Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 22.4.2012



28. Krylja Sovetov – Rostov  2  kerroin 3,15

Venäjän jalkapallon kahdeksan joukkueen putoamissarjassa Krylja on kuudentena ja Rostov neljäntenä. Krylja on pelannut viisi tappiotonta ottelua putkeen. Viimeksi se voitti Amkarin kotonaan 2-1. Rostovin peli on ollut alavireistä, mutta viime kierroksella se katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, pelaamalla tasan kotonaan putoamissarjaa johtavan Krasnodarin kanssa. Rostov voitti Kryljan kotonaan loka- ja maaliskuussa 1-0. Viime toukokuussa Kryljan kotonan tasattiin pisteet 2-2 tuloksella.

Kryljan valmentajan mukaan tuo edellinen ottelu, jossa se voitti Amkarin oli joukkueelle kauden paras ottelu. Se päästi eka maalin, mutta nousi nopeilla maaleilla ohi. Se myös sai pitkästä aikaa jalkeille lähes parhaan miehistönsä. Sen keskikenttäpelaaja Petrov on  tämänpäiväisessä ottelussa pelikiellossa.

Rostov pelasi viimeksi heikkotasoisessa ottelussa tasurin ja heidän maalinsa syntyi lisäajalla. Kaikista merkittävin uutinen tähän otteluun on se, että Rostov palkkasi uuden valmentajan, Baydatjinin. Hän luotsasi seuraa jo v.2001. Hän on vanhan koulukunnan valmentaja eli varmaan huutoa tulee pelaajille. Rostovin johtokunta haki tällä vaihdoksella shokkiefektiä, että joukkue piristyisi, eikä valuisi putoamisviivan tuntumaan.

Kummallakin joukkueilla on uhka putoamisesta todellinen ja Rostovilla on ollut palkanmaksuongelmia. Usein uusi, erityyppinen valmentaja vaikuttaa positiivisellä tavalla joukkueensa ensimmäisiin yhteisiin otteluihin – uskon, että näin käy nytkin.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 43% - 31% - 26% 



44. Liverpool – WBA+1  2  kerroin 2,40

Liverpool on kahdeksantena, WBA 13. – eroa 4 pistettä. Liverpool voittanut kaksi viimeisintä matsiaan, viimeksi kaatui lauantaina cupin välierässä Wembleyllä Everton 2-1. WBA:n viiteen viime peliin mahtuu 2 voittoa ja 3 häviötä. Viimeksi se voitti kotonaan QPR:n 1-0. Lokakuussa Liverpool voitti WBA:n vieraissa 0-2.

Liverpool tällä kaudella kotonaan keskikastin joukkueita vastaan: 1 voitto – 4 tasuria – 0 häviötä. WBA vieraissa keskikastia vastaan: 2 v. – 2 t. – 2 h.

Tärkein uutinen on, että Liverpoolin maalivahti Pepe Reina palaa kentille tässä ottelussa, oltuaan kolme matsia poissa. Myös puolustaja Enrique saattaa palata. WBA:n hyökkääja Fortune saattaa missata matsin loukkaantumisen vuoksi. WBA:n ruotsalainen puolustaja Jonas Olsson palannee kentille takaisin tänään.

Roy Hodgsonin joukkueet osaavat aina puolustaa ja Liverpool ei tee tänään helpolla maaleja. Kummallakaan ei ole hirveästi panosta pelissä. Peluuttaako Dalglish sekä Suarezia, että Carrolia Liverpoolin kärjessä? Jos Liverpool lähtee kovin hyökkäävällä taktiikalla, saattaa omassa päässäkin soida. Uskon silti vähämaaliseen otteluun ja kertoimella 2,4 WBA:n voitolle tai tasapelille mielestäni kannattaa pelata, sillä Liverpool ei ole missään vaiheessa kautta saanut konettaan käyntiin.

Ennuste peruskohteelle, ilman tasoituista: 67% - 21% - 12%



 69. KuPS – TPS  2  kerroin 2,40

Veikkausliigan kolmatta kierrosta: KuPS:lla on 2 pistettä ja TPS:llä 3. Torstaina KuPS pelasi Maarianhaminassa tasan 1-1. TPS voitti samana päivänä kotonaan HJK:n 3-1. Viime kaudella KuPS voitti kotonaan 2-0 ja toinen ottelu Kuopiossa pelattiin tasan 1-1, Turussa TPS voitti 5-0.

KuPSilla on nyt isoja poissaolo-ongelmia ja on epäselvää, kuinka siipirikkoisena se tähän kamppailuun lähtee. Topparit Tabe ja Joenmäki ovat olleet jo pidempään loukkaantuneina, myös keskikentän Antti Hynynen on sairastuvalla. Torstaina hyökkäyspää koki todellisen mustan illan Maarianhaminassa, kun Ilja Venäläinen ja Miikka Ilo loukkaantuivat ja heidän pelaamisensa tänään on erittäin epävarmaa. Tuossa ottelussa Veikkausliigan avausmaalinsa tehnyt virolaissentteri Vjatseslav Zahovaiko on tässä matsissa pelikiellossa. Lisäksi Viron maajoukkuelaituri Sander Purin pelilupa ei ollut vielä saapunut ja en tiedä tuleeko pelilupa viime hetkillä ja onko hän pelikelpoinen tähän otteluun.

