Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

maanantai 23. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 23.4.2012



15. HJK – Jaro+1  2  kerroin 2,80

HJK:lla kahdesta ottelusta 3 pistettä, viimeksi se hävisi TPS:lle torstaina vieraissa 3-1. Jaro hävisi ainoan pelaamansa ottelun torstaina 2-0 Myllykoskella. Viime kaudella HJK voitti Jaron kotonaan 1-0 ja 6-0. Pietarsaaressa Jaro puolestaan voitti 1-0.



Perustan tämän kohteen merkin siihen, että näin HJK:n pelin torstaina Turussa ja se ei ollut tuttua Klubia. HJK:n alakerta päästi välillä helponnäköisesti TPS:n pelurit ohitseen ja puolustuksen ja maalivahti Wallenin välillä oli muutama väärinymmärrys, jotka johtivat vaarallisiin tilanteisiin. Zeneli oli taitava ja näkyvä, mutta pyöriskeli tehottomasti pallon kanssa, eivätkä ratkaisusyötöt löytäneet omiaan. Mäkelää ei pystytty kärjessä ruokkimaan ja Pohjanpalo oli melko näkymätön ja vaaraton. HJK:n ekassa ottelussahan 17-vuotias Pohjanpalo teki hattutempun. Hakanpää, Sorsa ja pirteästi pelannut Robin Lod jättivät Turussa kentän pikkuvammojen vuoksi.

Jaro ei saanut oikein mitään aikaiseksi Myllykoskella, liekö ulkokenttäharjoittelu jäänyt vähiin, kun eka kotimatsikin peruttiin kentän kunnon vuoksi. Jarolta puuttuvat edelleen tutut 3 miestä, joista tärkein on kapteeni, puolustaja Heikki Aho. Uskon, että HJK:n peli ei ole vielä sillä tasolla, mihin on totuttu. Siksi tälläinen tekninen, yritteliäs, vaikkakin kokematon joukkue voi sen yllättää. Hyvä pelialusta varmaankin sopii Jaronkin pelityyliin, vaikka Helsingin keinonurmi on monille pelaajille uusi.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste peruskohteelle, ilman tasoitusta: 72% - 19% - 9%



17. ToPo – Kataja  2  kerroin 2,10

Koripalloliigan välierien toinen osaottelu, Kataja johtaa voitoin 1-0. ToPo pudotti edellisellä kierroksella kovan Kauhajoen 3-1 ja Kataja heikon Vilppaan 3-0.

Kataja ei onnistunut aivan odotetusti kotipelissään ja ToPo venyi hyvään suoritukseen. Tuon ekan matsin Kataja voitti pisteellä. ToPosta varsinkin Möttölä pelasi huiman ottelun ja myös Hawkins pelasi onnistuneen ottelun. Katajan tärkein pelaaja Newson teki normaalin määrän pisteitä, mutta puolustuspelaamisessa on parannettavaa tähän otteluun. Järkäle Price pelasi alussa hienosti. mutta hiipui loppua kohti, mikä on hänen kokoiselleen miehelle ymmärrettävää. Sami Lehtoranta teki rutiinisuorituksen.

Tämäkin ottelu todennäköisesti ratkeaa vasta viimeisellä minuutilla. ToPo on nostanut tasoaan huimasti runkosarjaan nähden ja Möttölä on alkanut pelaamaan. Katajalla on vielä parannettavaa, varsinkin Newson ei saisi päästää Hawkinsia niin helpolla vapaisiin heittopaikkoihin, kuin ekassa ottelussa tapahtui. Kataja hallitsi viimeksi loppupelissä hermonsa paremmin ja sellaiselle joukkueelle on helppo povata menestystä seuraavassakin kohtaamisessa

Ennuste: 50% - 50% (Ei ristiä)



18. Pyrintö – Loimaa  2  kerroin 4,20

Korisliigan välierä, ensimmäisen ottelun Pyrintö voitti Loimaalla. Edellisellä kierroksella Pyrintö joutui painimaan KTP:n kanssa viisi tasaista ottelua, kun taas Loimaa voitti Lappeenrannan suoraan kolmessa pelissä.

Tuo lauantain ensimmäinen kohtaaminen venyi Loimaalla jatkoajalle. Pyrinnön Antero Lehto nousi jatkoajan tärkeimmäksi ratkaisijaksi. Varsinaisella peliajalla Damon Williams pääsi taas huikeaan pistemäärään eli hän teki 39 pointsia. Loimaalaisista eniten pisteitä teki yllätysnimi, oma kasvatti Eero Aaltonen (18 pistettä). Iveyn ja varsinkin Zenon pistemäärät jäivät odotettua pienemmiksi.

Tuon ekan ottelun ratkaisivat Pyrinnön kova ruuvipenkkipuolustus ja heidän 24 hyökkäyslevypalloaan. Ivey, Zeno, McDade ja Koivisto jäivät ilman heittopaikkoja – tuntemattomampi Aaltonen sai heittää vapaammin. Jaksaako Pyrintö näin tiiviissä ja pitkissä ottelusarjoissa joka ottelun puolustaa täysillä? Varsinkin Zeno rankaisee heti, jos saa paikan – erittäin kylmähermoinen kaveri. Tasainen ottelu tulossa taas – Loimaalla pitäisi olla enempi energiaa varastossa.

Ennuste: 73% - 27% (Ei ristiä)



30. Leicester – West ham  2  kerroin 2.40

Leicester sarjassa 10., West Ham kolmas – eroa 17 pistettä. Leicester on pelannut viime aikoina vaihtelevasti. Viimeksi se pelasi 0-0 tiistaina kotona Burnleytä vastaan. West Hamilla on meneillään neljän ottelun tappioton putki. Viimeksi se pelasi tiistaina tasan 1-1, Bristolissa. Lokakuussa West Ham voitti Leicesterin kotonaan 3-2.



