Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET  7.11.2012



25. SANDNES ULF - TROMSÖ  2  kerroin 2,4

Norjan pääsarjaa.

  • Sandnes on taulukossa toiseksi viimeisenä
  • se ei ole hävinnyt kahteen edelliseen otteluunsa
  • sunnuntaina se pelasi vieraissa 1-1 heikon Hönefossin kanssa
  • Tromsö on sarjassa neljäntenä
  • se ei ole voittanut kahteen edelliseen otteluunsa
  • lauantaina se pelasi 1-1 kotikentällään sarjakärki Molden kanssa
  • kun sarjaa on pelattu 27 kierrosta on Tromsö kerännyt 20 pistettä enemmän kuin Sandnes
Huhtikuussa Tromsö voitti Sandnesin kotikentällään 3-1 lukemin. 

Sandnes nousi viime keväänä ylimmälle sarjatasolle. Kausi on ollut pikkuseuralle odotetunlainen ja nyt kun kolme kierrosta on pelaamatta on se putoajan paikalla. Ylöspäin karsijan paikkaan on eroa vain yksi piste ja suoran säilyjän paikkaan viisi pistettä ja Sandnesilla on muihin verrattuna yksi ottelu vähemmän pelattuna. Joukkue on kohdannut kahdessa edellisessä ottelussaan häntäpään porukoita ja tuloksena oli edellisen kierroksen tasurin lisäksi murskavoitto kotikentällä Fredrikstadista 5-1 lukemin, joten joukkue taistelee tosissaan sarjapaikastaan. Keskikentän Andreas Westlye (4/0) ei toipune tähän otteluun vielä.

Tromsö on menettänyt mestaruushaaveensa kahden edellisen kierroksen pistemenetyksiin. Kolmanteen sijaan on kuusi pistettä eroa ja ottelu vähemmän pelattuna, joten se on hyvä tavoite kolmelle viimeiselle kierrokselle.Edellisessä ottelussaan sarjakärkeä vastaan se tuhlaili maalipaikkoja. Heidän maalivahtinsa lahjoitti Moldelle avausmaalin vain neljän peliminuutin jälkeen, mutta sen onnistui tehdä tasoitusmaali ottelun jälkipuoliskolla. Miika Koppinen pelasi koko ottelun ja Henri Sillanpää oli penkkivahtina. Joukkueen ruotsalainen maalivahti Marcus Sahlman (9/0) on edelleenkin sormivaivan vuoksi sivussa.

Vaikka kotijoukkue kovasti taisteleekin sarjapaikastaan on vierailija selkeästi laadukkaampi joukkue.

Ennuste: 36% - 28% - 36% 

    
27. HARTLEPOOL - TRANMERE  2  kerroin 2,0

Englannin kolmanneksi ylintä sarjatasoa.

  • Hartlepool on sarjassa viimeisenä
  • se on pelannut edelliset 12 otteluaan ilman voittoa
  • puolitoista viikkoa sitten se pelasi 2-2 keskikastin Brentfordin vieraana
  • Tranmere on sarjassa kolmantena
  • se ei ole voittanut kolmeen edelliseen peliinsä
  • puolitoista viikkoa sitten se pelasi kotonaan 1-1 keskikastin Prestonin kanssa
  • kun sarjaa on pelattu 15 kierrosta on Tranmere kerännyt 23 pistettä enemmän kuin Hartlepool
Viime kaudella vastaava ottelu päättyi 0-2 Tranmerelle. Tasuri oli tuloksena Tranmeren kotikentällä pelatussa ottelussa.

Hartlepoolin manageri Neale Cooper erosi tehtävästään kaksi viikkoa sitten ja nyt sitä postia hoitaa tilapäismanageri Micky Barron. Viime lauantaina joukkue hävisi katastrofaalisesti Englannin Cupin ottelunsa sarjaporrasta alempana pelaavalle Chesterfieldille vieraissa 6-1 lukemin. Joukkue on liigassa ollut tasaisen huono koko kauden ja tilillä on vain yksi voitto. Keskikentän Andy Monkhouse (10/1) ja hyökkääjä Luke James (6/1) ovat loukkaantuneina.

