu pelataan aivan pohjoisimmassa Italiassa, Triestessä. Cagliarin stadion on remontissa ja joukkue pelaa viimeiset kotiottelunsa Triestessä.

Italian sarjaa on viisi kierrosta jäljellä ja Cagliarilla on putoamisviivaan matkaa vain 3 pistettä. Tämä on erittäin tärkeä ottelu heille. Cagliarilta puuttuu maalivahtinsa Michael Agazzi, pelikiellon vuoksi.

Catanian ongelma ovat poissaolot. Myös heidän maalivahtinsa, Carrizo on pelikiellossa, kuten myös tärkeä puolustaja Legrotagglie. Loukkaantuneena on kolme tärkeätä miestä: Keskikentän Izco ja Almiron, sekä hyökkääjä Barrientos. Catanialla on vielä pienet mahdollisuudet ensi syksyn Eurooppa-Liigaan, mutta heillä on vaikea loppuohjelma. Poissaolojen vuoksi he varmastikin lähtevät varovaisesti tähän otteluun ja ehkä tästä tulee vähämaalinen matsi. Italiassa pelataan paljon tasureita, joten kokeilen tähän semmoista.

Arvio: 48% - 28% - 24%



46. Atalanta – Chievo  2  kerroin 3,85     

Atalanta Italian sarjassa 14., Chievo 9. – eroa 3 pistettä. Kummatkin joukkueet ovat pelanneet viime viikot vaihtelevin tuloksin; kummallakin on viidestä viime ottelustaan kaksi voittoa. Atalanta hävisi lauantaina vieraissa Catanialle 2-0. Chievo tasasi pisteet kotona Udinesen kanssa 0-0. Joulukuussa Chievon kotikentällä nämä joukkueet tasasivat pisteet 0-0.

Atalanta kotona tällä kaudella keskikastin joukkueita vastaan: 2 voittoa – 3 tasuria – 1 häviö. Chievo vieraissa keskikastia vastaan: 1 v. – 1 t. – 3 h.

Italian sarjassa on viisi kierrosta jäljellä ja näillä kummallakin joukkueella on putoamisuhka. Atalanta tarvitsee pisteitä kipeimmin, sillä putoamisviivaan on 5 pistettä. Atalanta loi kyllä Cataniaa vastaan vaarallisia paikkoja, mutta kun heiltä uupui kaksi parasta hyökkääjäänsä, ei maaleja syntynyt. Hyökkääjä Marilungo on edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta ykköstykkinsä he saavat takaisin, koska Denis on kärsinyt pelikieltonsa. He ovat hävinneet vain 3 ottelua, 16:sta edellisestä kotiottelustaan. Atalantalla on kaikista joukkueista vaikein loppuohjelma, joten nyt on pakkovoiton paikka.

Chievo olisi ansainnut voiton sarjanelosta, Udineseä vastaan ja he missasivat rangaistuspotkunkin. Hyökkääjä Moscardelli on heiltä sivussa, mutta toinen tärkeämpi hyökkääjä Pellissier ja puolustaja Sardo ovat kärsineet pelikieltonsa.

Chievo lähtee puolustamaan ja Atalanta lähtee hakemaan kolmea pistettä. Tulossa vähämaalinen ottelu ja ehkä vähemmän paineinen Chievo iskee vastahyökkäyksestä maalin tai pari.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 45% - 36% - 19% 



50. Aston Villa – Bolton+1  2  kerroin 1,80

Aston Villa Valioliigassa 15., Bolton 19. – eroa 6 pistettä. Aston Villalla on kuuden voitottoman ottelun putki meneillään, viimeksi he pelasivat kotonaan 0-0 Sunderlandin kanssa. Boltonkin on viime viikot pelannut alavireisesti, viimeksi se pelasi kotonaan 1-1 Swansean kanssa. Syyskuussa liigacupissa Bolton vei vierasvoiton Villasta 0-2. Joulukuussa liigassa Villa vei vierasvoiton Boltonista 1-2.

Villa on voittanut vain yhden ottelun, viimeisestä 12 liigaottelustaan. Villa on pelannut jo liigassa 15 tasuria, kun nykymuotoisen sarjan ennätys on 17 tasapeliä. Puolustaja James Collins ja hyökkääja Gabby Agbonlahor ovat epävarmoja osallistujia tähän peliin Villan miehistöstä. Keskuspuolustaja Cieran Clark saattaa jo olla tarpeeksi hyvässä kunnossa osallistuakseen peliin Villan miehistössä. Bolton saattaa joutua peliin ilman keskikenttämiehiään; Darren Pratleytä ja Mark Daviesta.

