Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 30.9.2012



27. SILKEBORG – AAB 2 kerroin 2,15

Tanskan pääsarjaa.

  • Silkeborg on sarjassa viimeisenä yhden pisteen erolla edelläolevaan
    • se on pelannut hyvin vaihtelevin tuloksin viime aikoina
    • viikko sitten se hävisi sarjajohtaja-Kööpenhaminalle vieraissa 5-0
  • AaB on sarjassa toisena, viisi pistettä ykköstä perässä
    • sillä oli kuuden ottelun voittoputki ennen viime kierrosta
    • maanantaina se hävisi kotonaan heikolle Esbjergille 0-2
    • kymmenen kierroksen jälkeen AaB on edellä Silkeborgia 13 pistettä
Viime kauden keskinäisissä Silkeborg voitti kerran kotonaan ja toisessa ottelussa pelattiin tasan. Kotonaan AaB otti pisteet.

Silkeborg voitti keskiviikkona cupissa alasarjajoukkueen vieraissa 0-1. Joukkue ei ole tehnyt tämän kauden neljässä sarjaotteluissaan kotikentällään maaliakaan! Maaliero on 0-8. Edellisessä liigamatsissaan se ei pystynyt luomaan ainoatakaan maalintekopaikkaa Kööpenhaminaa vastaan. Asiantuntijoiden mielestä joukkue on ollut kentällä selkeästi sarjan huonoin tällä kaudella. Valmentaja Keld Bordinggaardin mielestä syynä huonoihin otteisiin ovat loukkaantumiset. Nyt on loukkaantuneena färsaarelainen hyökkääjä Christian Holst (8/0) ja keskikentän Kasper Risgaard (8/1). Ongelmia lisää viela hyökkääjä Jesper Bechin (10/1) pelikielto.

AaB kärsi maanantaina yllätystappion, mutta sitä edeltäneiden viiden ottelun maaliero oli 19-1 sen eduksi. Tuossa tappio-ottelussakin se hallitsi kenttätapahtumia täysin, mutta Esbjerg pääsi kahdesta vastaiskusta rokottamaan. Uusia poissaolijoita ei joukkueella tähän matsiin ole, mutta kapteeni, keskikenttämies Thomas Augustinussenin (9/1) pelikunto on hieman epävarma.

Tässä matsissa on joukkueiden välinen tasoero tällä hetkellä yksinkertaisesti niin suuri, että vierasvoiton pitäisi olla saletti juttu.

Ennuste: 30% - 27% - 43%


74. ASTON VILLA – WEST BROMWICH 1 kerroin 2,2

Englannin Valioliigaa

  • Aston Villa on sarjassa sijalla 15
    • se on ottanut viidestä ekasta sarjaottelustaan vain yhden voiton ja yhden tasurin
    • reilu viikko sitten se hävisi heikolle Southamptonille vieraissa 4-1
  • West Bromwich löytyy taulukosta sijalta kuusi
    • se on aloittanut sarjan hyvin vaihtelevin tuloksin
    • reilu viikko sitten se voitti kotonaan heikon Readingin 1-0
    • WBA on viiden kierroksen jälkeen kuusi pistettä AV:a edellä
Viime kaudella WBA voitti vastaavan ottelun 1-2 ja West Bromwichissa päädyttiin maalittomaan tasatulokseen.

Aston Villa kävi tiistaina Manchesterissä, voittamassa paikallisen Cityn Liigacupissa 2-4. Tuossa ottelussa Cityllä oli monta nimimiestäkin kentällä eli hieno saavutus, tosin vasta jatkoajan jälkeen. Hyökkääjä Gabby Agbonlahor teki tuossa ottelussa kaksi maalia, vaikka liigassa on vielä kuparinen rikkomatta. Edellisessä liigaottelussa hyökkääjä Darren Bent päätti seitsemän maalittoman sarjaottelun putkensa tekemällä maalin Southamptonin verkkoon. Tätä joukkue on kaivannut – hyökkääjät osoittavat heräämisen merkkejä. Joukkueen puolustuskaan ei ole toiminut odotetulla tavalla, sillä se on päästänyt viidessä ottelussaan yhdeksän maalia. Keskikentän Stephen Ireland (4/0) puuttuu loukkaantumisen vuoksi.

West Bromwich hävisi keskiviikkona kotonaan Liigacupissa, käytännössä kakkosjoukkueellaan pelanneelle Liverpoolille 1-2. Tämän kauden kahdesta vierasottelusta on saaliina vain tasapelipiste ja maaliero on näistä yhteensä 1-4. Kotikentällään se on voittanut kaikki kolme peliään, päästämättä maaliakaan. Hyökkääjä Peter Odemwingie (3/1) on edelleen pelikiellossa. Pari miestä on pelikunnon suhteen 50-50 tilanteessa.

