Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET  31.10.2012




36. LOIMAA - LAPPEENRANTA(+12)  2  kerroin 1,9

Korisliigaa

Kumpainenkin on voittanut kuudesta pelaamastaan matsistaan neljä. Loimaa on hallitseva suomenmestari ja joukkue on pysynyt lähestulkoon samana viime kaudesta - jenkkejä myöten. Lappeenranta on sensijaan uudistunut rajusti. Kummallakin on hyvät jenkit ja tässä kohtaavatkin kaksi Liigan parasta pistemiestä tähän asti - isäntien Martin Zeno ja vieraiden Matt Gibson. Clifton Jones siirtyi viime kauden päätteeksi Loimaalta Lappeenrantaan. Hänet lasketaan nykyään suomalaispelaajaksi. 

Loimaa on kyllä selvästi parempi joukkue, mutta pre-season ja alkukausi ovat sujuneet tahmeasti. Edellisen kierroksen Forssa-voitto oli kauden parasta antia - sieltä tuli 38:n pisteen voitto. Lappeenranta voitti kotonaan Lahden edellisellä kierroksella kymmenellä pisteellä. 



46. SANDNES ULF - TROMSÖ  2  kerroin 2,2

Norjan pääsarjaa

  • Sandnes on sarjassa sijalla 14
  • viidestä edellisestä ottelustaan se on voittanut yhden ja hävinnyt kolme
  • lauantaina se voitti kotonaan heikon Fredrikstadin 5-1 
  • Tromsö on taulukossa sijalla 4
  • se on viidestä edellisestä ottelustaan voittanut kolme ja hävinnyt kaksi
  • sunnuntaina se hävisi vieraskentällä keskikastin Vålerengalle 1-0
  • kun sarjaa on pelattu 26 kierrosta on Tromsö kerännyt 29 pistettä enemmän kuin Sandnes
Huhtikuussa Tromsö voitti Sandnesin kotikentällään 3-1.

Sandnes on putoamiskarsijan paikalla, kun sarjaa on neljä kierrosta jäljellä ja suoran putoajankin paikkaan on eroa vain yksi piste. Joukkue pelasi varmasti kauden parhaimman pelinsä lauantaina, kun se murskasi Frerikstadin, samalla ohittaen sen sarjataulukossa. Se on pelannut nyt neljä peräkkäistä kotipeliä kärsimättä tappiota, mutta vastustajat eivät ole olleet tämän illan vastustajan luokkaa. Nyt siltä puuttuvat todennäköisesti: kapteeni, keskikenttämies Aksel Berget Skjolsvik (23 ottelua kaudella/4 maalia) ja keskikenttämies Andreas Westlye (4/0) loukkaantumisten vuoksi.

Tromsö taistelee lähinnä sarjan kakkos- ja kolmostilasta. Viime kierroksen häviö merkitsi sitä, että saavuttaakseen edes kolmossijan on myös muiden epäonnistuttava; eroa kakkoseen ja kolmoseen on 7 pistettä, mutta Tromsöllä on ottelu vähemmän pelattuna. Se on kuitenkin ollut loppukaudesta hyvässä vireessä ja sunnuntain tappio katkaisi kolmen ottelun voittoputken. Se pelaa kuitenkin huomattavasti paremmin kotonaan kuin vieraissa ja heikot vierasottelut veivät siltä mestaruusmahdollisuudet. Joukkueessa on kaksi suomalaista: maalivahti Henri Sillanpää (0/0) ja puolustaja Miika Koppinen (16/1). Ainoa loukkaantunut on ruotsalainen maalivahti Marcus Sahlman (9/0).

Tromsö on heikko vierailija, mutta näiden joukkueiden välillä on niin suuri tasoero, että kyllä vierasvoitto on melko todennäköinen tulos.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 33% - 28% - 39%   



65. PARMA - ROMA  1  kerroin 2,65  

Italian pääsarjaa.

  • Parma on taulukossa sijalla 7
  • se on voittanut kaksi edellistä otteluaan
  • sunnuntaina se voitti vieraskentällä keskikastin Torinon 1-3
  • Roma on sarjassa sijalla 6
  • viidestä edellisestä pelistään se on voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi
  • sunnuntaina se hävisi kotonaan keskikastin Udineselle 2-3
  • kun sarjaa on pelattu 9 kierrosta on Roma 2 pistettä Parmaa edellä
Viime kaudella Roma voitti kummatkin keskinäiset ottelut 1-0 lukemin.

Parma ei ole tällä kaudella vielä kotitappiota kokenut ja sunnuntaina tuli ensimmäinen, hieno vierasvoitto, joten seuralla menee hyvin. Tuossa sunnuntaisessa Torino-voitossa kaikki tilastot menivät lähestulkoon tasan - ainoastaan maaleissa Parma oli selvästi parempi. Joukkueen valmentaja, entinen AC Milanin ja Italian maajoukkueen puolustaja, Roberto Donadoni on luonut iskukykyisen ryhmän, joka pystyy varsinkin kotikentällään pelaamaan tasisia otteluita sarjan kärkipään kanssa. Seuran tähtipelaaja on jostain syystä Juventuksessa viime kaudella epäsuosioon joutunut kärkimies Amauri (6/3) - joka on yksi sarjan parhaimpia pelaajia. Joukkueella ei ole tuoreita poissaoloja. Maalivahti Antonio Mirante (8/0) palaa takaisin maalipuiden väliin kärsittyään pelikieltonsa.

Roman otteluissa sattuu ja tapahtuu; neljän edellisen sarjaottelun maaliero on 9-9. Edellinen ottelu oli surkea esitys, kun se hävisi kotonaan poissaoloista kärsineelle Udineselle 2-3, vaikka se piti palloa hallussaan kaksi kolmasosaa peliajasta. Tsekkivalmentaja Zdenek Zeman antaa vastuuta nuorille pelaajille ja tämä on kostautunut ajoittain surkeana puolustustyöskentelynä. Virheitä tulee paljon ja niiden seurauksena pallo kaivetaan usein omasta maalista, mutta kyllä joukkue maalejakin osaa tehdä heikon puolustuksen vastapainoksi. Keskikentän kreikkalainen, Panagiotis Tachtsidis (7/0) on nyt pelikiellossa ja puolustaja Federico Balzaretti (7/0) on todennäköisesti loukkaantumisensa vuoksi syrjässä.

Parma on kova kotijoukkue ja Roman puolustus tekee liikaa virheitä - vaikuttaa kotivoitolta.

Arvio: 33% - 25% - 42%
 

Stadio Ennio Tardini, Parma