Kahden huonossa vireessä olevan joukkueen kohtaaminen. Villa on 5 pistettä putoamisviivan yläpuolella ja Bolton 4 pistettä ko. rajan alapuolella. Kummatkin tarvitsisivat voittoa – voi tulla huonotasoinen taisteluottelu. Joukkueet tällä hetkellä melko tasavahvoja – paineet ovat enemmän Boltonin puolelle.

Kertoimien kertomaa prosentteina (peruskohde, ilman tasoitusta): 49% - 27% - 22%




51. Newport – Wrexham  1  kerroin 3,30

Newport Englannin Konferenssissä 17., Wrexham toisena. Newportilla on alla kolmen ottelun tappioton putki, viimeksi kaatui kotikentällä Alfreton 1-0. Wrexhamilla on meneillään viiden ottelun voitoton putki, viimeksi se hävisi Mansfieldille vieraissa 2-0. Lokakuussa nämä kohteemme joukkueet pelasivat Wrexhamissa 0-0.

Newport kotonaan top-6 joukkueita vastaan: 2 v. – 0 t. – 3 h. Wrexham vieraskentällä keskikastia vastaan: 5 v. – 3 t. – 3 t.

Walesin paikallisottelu, jossa ei ole panosta sarjataulukon suhteen, mutta on tärkeä taisto paikallisylpeyden kannalta. Wrexham jatkaa kauttaan nousukarsinnoissa ja Newport varmisti hiljattain sarjapaikkansa Konferenssiin ensi kaudeksikin. Tästä matsista tulee siis tyypillisen paikallisottelun tapaan hurja taistelu, jossa rikotaan paljon ja joka laukaisuyritys yritetään blokata. Sarjataulukosta ei ole tämän ottelun lopputuloksen ennustamisen kannalta apua, vaan tunne ja sisäinen palo yksilötasolla ratkaisevat. Newportin kausi ei pääty vielä sarjan päättymisen myötä, vaan se pelaa ylpeänä FA Trophyn finaalissa, Wembleyllä 12. Toukokuuta Yorkia vastaan. Tämä aiheuttaa sen, että miehistössä on kova taistelu avauksen paikoista Wembleylle. Newportia valmentaa Tottenhamista tuttu puolustaja Justin Edinburgh.

Ennuste: 28% - 29% - 43%



55. Barcelona – Chelsea+2  2  kerroin 2,05

Mestareiden Liigan välierä, ensimmäisen osan Chelsea voitti 1-0.

Barcelona Espanjassa toisena, Chelsea Englannissa kuudentena. Barcelona on hävinnyt kaksi viimeisintä matsiaan, lauantaina se hävisi kotonaan Real Madridille 1-2. Chelsea ei ole hävinnyt yhdeksään otteluun ja viimeksi se pelasi lauantaina 0-0 tasurin Arsenalin kentällä.

Barcan Ibrahim Afellay on taas terveiden kirjoissa ja käytetävissä keskikentälle. Heiltä puuttuvat pitkäaikaispotilaat: Abidal, Villa ja Fontas. Chelsean Drogba ei pelannut viikonloppuna polvivamman takia, mutta nyt on kuulunut sellaisia uutisia, että hän pystyisi tässä ottelussa pelaamaan – erittäin merkittävä pelote Barcan puolustukselle. Hän teki maalin eka osassa. David Luiz on tietojeni mukaan sivussa Chelsean puolustuksesta edelleen.

Ei Chelsea näin huono ole, että sille annataan kaksi maalia hyvitystä ja silti kerroin on yli 2. Jos peli on toisella puoliajalla 1-0, saattaa asetelmat jähmettyä jatkoajan odotteluksi. Se eka osa oli tasainen ja Barcelona olisi ansainnut ainakin tasurin, mutta Cech on ihan hyvässä vireessä Chelsean maalilla ja ekassa osassa Messi saatiin pidettyä ihan hyvin kurissa. Eka osa pelattiin viime keskiviikkona ja lauantaina Barcelona pelasi El Classicon. Chelsealla oli lauantaina hieman pienempilatauksisempi ottelu Arsenalia vastaan. Jaksaako Barca jauhaa yhtä tehokkaasti, kun massiivisia otteluita on 3 viikon sisään? Tästä voi tulla tylsäkin peli, jossa tehdään 0-1 maalia.
Ennuste peruskohteelle, ilman tasoitusta: 77% - 15% - 8%

Newport neuvottelee siirtymisestä pelaamaan ensi kaudeksi kaupungin rugbyjoukkueen, Newport Gwent Dragonsin kotikentälle, Rodney Paradelle(ylh.). Joukkueen oman kentän, Spytty Parkin pelialusta on erittäin huono. Ensin kuitenkin joukkue suuntaa toukokuussa vielä hienommalle areenalle eli Wembleylle(alh).