Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 30. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET  30.10.2012




80. READING - ARSENAL  1  kerroin 3,65

Englannin Liigacupia.

  • Reading on Valioliigassa sijalla 18
  • se ei ole sarjassa vielä voittanut otteluakaan kahdeksan pelin jälkeen
  • lauantaina se pelasi 3-3 kotikentällään keskikastin Fulhamin kanssa 
  • Arsenal on taulukossa sijalla 6
  • se on viidestä viimeisestä liigaottelustaan voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi
  • lauantaina se voitti kotonaan jumbo-QPR:n 1-0
  • Arsenal on kerännyt sarjassa 11 pistettä enemmäm kuin Reading
Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan vuosiin, koska Reading on sarjanousija.
Reading on kerännyt Valioliigassa neljä tasapelipistettä, mutta voitto puuttuu yhä. Edellisesellä kierroksella Liigacupissa se voitti toisen Valioliigalaisen, QPR:n vieraskentällä 2-3. Turkkilainen keskikenttämies Jem Karacan (5/0) puuttuu loukkaantumisen vuoksi. Joukkueella on allaan kahdesta edellisestä kotipelistään suurimaaliset tasurit Fulhamia ja Newcastlea vastaan. 

Arsenal on arvoitus; ei tiedetä minkälaisen miehistön Arsene Wenger tähän matsiin laittaa kentälle. Joukkueella on paljon otteluita, koska Mestareiden Liigan lohkovaihe on meneillään. Tämä ei ole tärkeä ottelu Arsenalille ja vastuuta saavat varmasti vähemmälle peliajalle joutuneet pelaajat. Esimerkiksi maaliin ei luultavasti laiteta ykkös- tai kaksosmaalivahtia, vaan 20-vuotias argentiinalainen Damian Martinez (0/0) saa torjuntavastuun, kuten edellisellä kierroksella Coventryä vastaan. Tuon matsin Arsenal voitti kotikentällään 6-1 lukemin. Loukkaantuneina ovat norsunluurannikkolainen hyökkääjä Gervinho (8/3) ja toinen hyökkääjä, Alex Oxlade-Chamberlain (5/0).  

Jos katsotaan historiantilastoja on Arsenal hävinnyt edellisistä kuudesta Liigacupin vierasotteluistaan neljä. Verrattuna Valioliigaotteluun on joukkueiden tasoero tänään pienempi, koska Arsenal on liikkeellä arvatenkin lähes kakkosmiehistöllään tai ainakin selvästi heikennetyllä ykkösmiehistöllä. Uskoisin, että Reading pelaa kotiyleisönsä edessä parhaalla miehityksellään. Näitä Liigacupin matseja on vaikea arvioida etukäteen ja vasta ottelun kokoonpanojen julkistamisvaiheessa olisi helpompi arvioida voimasuhteita.

Ennuste: 22% - 26% - 52%




85. PALERMO - AC MILAN  1  kerroin 3,2


Italian pääsarjaa.

  • Palermo on sarjassa sijalla 17
  • se on pelannut kolme edellistä otteluaan tasan
  • lauantaina se pelasi vieraskentällä 0-0 jumbo-Sienan kanssa
  • Milan löytyy sarjataulukosta sijalta 12
  • se on voittanut viidestä edellisestä sarjaottelustaan kaksi ja hävinnyt kaksi
  •  lauantaina se voitti kotonaan keskikastin Genoan 1-0
  • kun sarjaa on pelattu 9 kierrosta on Milan kerännyt 3 pistettä enemmän kuin Palermo  
Viime kaudella Milan voitti kummatkin joukkueiden keskinäiset ottelut yhteismaalein 7-0.

Palermon jalkapalloseuran presidentillä, Maurizio Zamparinillä on tunnetusti lyhyt pinna huonojen tulosten suhteen. Hän erotti jo kolmen kierroksen jälkeen valmentaja Giuseppe Sanninon, koska joukkue keräsi kolmesta ekasta matsistaan vain yhden pinnan. Tilalle palkattiin entinen Inter-käskyttäjä Gian Piero Gasperini, joka ei myöskään aloittanut hyvin, mutta nyt on neljä edellistä ottelua sujunut tappioitta. Kaksi edellistä matsia on päättynyt maalittomaan tasapeliin. Maalinteko on vaikeata, mutta kotiottelut ovat perinteiseen tapaan sujuneet paremmin kuin vierasottelut. Uruguaylainen hyökkääjä Abel Hernandez (7 ottelua kaudella/0 maalia) on loukkaantumisen vuoksi sivussa.

Milanin alkukausi on ollut pettymys, mutta kesällä heikentyneen joukkueen ei odotettukaan taistelevan mestaruudesta. Milanin valmentajan Max Allegrin potkuja on vaadittu, kun joukkue hävisi kolme matsia putkeen, mutta lauantaina putki katkesi, kun Genoa kaatui El Shaarawyn maalilla. 20-vuotias Stephan El Shaarawy onkin ollut alkukauden ainoa valopilkku joukkueessa, sillä hän on hienojen peliesitysten lisäksi tehnyt jo kuusi maalia. Joukkue on suuren rasituksen alaisena, sillä se pelaa myöskin Mestareiden Liigan lohkovaihetta  ja siltä on ollut alkukauden ajan massoittain pelaajia loukkaantuneina. Tärkeä keskikenttäpelaaja Kevin-Prince Boateng (7/0) todennäköisesti missaa täman matsin loukkaantumisen vuoksi. Muut loukkaantumisten vuoksi poissaolijat ovat: Muntari, Strasser, Vila, Mesbah, Robinho ja De Sciglio.

Kumpikaan joukkue ei ole esittänyt hyviä otteita alkukauden peleissä. Sisilia on aina vaikea paikka vierailla. Milanin sarjaohjelma on tiukka ja loukkaantumiset kaventavat pelaajarinkiä. Hyvä paikka yllätykselle.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 30% - 29% - 41% 

Stadio Renzo Barbera, Palermo