Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012


Pitkävetovihjeet 28.3.2012



02. TPS –VPS  X  kerroin  3,55

Liigacupin välierä, joka pelataan Turun urheilupuiston yläkentällä. TPS on pelannut liigacupin tähän asti vakuuttavasti. Viimeksi kaatui puolivälierissä MYPA kotona 4-0. Joukkue on nuori ja juoksuvoimainen ja on pelannut tämän vuoden puolella näyttävää ja vauhdikasta jalkapalloa. Marko Rajamäki on saanut palaset loksahtamaan kohdilleen. Mutta nyt vastassa on valmentajavelho Olli Huttunen, joka varmasti lähtee tähän otteluun pitävän puolustuksen kautta. Puolivälierissä se voitti vieraissa Hongan 1-0 ja tuollainen tulos saattaa toistua tänään. Honka ja TPS lienevät kuitenkin aika tasavahvat mittarit.VPS:ltä ovat olleet pitkään sivussa: Björk, Heini, Koskimaa ja Henriksson. VPS on kuitenkin vahvistunut viime kauteen huomattavasti tulijoita ovat: Parikka, Fowler, Strandvall,Abdulah, Jibrin,Coundoul(mv.) ja takaisin lainareissultaan palannut Woodbine. Aika nimekkäitä tulijoita siis!. Jani Tanska siirtyi VPS:tä tämänpäiväisen vastustajan riveihin. Viime kaudella kaikki pisteet, yhtä lukuunottamatta jäivät keskinäisistä otteluista VPS:lle. jos haluaa yllätystä hakea, voisi tämä olla yksi hyvä idea. Tulos voisi olla hyvinkin 0-0 tai 1-1. Kv. ennuste:

56% - 25% - 19%



08. Blues – Kalpa  2  kerroin  2,20

Puolivälieräsarjan neljäs ja mahdollisesti vimppa ottelu. Kaksi ekaa mittelöä, jotka Kalpa voitti olivat melko tasaisia, mutta toissapäivänä Kalpa oli jo ylivoimainen, voittaen 5-0. Kaikissa kolmessa ottelussa on Kalpan ykkösmaalivahti Koskinen on ollut huippuhyvä, päästäen vain yhden maalin yhteensä. Tämän illan ottelun avainkysymys onkin: Mitä vaikuttaa se, että Koskinen kärsii tänään pelikieltoaan ja maalin luistelee Toivonen? Bluesilta pelikiellossa hyökkääjä Huhtala. Nyt voi tulla runsasmaalinen ottelu, mutta eiköhän Espoolaisilla ala kesäloma tänään. Vedonlyöntitoimistojen arvio voimasuhteista:

34% - 22% - 44%



20. Ässät – JYP  2  kerroin 2,30

Tässä sarjassa on samanlainen tilanne kuin Espoon ottelussa. JYP johtaa sarjaa voitoin 3-0. Kaksi viimeistä tämän sarjan ottelua on päättynyt vain yhden maalin erolla, mutta JYP:llä on nyt tällä kaudella yhteensä 6 peräkkäistä voittoa Ässistä. Viime ottelussa JYP:ltä löytyi ratkaisijoita totuttua laajemmalta rintamalta, mikä on aina hyvä merkki. Ässät on pahassa tilanteessa – paitsi, että ykköstykki Zaborskyn kausi on ohi, niin eilen tuli ilmoitus, että toisen ratkaisupelaajan, Armian kausi on ohi. Lisäksi vatsatautisina ilmeisesti päivän ottelun missaavat Uusikartano ja Sammalkangas. Ässät taistelee kasaantuneista vaikeuksista huolimatta, mutta se ei nyt taida riittää. Arvio:

37% - 23% - 40%



50. Inverness – St. Johnstone  2  kerroin  2,45

Skotlannin valioliigaa kotijoukkue kymmenes, vierailija viides – piste-eroa 15 pojoa. Invernessin maalivahti Esson loukkaantui edellisen ottelun alkulämmittelyssä ja hänet korvasi Tuffey ja hyvin korvasikin, sillä Aberdeenistä tuli 0-1 vierasvoitto. Esson on edelleen sivussa tästäkin pelistä. Kotijoukkueelta puuttunee lisäksi kaksi muuta miestä ja vierailijoilta yksi. Tutut nimet managereina: Kotijoukkueella Terry Butcher ja vierailijoilla Steve Lomas. St. Johnstonilla on kaksi peräkkäistä voittoa alla ja viisi tappiotonta ottelua yhteensä. Syksyllä St.Johnstone voitti kotonaan tämänpäiväisen vastustajansa 2-0. Vierailijat ovat parempi joukkue, joka tavoittelee vielä europaikkaa syksyksi, kotijoukkueelle ei taida enää löytyä tavoitteita täksi kaudeksi. Ennuste:

36% - 29% - 35%



61. Milan – Barcelona  1(alle 3 maalia)  kerroin 2.10

Mestareiden liigan puolivälierien ensimmäinen osa, jossa kaksi suurta ja mahtavaa kohtaavat. Onhan kentällä Zlatan ja Messi, mutta näissä suurissa otteluissa on pelaajilla niin kova stressi, ettei totutusti onnistu nämä viikarit ja matsin jälkeen taululla voi nähdä kiikarit. Milanin puolustuksesta puuttuu Thiago Silva, mutta hänet korvannee ansiokkaasti Nesta, joka palaa loukkaantuneiden kirjoista. Ekat osat, varsinkin altavastaajan kentällä ovat usein hyvinkin varovaista pallonpyörittelyä ja kerroin alle kolmelle maalille on kohtalaisen hyvä.



68. Univ. Catolica – Union Espanola  1  kerroin 2,25

Copa Libertadoresia eli E-Amerikan vastinetta mestareiden liigalle. Ollaan lohkovaiheessa – nämä ovat pelanneet puolet kuudesta ottelustaan. Vierailija johtaa seitsemällä pisteellä, kotijoukkue kolmantena kolmella. Kotimaan sarjassaan nämä Chilen Santiagosta kotoisin olevat joukkueet neljäs ja kuudes – kotijoukkue ensin mainittuna. 27.2. kotimaan sarjassa päädyttiin 2-2 tulokseen, tässä kilpailussa 7.3. tulos oli 1-1. Tasaista siis on ollut ja näissä kummassakin ottelussa isäntänä oli Espanola. Nyt kuitenkin Catolica on lähes pakkovoiton edessä, jos aikoo kahden jatkoonpääsijän joukkoon edetä, eikä nämä voi aina tasan päättyä. Kv. arvio:

43% - 29% - 28%



69. Olimpia – Flamengo  X  kerroin  3,00

Samaa kilpailua ja vaihetta kuin edellinenkin ottelu. Kummatkin pelanneet kolme kuudesta matsistaan ja Flamengo on toisena viidellä pisteellä ja Olimpia kolmantena neljällä pointsilla. Olimpia johtaa paraguayn sarjaa. Brasilian Serie A ei ole vielä alkanut ja Flamengo pelaa Rion osavaltiosarjaa hyvällä menestyksellä. Tässä Copa Libertadoresissa on Flamengo pelannut kolmesta ottelustaan kaksi tasan, Olimpia yhden. Helposti näissä asetelmissa tasapeli tulee ja se näkyy tuon kertoimen pienuudessakin. 16.3. nämä joukkueet kohtasivat Riossa ja silloin kumpikin mätti kolme maalia. Voimasuhdearviot ammattilaisilta:
40% - 29% - 31%
Estadio San Carlos de Apoquindo, Santiago(Universidad Catolica)