Tämä on kahden Keski-Englannin seuran välienselvittely. Villa pärjää kyllä kotikentällään tämäntasoisia vastuksia vastaan ja WBA on huono vierasjoukkue. Villan peli lähtee kyllä jossain vaiheessa kulkemaan, mutta tapahtuuko tämä vasta Norwichista kesällä siirtyneen manageri Paul Lambertin potkujen jälkeen? Paineet alkavat Lambertille kasautua, sillä Villa on kuitenkin suurseura.

Arvio: 38% - 30% - 32%


117. CORITIBA – SAO PAULO 2 kerroin 2,8

Brasilian pääsarjaa.

  • Coritiba on taulukossa sijalla 16
    • se on hävinnyt kaksi edellistä matsiaan
    • maanantaina se hävisi vieraissa heikolle Sport Recifelle 1-0
  • Sao Paulo on taulukossa viidentenä
    • se on voittanut kaksi edellistä sarjapeliään
    • sunnuntaina se voitti kotonaan keskikastin Cruzeiron 1-0
    • Sao Paulo on 26:n pelatun kierroksen jälkeen 14 pistettä Coritibaa edellä.
Heinäkuussa Sao Paulo voitti kotonaan Coritiban 3-1 ja viime kauden joukkueiden keskinäiset koitokset päättyivät kummankin seuran kotivoittoihin.

Coritiba Foot Ball Club (kirjoitusasu on tosiaankin virallisesti tämä) tulee Curitiban kaupungista, jossa on 1,8 miljoonaa asukasta ja vaikka kukaan ei Suomessa moisesta kaupungista ole koskaan kuullutkaan, se tulee tutuksi kaikille, kun siellä pelataan 2014 futiksen MM-otteluita. Joukkue majailee juuri putoamisviivan yläpuolella. Sen kahta edellistä tappio-ottelua edelsi kaksi voitto-ottelua. Edellisessä kotimatsissaan se hävisi tämänpäivästä vastustajaa heikommalle Santokselle 1-2. Edellisessä matsissaan he hävisivät yliajan viime hetken rankkarilla vierasottelun Sportia vastaan. Suurimmassa osassa joukkueen maaleista on ollut mukana oikea laitapuolustaja Ayrton (19/3) – hän antaa erikoistilanteet ja järjestelee nousuillaan muille paikkoja, mutta hän loukkaantui viikolla eikä osallistu tähän peliin. Toinen tuore poisjäänti on hyökkääjä Everton Costa (15/2), joka loukkaantui niin pahoin, että palaa kentille vasta ensi kaudella.

Sao Paulo teki viikolla 44:n tunnin matkan Ecuadoriin, Copa Sudamericanan matsiin LDU Lojaa vastaan ja pelasi siellä 1-1 tasurin. Tuo torstain ottelu saattaa vielä tuntua pelaajien jaloissa, varsinkin kun matkustusta tuli 22 tuntia suuntaansa. Joukkue on pelannut neljä edellistä vierasmatsiaan sarjassa voitoitta. Siltä kaksi pelaajaa kärsii pelikieltoaan; keskikentän entinen Arsenalin pelaaja Denilson (23/0) ja toinen keskikenttäpelaaja Wellington (6/0). Sevillasta tuttu hyökkääjä ja seuran ykköstykki Luis Fabiano (13/11) loukkaantui taas ja missaa pelin.

Kummallakin joukkueella on tärkeitä poissaoloja, mutta Sao Paulolla on laajempi ja laadukkaampi pelaajarinki. Brsilialainen asiantuntija, jonka arvion luin, pitää loukkaantunutta Ayrtonia Coritiban avainpelaajana, jolle ei ole korvaajaa.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 40% - 29% - 31%


NFL-vihjeet

Amerikkalaisten asiantuntijoiden yksimielisen päätöksen mukaan seuraavat matsit ovat varmoja:
108. Atlanta – Carolina 1 kerroin 1,2
104. Buffalo – New England 2 kerroin 1,45
106. NY Jets – San Francisco 2 kerroin 1,45
107. Houston – Tennessee 1 kerroin 1,15
123. Denver – Oakland 1 kerroin 1,3
125. Arizona – Miami 1 kerroin 1,35
126. Green Bay – New Orleans 1 kerroin 1,25

Näille joukkueille asiantuntijat antavat yllätysmahdollisuuden:
109. Kansas – San Diego 2 kerroin 1,9 - äänin 3-11
127. Tampa Bay – Washington 2 kerroin 2,15 - äänin 7-7
130. Philadelphia – NY Giants 2 kerroin 1,95 - äänin 5-9
Villa Park, Birmingham (Aston Villa)