Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 30. maaliskuuta 2012


Pitkävetovihjeet 30.3.2012






36. TOPO – Kouvot  2  kerroin 5,85

Korisliigassa joukkueilla on jäljellä runkosarjaa kahdesta kolmeen otteluun. Kouvolan Kouvot on nyt ”selkä seinää vastaan”- tilanteessa, kun sen täytyisi voittaa kaikki kolme jäljelläolevaa otteluaan ja samalla Vilppaan täytyisi hävitä loput matsinsa, jotta Kouvot pääsisivät pudotuspeleihin. Uskon, että Kouvot eivät ole vielä luovuttaneet – siitä osoituksena edellisen kierroksen hieno taistelu sarjakakkosta Bisonseita vastaan, mikä päättyi kuitenkin 7 pinnan tappioon. Ottelussa Brown ja Jordan pelasivat raporttien mukaan hyvin. TOPO kävi keskiviikkona Salossa voittamassa Vilppaan – olin katsomassa ja esitys oli kummaltakin joukkueelta vaisu. Ilman penkillä siviilit päällä istunutta Möttölää pelannut TOPO oli täysin yhden miehen varassa, kun Justin Hawkins heitti yli 30 pinnaa ja voin sanoa, että kaikki upposi, tilanteesta kuin tilanteesta. Muu joukkue oli vaisu. Sitä edellisen ottelun he hävisivät selvästi Lappeenrannassa. TOPO:lla on vielä mahdollisuus nousta neljänneksi ja saada kotietu pleijareihin, mutta se ei ole enää omissa käsissä, vaan Karhun tulee hävitä ainakin kerran. Tahto ratkaisee koriksessa ja uskon, että sitä löytyy tänään Kouvoilta enemmän. Kv. arvio:

84%  - 16%(ei ristiä)



65. Luton – York  2  kerroin 3,20

Englannin Konferenssia. Luton kuudes, York viides tasapisteissä. Lutonilla ei yhtään voittoa viidestä viime ottelusta. Nämä kaksi kohtasivat toisensa hiljan, jopa kahdesti. Kyseessä oli FA Trophy- nimisen kilpailun kaksiosainen välierä. Ekan osan York voitti kotonaan 1-0 ja toinen osa päättyi tasan Lutonissa 1-1. York teki tuossa ottelussa aivan lopussa tasoituksen, joka vei heidät finaaliin, Newportia vastaan.Lutonilla on entuudestaan vähän enemmän loukkaantuneita pelaajia kuin vastustajallaan. Lutonilla viisi(2 keskuspuolustajaa) ja Yorkilla 3. Ottelu on erittäin tärkeä taistelu nousukarsintapaikoista ja se televisioidaan Englannnissa. Vedonlyöntitoimistojen arvio voimasuhteista:

46% - 28% - 26%



68. FC Brugge – Genk  2  kerroin 4,65

Belgian loppusarjan avausottelu. Genk viides, 23:lla pisteellä – Brugge toisena, 31:llä pistellä. Brugge taitaa olla ainoa joukkue, joka voi realistisesti haastaa Anderlechtin mestaruustaistossa. Se pelaa yksinkertaista, tehokasta jalkapalloa, jossa lopputulos on tärkeämpää kuin näyttävyys. Genk selvisi tähän yläloppusarjaan runkosarjan viimeisessä ottelussa voitettuaan Gentin 3-1. Syynä tähän yllätyshakuuni on se, että Genk on voittanut tällä kaudella molemmat seurojen keskinäiset ottelut. Ehkä Genkin pelitapa ei vaan sovi Bruggelle. Lokakuussa Bruggessä numerot olivat peräti 4-5 ja kuukausi sitten tuli Genkille selkeä 3-0 kotivoitto. Genkillä on enemmän loukkaantuneita, joista uusimpina kkp. Camus ja h. Barda. Ennuste:

57% - 25% - 18%



72. Southend – Cheltenham  1  kerroin 1,95

Englannin kakosliigaa. Southend viidentenä, Cheltenham seitsemäntenä. Kummatkin joukkueet kuntokuopassa; Southendin viiteen viime matsiin mahtuu sentään yksi voitto ja kaksi tasapeliä, mutta kaksi viimeisintä he ovat hävinneet – Cheltenhamin viiteen viimeiseen mahtuu vain yksi tasapeli ja muut häviöitä. Southendille tuli jobinpostia viime ottelussa, kun entinen Skotlannin maajoukkuepuolustaja Christian Dailly mursi varpaansa ja on poissa 6 viikkoa. Siitä huolimatta kova kotijoukkue Southend voittaa, koska Cheltenham ei enää taida osata voittaa. joulukuussa se vielä osasi, kun se voitti Southendin kotonaan 3-0. Arvio:

43% - 28% - 29%



80. Shelbourne – St.Patricks  2  kerroin 2,35

Irlannin liigaa. Neljän pelatun kierroksen jälkeen kotijoukkueella on 7 pistettä ja vierailijalla piste enemmän. Edellisessä liigaottelussaan Shamrockia vastaan Shelbournen maalivahti Delany ajettiin ulos jo 3 minuutin pelin jälkeen. Varamaalivahti ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla ja Shelbourne hävisi 4-0. Delany missaa myös tämän illan pelin. Kummaltakin puuttuu kaksi pelaajaa eli tilanne on jalkapallojoukkueiksi hyvä. Tämä on Dublinin paikallisottelu ja St.Patricksilla on paljon kannattajia Tolka Parkin lehtereillä. St.Patricks on esittänyt melko vaisuja otteita, mutta tulee kauden loputtua todennäköisesti löytymään korkemmalta sijalta kuin vastustajansa. Ennuste:

33% - 31% - 36%



81. Academica – Maritimo  2  kerroin 2,35

Portugalin liigaa. Academica sarjassa 13, eikä ole voittanut pitkään aikaan. Maritimo neljäs ja esittää edelleen ihan OK otteita – sillä on viisi voittoa, seitsemästä viime ottelustaan. Se myös pelaa näyttävää, hyökkäysvoittoista jakapalloa. Marraskuussa Maritimo voitti A:n kotonaan 3-2. Ainoa merkittävä poissaolo on Academican puolustaja Cedric. Vastakkain huonoa ja hyvää kautta pelaavat joukkueet – valintani on hyvä joukkue. Ennuste oikeasta merkistä:

32% - 30% - 38%







90. DC.United – Dallas  X  kerroin 3,00

MLS neljäs pelikierros. Kotijoukkue kerännyt yhden pisteen, vierailija neljä. Viime kaudella joukkueet pelasivat keskenään 180 minuuttia, saamatta maaliakaan aikaiseksi. Dallasin peli näyttää varsinkin kotonaan hyvältä, mutta vieraskentällä pelataan varovaisemmin. Kummankin joukkueen alkukauden vastustajat ovat olleet sarjassa luultavasti korkealle sijoittuvia joukkueita, molemmat ovat mm. hävinneet Kansasille. Kummaltakin poissa 3 pelaajaa. Tasaista ja vähämaalista. Ennuste:
39% - 29% - 32%
                  Roots Hall, Southend