Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 21. syyskuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 21.9.2012




79. STANDARD LIEGE – GENT 1 kerroin 1,95

Belgian pääsarjaa.
  • Standard on sarjassa seitsemäntenä
    • se on hävinnyt kaksi edellistä sarjaotteluaan
    • sunnuntaina se hävisi keskikastin Beerschotille vieraissa 3-2
  • Gentin sijoitus on viides tällä hetkellä
    • se on pelannut kaksi edellistä otteluaan voitoitta
    • lauantaina se hävisi kotonaan keskikastin Mechelenille 0-2
    • Gentin johto Standardiin seitsemän kierroksen jälkeen on yksi piste
Viime kaudella Gent voitti keskinäisistä matseista kaksi kotiotteluaan – Liegessä Standard voitti kerran ja kerran pelattiin tasan.

Standard oli sunnuntaina selkeästi parempi joukkue kentällä, mutta käännettyään 1-0 tappion 1-2 johdoksi, he valuivat oman rankkarialueen rajalle puolustamaan ja Beerschot teki tästä tyhmästä taktiikasta johtuen vielä kaksi maalia. Seura kuuluu Belgian perinteisiin menestyjäseuroihin ja on vuosi toisensa jälkeen kärkiporukoiden joukossa. Joukkueella on varmastikin Belgian paras yleisö takanaan ja taaskin on luvassa täysi tupa. Tuoreita poissaolijoita ei joukkueessa pitäisi olla.

Gentillä on ollut helppo alkuohjelma sarjassa ja vaikka sijoitus onkin viides, niin Gentin puheenjohtaja on jo vihjannut kovista toimenpiteistä joukkueen esityksen parantamiseksi. Edellisessä ottelussaan se pelasi hyvän ekan jakson, mutta toinen jakso oli surkeaa potkupalloa ja tuloksena kotitappio heikommalle vastustajalle, kuin mitä Standard nyt on. Joukkueelta puuttuu kunnon maalintekijä ja sen keskikentän johtohahmo Bernd Thijs (2 ottelua/1 maali kaudella) on edelleenkin loukkaantuneena. Joukkueessa muuten pelaa entinen Tampere Unitedin ja HJK:n keskikenttämies, Rafinha (3/0). Tuoreita poissaolijoita ei ole tiedossani.

Veikkauksen tarjoama kerroin on Veikkauksen tarjoamaksi kertoimeksi kotivoitolle ihan OK. Liege on sijoituksesta huolimatta jonkinlaisessa pelillisessä kriisissä ja nyt vastus on kova ja nälkäinen.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 48% - 26% - 26%



81. GRIMSBY – LUTON 1 kerroin 2,6

Englannin Konferenssiä.
  • Grimsby on sarjassa yhdeksäntenä
    • se on pelannut nyt seitsemän ottelua putkeen tappioitta
    • lauantaina se pelasi 0-0 jumbo-Kidderminsterin vieraana
  • Luton löytyy taulukosta sijalta 5
    • se on pelannut kaksi viimeistä matsiaan voitoitta
    • lauantaina se pelasi kotonaan 0-0 kovan Wrexhamin kanssa
    • Luton on yhdeksän kierroksen jälkeen kolme pistettä Grimsbyä edellä
Viime kaudella Luton voitti vastaavan ottelun 0-1 ja Lutonissa pelattiin 1-1 tasuri

Grimsbyn ainoa merkittävä poissaolija illan ottelusta on hyökkääjä Greg Pearson (7/2), joka on loukkaantuneena. Debyyttinsä saattaa tehdä Crawlweystä tullut keskikenttämies Scott Neilson. Grimsby ei ole kahdessa edellisessä matsissaan päästänyt maaliakaan.

Lutonin manageri Paul Buckle on purkanut turhautumistaan lehdistölle, koska taas täytyy tehdä muutoksia kokoonpanoon harjoituksissa sattuneiden loukkaantumisten vuoksi. En löytänyt mistään tietoa siitä, että kuka tai ketkä ovat tällä viikolla harkoissa loukkaantuneet – ehkä se pidetään salaisuutena. Muuten joukkueelta puuttuu kolme pitkä-aikaispotilasta. Luton oli ennen kauden alkua ykkössuosikki nousijaksi, mutta kaikki ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Edellisessä vierasottelussa tuli 3-0 tappio keskikastin Alfretonille ja nyt on vastassa kovempi ryhmä. Luton ei ole tehnyt kahdessa edellisessä ottelussaan maaliakaan.

Tämä on suuri ottelu, sillä TV-kamerat ovat kentän laidalla eli ottelu televisioidaan Englannissa. Tämä voi lisätä jännitettä kentällä, sillä harvoin tämän sarjatason pelaajat pääsevät telkkuun. Grimsbyn päivän kunto vaikuttaisi olevan parempi ja kotiedulla on oma merkityksensä.

Arvio: 34% - 28% - 38%




84. BOHEMIANS – CORK 1 kerroin 2,3

Irlannin pääsarjaa.
  • Bohemians on sarjassa kuudentena
    • se on viime ajat pelannut vaihtelevin tuloksin
    • edellisessä sarjaottelussaan se voitti kovan Shamrockin vieraskentällä 0-1
  • Cork on sarjassa viidentenä
    • se on voittanut kaksi edellistä matsiaan
    • viimeksi se voitti heikon Brayn kotonaan 2-0
    • Corkin johto Bohemiansiin nähden on vain yksi piste
Vastaava ottelu huhtikuussa päättyi Bohemiansin 1-0 kotivoittoon ja heinäkuussa pelattiin Corkissa 1-1

Bohemiansin tämän kauden tilastoista on vaikea napata jotain punaista lankaa -  niin vaihtelevasti joukkue on pelannut. Tuota hienoa vierasvoittoa edellisessä liigapelissä Shamrockista seurasi sitten kotitappio cupisssa sarjajumbo-Dundalkille 0-1. Puolustaja Derek Pender (20/1) on nyt pelikiellossa ja keskikentän Roy McEvoyn (15/4) pitää sivussa nilkkavamma. Uusin hankinta keskikentän Garreth O'Connor saattaa tehdä ensiesiintymisensä Monaghanista saapumisensa jälkeen – tämä on jo miehen kolmas jakso seurassa.

Cork ei ole kahdessa edellisessä ottelussaan päästänyt maaliakaan omiin. Nyt Corkilla on kuitenkin ollut lähes kahden viikon tauko peleistä, kuten on ollut myös Bohemiansilla. Joukkueesta kärsii pelikieltojaan kaksi pelaajaa: puolustaja Ian Turner (21/3) ja keskikentän Gearoid Morrisey (24/0). Kaksi pelaajaa tekee paluun loukkaantumisten jäljiltä: puolustaja John Dunleavy (18/1) ja keskikentän Colin Healy (17/0).

Irlannin sarjaa on viisi kierrosta jäljellä ja nämä kummatkin seurat ovat tukevasti ja pysyvästi sarjan keskikastissa. Kummatkin ehkä ajaa nuoria pelaajia sisään – ainakin Bohemians on nostanut joukon nuoria ykkösrinkiin. Kotikenttäetu painaa kuitenkin se verran, että tasaisten joukkueiden koitoksesta on todennäköisimmin odotettavissa kotivoitto.

Ennuste: 37% - 30% - 33%
Blundell Park, Cleethorpes (Grimsby Town)