Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

lauantai 31. maaliskuuta 2012


Pitkävetovihjeet  31.3.2012





08. Spartak – Zenit  2  kerroin 2,25

Venäjän jalkapalloa. Pietarin Zenit johtaa sarjaa 7 pisteen erolla, Moskovan Spartak on neljäntenä. Spartak otti viime viikonloppuna vuoden ekan voittonsa, paikallisvastustaja Dinamon kustannuksella 1-3. Spartakilla oli ottelussa tuuria ja tuossa lumisateessa pelatussa ottelussa sen puolustus oli ajoittain paniikissa. Nigerialainen hyökkääjä Emenike pääsi pelaamaan keskushyökkääjänä ja hyvin pelasikin – maali ja syöttö. Viisi avauksen miestä puuttuu tästä ottelusta Spartakilta. Zenitkin on pelannut tämän vuoden pelit huonosti, viimeksi tuli kotitasapeli Kazania vastaan. Zenitiltä puuttuu loukkaantuneet: Arshavin ja Faizulin. Zenitillä selvästi parempi materiaali, sen pitäisi riittää voittoon. Lokakuussa tasattiin pisteet Moskovassa 2-2 Vetotoimistojen arvio voimasuhteista:

30% - 29% - 41%





12. Werder Bremen – Mainz  1  kerroin 1,90

Bremen 7., Mainz 12. Kummankaan peli ei ole viime aikoina kulkenut toivotulla tavalla. Mainz on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Myös kovana kotijoukkueena tunnettu Werder on hävinnyt Bremenissä heikoimmilleen. Edellisessä ottelussa se pelasi tasan heikkoa Ausburgia vastaan kotonaan, hallittuaan kenttätapahtumia selvästi. Nyt on kuitenkin positiivisiä uutisia Bremeni leiristä kuultu, kun kaksi tärkeää miestä palaa kokoonpanoon: Maalivahti Wiese ja huippuhyökkääjä Pizarro, josta Bayern Munchen on huhujen mukaan kiinnostunut. Mainzilta puuttuu edelleen molemmat keskuspuolustajat: Noveski ja Kirchoff, mikä on yksi selitys viime aikojen huonoihin tuloksiin. Ennuste:

46% - 27% - 27%



61. Hearts – Aberdeen  1  kerroin 1,90

Hearts Skotlannin valioliigassa kuudentena, Aberdeen kahdeksantena – eroa yhdeksän pistettä. Vaikka molemmat hävisivätkin edellisen ottelunsa on Hearts ollut tässä kuussa paremmassa vireessä; Hearts on saanut maaliskuun kolmesta liigaottelustaan 6 pistettä, kun taas Aberdeen vastaavasti yhden. Heartsilla on talousvaikeuksia ja pelaajat saivat maaliskuun puolivälin tilipäivän palkkansa kaksi viikkoa myöhässä. Asian järjestyminen näin ennen tätä ottelua voi antaa Heartsin pelaajille lisäintoa kentälle. Heartsin ykkösmaalivahti Macdonald saattaa olla sivussa, mutta se ei ole varmaa. Lisäpiristystä kotijoukkueelle tuo se, että 4 miestä on palannut loukkaantuneiden kirjoista takaisin tämän ottelun alla. Vierailijoilta puuttuu 3 miestä. Arvio:

48% - 29% - 23%



82. Blackpool – Southampton  2  kerroin 2,20

Southampton johtaa Championshipsiä ja Blackpool on 7. Southampton on tehnyt eniten maaleja sarjassaan ja Blackpool toiseksi eniten. Joukkueet ovat  kohdanneet toisensa kautta aikojen 48 kertaa, eikä kertaakaan ole jääty ilman maaleja. Edellinen keskinäinen ottelu päättyi 2-2 Southamptonissa.Blackpool on ainoa joukkue, joka on tehnyt maalin jokaisessa Championshipsin ottelussaan vuonna 2012. Blackpoolilla on koko kautena vain yksi kotihäviö. Viime ottelussaan B hävisi Southamptonin tasoiselle Readingille vieraissa 3-1. Southamptonin tappiottomien otteluiden putki on 12 ottelun mittainen, joista kahdeksassa se ei ole päästänyt maalia. Blackpoolin hyökkääjä Roman Bednar missaa matsin loukkaantumisen vuoksi. Southampton saa takaisin sairastuvalta Japanilais-Korealaishyökkääjä Leen. Tiukka matsi, mutta Southampton voittaa niukasti 7-8 tai 6-7. Arvio:

34% - 28% - 38%



88. Groningen – Heerenveen  2  kerroin 2,15

Hollannin liigaa. Groningen yhdeksäs, Heerenveen kuudes – eroa 16 pinnaa. Heerenveenillä on vielä mahdollisuus jopa mestaruuteen, sillä kärki on tasainen ja eroa johtavaan AZ:aan on vain viisi pistettä. Heerenveen on joukkue, jolla on kova hyökkäys, mutta suhteellisen heikko puolustus.Lisämausteina otteluun: Tämä on Pohjois-Hollannin derby ja H:n valmentaja Jans on entinen Groningenin valmentaja. Groningen katkaisi edellisottelussaan pitkän tappioputkensa voittamalla heikon Excelsiorin. Groningenilta viisi miestä pois, joista yksi on Suomen maajoukkueen Tim Sparv, joka kärsii pelikieltoa. H:lta puuttuu tärkeä puolustaja Janmaat. Arvio oikeasta veikkausmerkistä:

34% - 27% - 39%



105. Toronto – Columbus  2  kerroin 2,50

MLS-liigan Torontolla on kahden pelatun ottelun jälkeen 0 pistettä ja Columbuksella 3. Toronto pärjää kyllä paikallisesssa mestareiden liigassa, jossa se pudotti mm.Los Angelesin, mutta kahdessa ekassa MLS-ottelussa se on ollut surkea. Viimeksi tuli 0-3 kotitappio San Joselle, joka ei ole sarjan parhaimpia joukkueita. Katselin netistä torstaina Toronton kotimatsin meksikolaista Santos Lagunaa vastaan, joka päättyi 1-1. Toronto kyllä taisteli hyvin, mutta sen hyökkäykset ovat suurimmalta osin korkeisiin keskityspalloihin perustuvia – en usko, että tämä joukkue saavuttaa menestystä missään sarjassa, niin vanhanaikaiselta brittifutikselta tuo touhu näyttää. Toronton loukkaantumistilannekin näyttää pahalta. Sen peliä on pyörittänyt saksalaislegenda Torsten Frings, joka kuitenkin loukkaantui ja on sivussa. Myös maalivahti Stefan Frei loukkaantui, eikä pelaa pariin kuukauteen. Lisäksi poissa on viisi muuta vähemmän tärkeää pelaajaa. Columbukselta loukkaantuneina 4 miestä, mutta vähemmän tärkeitä, kuin vastustajalla. Se voitti viime ottelussaan heikon Montrealin kotonaan 2-0. Vedonlyöntitoimistojen arvio:

35% - 30% - 35%





136. Portland – Salt Lake  2  kerroin 2,55

MLS-liigaa on pelattu 3 kierrosta. Portland on kerännyt 4 pistettä ja Salt Lake 6 pistettä. Käsittääkseni vierailija on pelaajamateriaaliltaan parempi. Viime ottelussaan SL kärsi nolon 1-0 tappion heikolle Chivasille kotonaan. SL on jo tällä kaudella voittanut sarjan nimekkäimmät joukkueet: LA Galaxyn ja New Yorkin. Tuossa Chivas tappiossakin oli SL pelillisesti selvästi parempi. Vierailija on päästänyt tällä kaudella kaksi maalia ja molemmat ovat tulleet korkeiden keskitysten jälkitilanteista – tähän on nyt kiinnitetty huomiota. Portland hävisi viimeksi New Englandille vieraissa 1-0. Portland on jo päästänyt 5 maalia ja sitä vastaan on tehty joka ottelussa avausmaali. Portlandin ongelmat ovat enempi puolustuspäässä. Hyökkäyksessä heillä on legendaarinen Skotlannin liigan entinen maalitykki Kris Boyd, joka on varmasti erikoisvartionnissa. Portlandilta loukkaantuneena 3-5 ja salt Lakelta 1-2 miestä, mutta ei mitään korvaamattomia ukkoja. Arvio:
40% - 29% - 31%
Jos Hooiveld, Southampton - yksinkertainen Suomenmestari!