Leicester tällä kaudella kotonaan top-6 joukkueita vastaan: 4 voittoa – 0 tasuria – 1 häviö. West Ham vieraissa keskikastin joukkueita vastaan: 5 v. – 4 t. – 2 h.



Tällä ottelulla ei ole Leicesterille merkitystä, mutta West Hamin on pakko voittaa säilyttääkseen toiveet suorasta noususta. eroa suoran nousijan tontilla olevaan Southamptoniin on 5 pistettä ja tämän jälkeen on jäljellä vain yksi kierros. Jos West Ham tänään häviää tai pelaa tasan, juhlitaan Southamptonissa paluuta Valioliigaan. West Hamilla on ottelussa siis valtavat paineet, mutta ehkä noita paineita helpottaa se tosiasia, että Southampton kohtaa viimeisellä kierroksella jo putoamaan tuomiotun Coventryn, West Ham kohtaa kotonaan Hullin. On siis erittäin epätodennäköistä, että West ham nousee suoraan, vaan se pelannee neljän joukkueen nousukarsinnoissa.

Leicester lähtee otteluun vapaana loukkaantumishuolista. West Hamin huolena on erityisesti kärki Carlton Colen pelikunto. Myös puolustaja George McCartneyn pelikunto on arvoitus. Keskikentän Julien Faubert saattaa jo esiintyä tässä matsissa loukkaantumisensa jäljiltä.

Tasuri ei ole vaihtoehto West Hamille, joten tähän kannattaa valita merkiksi 1 tai 2. Uskon West Hamin voittavan tämän pelin, sillä ei tämä ihan niin kovan painetason peli ole kuin voisi luulla, koska Southampton voittaa melko varmasti viimeisen ottelunsa ja West Ham jää puhaltelemaan saippuakuplia.

Ennuste: 37% - 28% - 35%



32. Osasuna – Malaga  2  kerroin 2,40

Osasuna Espanjassa yhdeksäntenä, Malaga neljäntenä – eroa 5 pistettä. Kummatkin seurat ovat viime aikoina pelanneet kovin vaihtelevasti ja kummallakin on viidestä viime ottelustaan kaksi voittoa. Osasuna hävisi sunnuntaina Betikselle vieraissa 1-0. Malaga pelasi tasan sunnuntaina 1-1 Sociedadin kanssa. Joulukuussa Malagassa nämä kohteemme joukkueet pelasivat 1-1.



Osasuna kotonaan top-6 joukkueita vastaan: 2 v. – 1 t. – 1 h. Malaga vieraissa keskikastin tiimejä vastaan: 3 v. – 1 t. – 3 h.



Espanjan sarjaa on pelaamatta näiden joukkueiden osalta 5 kierrosta – Malaga haluaa säilyttää Champions-Liigapaikkansa ja Osasuna haluaa nousta sinne. Osasunan ongelmat ovat hyökkäyspäässä – maaleja ei vaan synny. Asioita pahentaa heidän kannaltaan, että 9 maalin mies tällä kaudella, keskikentän Raul Garcia on nyt pelikiellossa. Puolustaja Sergio saattaa missata tämän matsin loukkaantumisen vuoksi.

Malagalla oli viime ottelussa kolmosmaalivahti Ruben tolppien välissä, mutta nyt Kamerunilainen Idriss Kameni on sovittanut pelikieltonsa ja palaa takaisin paikalleen. Puolustaja Mathijsen loukkaantui ja on luultavasti loppukauden pois.

Arvio: 32% - 28% - 40%  



35. Academica – Olhanense  1  kerroin 2,00

Academica Portugalin liigassa 14., Olhanense 9. – eroa 6 pistettä. Kotijoukkue on hävinnyt 4 viimeisintä otteluaan putkeen. Viimeksi se hävisi 6.4.vieraissa Beira-Marille 2-1. Olhanense on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan. 7.4. se hävisi kotonaan Pacos de Ferreiralle 1-2. Joulukuussa Academica haki vieraspisteet Olhanenseltä 0-2 lukemin.

Academica kotonaan keskikastia vastaan: 1 v. – 0 t. – 1 h. Olhanense vieraissa bottom-6 tiimejä vastaan: 2 v. – 2 t. – 0 h.

Academica on hyvän alun jälkeen pudonnut sarjassa reilusti alaspäin ja on 2 pistettä putoamisviivan yläpuolella, kun sarjaa on pelaamatta näiden joukkueiden osalta 4 kierrosta. Olhanensellä ei ole juuri mitään pelattavaa – sillä on ainoastaan teoreettiset mahdollisuudet pudota sarjasta.

Academica asuu Coimbran kaupungissa ja seura on täynnä nuoria lupaavia pelaajia. Se pelaa yleensä vähämaalisia otteluita, joissa tekee yleensä yhden maalin vähemmän kuin vastustajansa. Nyt sen on kuitenkin voitettava, koska putoaminen uhkaa. Kotijoukkueelta puuttunee tärkeä puolustaja Pape Sow. Kaksi tärkeää keskikenttämiestä palaa kentälle: Adrien ja Marinho. Olhanenseltä puuttuvat oikea pakki Luis Filipe ja tärkeä keskikenttäpelaaja Salvador Agra, loukkaantumisten vuoksi.
Ennuste: 46% - 30% - 24%
                Estádio Efapel, Coimbra (Academica)