Olin torstaina katsomassa kun TPS voitti HJK:n, hyväkuntoisella alustalla, Paavo Nurmi-Stadionilla Turussa. Ottelu oli hyvätasoinen ja TPS:n ase olivat nopeat hyökkäykset, joissa pallo pelattiin etenkin Mika Ääritalolle ja Aleksi Ristolalle. Ristola teki ottelussa ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa ja on tyyppinä ihanteellinen hyökkääjä; vahva, hyvän itseluottamuksen omaava, pystyy haastamaan ja näyttää melko nopealta. 23-vuotias hyökkääjä tuli ykkösen PK-35:stä täksi kaudeksi Turkuun. Myös Juho Lähteen hienot nousut olivat mieleenpainuvia tuossa ottelussa.

Voi olla, että Kuopion keinonurmi ei ole yhtä paljon TPS:n mieleen kuin ruoho, mutta uskon, että KuPSilla on nyt niin paljon epävarmuustekijöitä joukkueessa tähän peliin, että eiköhän TPS vie pisteet kuitenkin. Nämä joukkueet kohtaavat samalla areenalla heti keskiviikkona, Suomen Cupin merkeissä.

Arvio lopputulemasta: 35% - 29% - 36%



77. Atletico Madrid – Espanyol  2  kerroin 5,00

Atletico Espanjassa yhdeksäntenä ja tasapisteissä kymmenentenä Espanyol. Atletico voittanut kaksi ottelua putkeen, viimeksi kaatui Eurooppa-Liigan välierässä torstaina Valencia kotona 4-2. Espanyol on pelannut viime aikoina vaihtelevasti, viimeksi kaatui niinikään Valencia 4-0, Espanyolin kotiottelussa. Espnyol voitti joulukuussa Madridilaiset kotonaan 4-2.

Atletico tällä kaudella kotonaan keskikastin joukkueita vastaan: 3 voittoa – 2 tasuria – 1 häviö. Espanyol vieraissa keskikastia vastaan: 1 v. - 4 t. – 1 h.

Joukkueiden terveystilanne on hyvä. Atletico on hyvä kotijoukkue ja Espanyol heikohko vierailija, mutta nyt Atleticolla on viikolla tärkeämmät ottelut. Ensi torstaina on tuo toinen Eurooppa-Liigan välierä Valenciassa ja voi olla, että tässä matsissa valmentaja Simeone lepuuttaa joitakin pelaajiaan, mutta tästä ei ole sen tarkempaa tietoa. Näillä asetelmilla ja kertoimilla kannattaa yrittää.

Ennuste: 61% - 23% - 16%



80. Hönefoss – Aalesund  X   kerroin 3,25

Molemmat saalistaneet neljästä pelaamastaan ottelusta Norjan tippausliigassa 6 pistettä. Kummallakin on identtinen tilasto – ensin 3 tasuria ja viime ottelusta voitto. Hönefoss voitti vieraissa Stabaekin 0-2. Aalesund voitti kotonaan Odd Grenlandin 2-1. Viime kaudella joukkueet eivät kohdanneet, mutta helmikuussa Aalesund voitti seurojen välisen ystävyysottelun kotonaan 4-1.

Roope ja Riku Riskin seura Hönefoss pelasi kauden parhaan matsinsa maanantaina, kun se hoiteli Stabaekin ja mikä hienointa Roope teki kummatkin maalit. Hönefoss on pieni seura, jonka peleissä käy 3000 ihmistä. Myös Aalesund otti avausvoittonsa viime pelissään, mutta sen esitys ei ollut kentällä vakuuttava. Kun Hönefossin maaliero neljästä ottelusta on 3-1 ja Aalesundin 3-2 ja kun molemmat ovat pelanneet kolme tasapeliä neljässä matsissa, niin kyllähän tämä ristiä huutaa. Hönefossilla ei ole merkittäviä poissaolojoita, mutta Aalesundin miehistöstä kuusi pelaajaa on tästä ottelusta poissa, mutta he eivät ole kaikki uusia poissaolijoita.

Ennuste: 39% - 28% - 33%



101. D.C.United – New York  2  kerroin 2,65

United on kerännyt MLS:ssä seitsemästä ottelusta 9 pistettä, New York on kerännyt kuudesta matsistaaan 10 pistettä. Unitedilla on meneillään viiden tappiottoman ottelun putki, viimeksi se pelasi kotonaan tasan heikohkoa Montrealia vastaan. New Yorkin edellisessä ottelussa katkesi kolmen voiton putki, kun he jäivät tasapeliin kotonaan San Josea vastaan. Viime kaudella NY voitti D.C:ssä 0-4 ja D.C. voitti NY:ssa 0-1.

New Yorkin Meksikolainen, keskikentällä viime aikoina pelannut Rafa Marquez aloittaa nyt kolmen ottelun pelikieltonsa. Muutenkin NY:lla on enempi pitkäaikaispoissaolijoita kuin D.C:llä, esimerkiksi Teemu Tainio on edelleenkin loukkaantuneena. D.C. pelasi sekä viikonloppuna, että torstaina, kun taas NY pelkästään viikonloppuna. NY:lla on mainio kärkikaksikko: Thierry Henry ja Kenny Cooper. Henry tekee edelleenkin nopeita älykkäitä ratkaisuja ja Dallasista tullut Cooper on suoraviivainen, hanakka ratkaisija; kumpainenkin on tehnyt tällä kaudella 7 maalia, kun kolmanneksi paras on tehnyt yhden häkin. NY tekee paljon maaleja, mutta Washingtonilla on parempi puolustuspää. NY on näistä kuitenkin tasokkaampi ja luovempi joukkue, joten parempi voittaa.
Arvio: 38% - 28% - 34%
       Stadion Metallurg, Samara (Krylja Sovetov)