Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 19. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 19.10.2012



77. BOCHUM – HERTHA BERLIN 2 kerroin 2,0

Saksan kakkosliigaa.

  • Bochum on taulukossa sijalla 15
    • se ei ole voittanut viiteen otteluun
    • viimeksi se hävisi vieraissa sarjakärki Braunschweigille 3-0
  • Hertha on sarjassa toisena – 5 pistettä kärkijoukkueeseen
    • se ei ole kärsinyt tappiota 7:ään matsiin
    • viimeksi se voitti kotonaan kovan 1860 Munchenin 3-0
    • kun sarjaa on pelattu 9 kierrosta on Hertha kerännyt 9 pistettä enemmän kuin Bochum
Joukkueet eivät ole kohdanneet pariin vuoteen, koska Hertha putosi tälle sarjatasolle viime kauden päätteeksi.

Bochum on pelannut neljä edellistä kotipeliään voitoitta ja tehnyt niissä vain kaksi maalia. Joukkueen maalintekijätilaston kärkinimet ovat yhden maalin miehiä. Joukkueelta puuttuu loukkaantumisten takia: keskikenttäpelaaja Leon Goretzka (8 ottelua kaudella/1 maali) ja toinen keskikenttäpelaaja Florian Brugmann (5/1), joka on poissa pitempään.

Hertha on hyvässä vauhdissa ja hyvinkin mahdollisesti tekee keväällä paluun takaisen pääsarjaan. Se on pelannut kaksi edellistä vierasmatsiaan tasan. Puolustajat Felix Bastians (4/0) ja Maik Franz (4/0) ovat loukkaantuneina edelleen. Sen sijaan tsekkipuolustaja Roman Hubnik (5/1) saattaa tehdä paluun kentälle toivuttuaan loukkaantumisestaan.

Hertha on tällä hetkellä niin paljon parempi joukkue kuin Bochum, että voiton pitäisi hellitä myös vierasottelussa. Bochum tekee korkeintaan yhden maalin ja Berliiniläiset pystyvät siihen kyllä vastaamaan.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 27% - 27% - 46%



88.CAEN – GUINGAMP 1 kerroin 1,95

Ranskan kakkosliigaa.

  • Caen on sarjassa sijalla 4
    • viidestä edellisestä matsistaan se on voittanut 2 ja hävinnyt 2
    • viimeksi se voitti vieraissa kovan Istresin 0-4
  • Guingamp on taukossa sijalla 9
    • se ei ole voittanut kahteen edelliseen otteluunsa
    • viimeksi se pelasi kotonaan tasan 1-1 heikon Lavalin kanssa
    • kun on pelattu 10 kierrosta on Guingamp kerännyt 4 pistettä vähemmän kuin Caen
Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan muutamaan vuoteen, koska Caen putosi tälle sarjatasolle viime kauden päätteeksi.

Caen pelasi ennen maaottelutaukoa upean matsin vieraskentällä Istresiä vastaan ja voitti sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvan yhdestelmän 0-4 – joukkue oli erittäin tehokas, koska sillä oli tuossa matsissa vain kuusi laukausta kohti maalia. Se on ottanut muutenkin enemmän pisteitä vieraissa kuin kotona. Kaksi edellistä kotipeliään se hävinnyt tekemättä maaliakaan ja vastukset ovat olleet keskikastin porukoita. Puolustaja Molla Wague (10/2) on syrjässä kaksi kuukautta loukattuaan polvensa.

Guingamp on myöskin ihan hyvä ryhmä tälle tasolle. Vieraskentällä se pelaa kontrolloidusti, eikä sen vierasmatseissa tehdä paljon maaleja. Viidestä edellisestä vierasmatsistaan se on voittanut vain yhden ja hävinnyt kaksi. Joukkueelta on kaksi miestä pelikiellossa: puolustaja Mamadou Camara (2/0) ja hyökkääjä Christophe Mandanne (10/2). Mandanne on tärkeä mies joukkueelle, sillä hän luo paljon maalipaikkoja parhaalle maalintekijälle, malilaiselle Mustapha Yatabarelle (10/8).

Uskoisin, että Caenilla ei ole mitään kotiottelupeikkoa harteillaan vaan kaksi huonoa kotimatsia putkeen oli vain sattumaa. Caen on todennäköinen sarjanousija ja Guingamp ei ole hyvä vieraskentillä.

Ennuste: 46% - 30% - 24%



89. NIMES – LE MANS 2 kerroin 2,75

Ranskan kakkosliigaa.

  • Nimes on sarjassa toiseksi viimeisenä
    • viidestä edellisestä matsistaan se on voittanut 2 ja hävinnyt 3
    • viimeksi se hävisi vieraissa keskikastin Toursille 1-0
  • Le Mans on taulukossa sijalla 7
    • se on viidestä edellisestä ottelustaan voittanut 3 ja hävinnyt yhden
    • edellisessä matsissaan se voitti kotonaan jumbo-Sedanin 1-0
    • kun on pelattu 10 kierrosta on Le Mans 4 pistettä Nimesiä edellä
Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan pariin vuoteen, koska Nimes on nousijajoukkue.

Nimesiä pidettiin ennen kauden alkua vahvimpana kolmesta nousijajoukkueesta – toisin on käynyt ja se vaikuttaa olevan niistä heikoin (Ajaccio ja Niort muut). Neljästä kotiottelussaan vain yhdessä se on päässyt maalien makuun ja kokonaisuudessaan se on jäänyt maaleitta puolessa pelaamistaan otteluissa. Oikea puolustaja Moussa Sidibe sai edellisessä ottelussa punaisen kortin ja missaa tämän matsin.

Le Mans säilyi viime kauden päätteeksi nipin napin sarjassa, mutta tämä kausi on lähtenyt paljon paremmin liikkeelle. Le Mansin maalinteko on tökkinyt nimenomaan vierasmatseissa, joissa se on jäänyt kolmesti ilman maaleja, kun viisi ottelua on takana. Kuukausi sitten se sai kuitenkin kovan päänahan vieraskentältä, kun Caen kaatui 0-2 lukemin. Le Mans on kookas ja fyysinen joukkue – sen erityisuhka ovat erikoistilanteet, jotka keskikentän Jason Buaillon (7/0) yleensä antaa. Joukkueen kummatkin aloituskokoonpanon keskuspuolustajat ovat syrjässä; beniniläinen Khaled Adenon (2/0) on FIFA:n määräämässä vuoden pelikiellossa, käytyään MM-karsintaottelussa erotuomariin kiinni kesällä ja Norsunluurannikkolainen Mory Kone (7/0) on sivussa normaalin pelikiellon vuoksi. Hyökkääjä Fousseyni Cisse (6/3) on loukkaantuneena.

Molemmille on maalinteko vaikeaa, mutta Le Mans saattaa erikoistilanteista rankaista puskumaaleilla lyhyempää Nimesin yhdistelmää. Varmasti tasainen ottelu tulossa, mutta Le Mans vaikuttaisi vahvammalta yhdistelmältä.

Ennuste: 39% - 32% - 29%

Stade des Costières, Nimes