Tranmere on pelannut yllättävän vahvan alkukauden, mutta viime peleissä on alkanut jo peli takkuamaan. Seurahan tunnetaan perinteisesti hyvänä kotijoukkueena, mutta tällä kaudella se on ollut yhtä hyvä kotona ja vieraissa. Se on tehnyt eniten maaleja koko sarjassa eli 32 kappaletta. Walesiläinen, 19-vuotias hyökkääjä Jake Cassidy on tehnyt noista maaleista 10. Tärkeä ja kokenut hyökkääjä Andy Robinson (11/7) palaa nyt kentille loukkaantumisensa jälkeen.

Tasoero on ollut tällä kaudella joukkueiden välillä niin huomattava, ettei voi muuta kun vierasvoittoa pelata.

Arvio: 26% - 28% - 46%  



58. SAN JOSE - LOS ANGELES  1  kerroin 2,05

Pohjois-amerikan MLS:n pudotuspeli.

  • San Jose voitti Läntisen Konferenssin
  • se ei ole kärsinyt tappiota kymmeneen edelliseen otteluunsa
  • ekasssa osaottelussa se voitti Los Angelesin vieraskentällä 0-1
  • Los Angeles sijoittui neljänneksi Läntisessä Konferenssissä
  • viidestä edellisestä ottelustaan se on voittanut kolme ja hävinnyt yhden
  • runkosarjassa Los Angeles keräsi 12 pistettä vähemmän kuin San Jose
Tämän kauden runkosarjassa nämä kohtasivat San Josessa kaksi kertaa, joista kotijoukkue voitti toisen kamppailun ja toinen päättyi tasan. Los Angelesista San Jose haki täyden pistepotin kerran.

San Jose voitti näiden joukkueiden välisen ensimmäisen osaottelun hondurasilaispuolustaja Victor Bernardezin (25/3) vapaapotkumaalilla, joka syntyi, kun lisäaikaa ottelussa oli pelattu yli kolme minuuttia. San Jose on loppukaudesta huippuvahva. Joukkue on vaarallinen etenkin otteluiden loppupuolella ja se onkin tehnyt ottelun voittomaalin viisi kertaa tällä kaudella tuomarin antamalla lisäajalla. Siltä loukkaantui kaksi miestä tuossa ekassa osaottelussa ja nämä missaavat tämän matsin. Kyseiset pelaajat ovat: hondurasilainen keskikenttämies Marvin Chavez (28/3) ja puolustaja Ramiro Corrales (23/2).

Los Angeles on isojen tähtien joukkue. Maailmankuuluja henkilöitä seurassa on neljä. Valmentajana on USA.n maajoukkuetta 1998-2006 luotsannut Bruce Arena. Pelaajista USA:n maajoukkueesta kaikille on tutuksi tullut hyökkääjä Landon Donovan (28/10). Irlannin maajoukkueratsu, hyökkääjä Robbie Keane (30/16) on edustanut seuraa tämän kauden ajan. David Beckhamin (26/7) myös kaikki tuntevat. Seura aloitti kautensa heikosti ja pelaajat vaikuttivat haluttomilta ja ehkäpä ylimielisiltäkin viime kauden mestaruuden jälkeen. Peli on parantunut sen jälkeen, mutta eipä taida olla viime kauden tasolla vieläkään. Tuoreita poissaoloja ei joukkueella tähän otteluun ole.

Los Angelesin on pakko voittaa, muutoin viime kaudella voitettu mestaruuspytty menee muille. Se ei ole helppoa, koska puolustuspeli näissä pudotuspeleissä on erittäin tiivistä. Ehkäpä Beckhamin vaparista voisi maali syntyä. Vierailijat joutuvat ottamaan kovia riskejä lopussa, jos he eivät johda ottelua silloin ja kotijoukkue pääsee mahdollisesti ylivoimahyökkäyksiin. Koko kausi ja eka osa sen todistivat, että San Jose on näistä kahdesta parempi.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 43% - 28% - 29%

Victoria Park, Hartlepool