Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

lauantai 21. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 21.4.2012



45. Fulham – Wigan  2  kerroin 3,70

Fulham 10., Wigan 16. – eroa 9 pistettä. Fulhamilla on menossa kolmen tappiottoman ottelun putki, viimeisin ottelu oli 9.4., jolloin se pelasi Chelsean kanssa kotonaan tasan 1-1. Wigan on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan, viimeksi kaatui maanantaina Arsenal vieraskentällä 1-2. Lokakuussa Fulham haki vieraspisteet Wiganista 0-2.

Fulham on pelannut tällä kaudella kotonaan bottom-6 seuroja vastaan seuraavasti: 3 voittoa – 2 tasuria – 0 häviötä. Wigan on pelannut keskikastia vastaan vieraissa: 3 v. – 3 t. – 1 h.

Kaksi kovavireistä joukkuetta vastakkain. Tärkeitä miehiä palailee joukkueisiin. Fulham saa takaisin kuntoutuneet hyökkääjänsä Andy Johnsonin ja Pavel Pogrebnyakin. Wiganilta palaa kolumbialainen hyökkääjä Hugo Rodallega. Fulhamilta on sivussa p.Kelly ja kkp. Sidwell. Wiganilta puuttuu Espanjalainen hyökkääjä Albert Crusat. Wigan on kaatanut viime viikkoina Liverpoolin, Manchester Unitedin ja Arsenalin – kaikki ensimmäistä kertaa historiansa aikana eli Wiganissa vietetään todellisia hulluja viikkoja.

Fulham on aina ollut kova kotijoukkue, mutta sillä ei nyt ole sarjassa enää mitään saavutettavaa. Kun 4 kierrosta on jäljellä on Wiganilla matkaa alaspäin putoamisviivaan viisi pistettä, joten lisää pojoja kaivataan.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 52% - 26% - 22%



60. Hearts – Rangers  1  kerroin 2,85

Hearts Skotlannissa kuudentena ja Rangers toisena – eroa 15 pistettä. Heartsilla on menossa kolmen ottelun voittoputki, viimeksi kaatui kauden mestari, Celtic cupin välierässä 2-1. Myös Rangersilla on kolmen voitollisen ottelun putki allaan, viimeksi kaatui kotiottelussa St.Mirren 3-1. Aiemmin tällä kaudella nämä joukkueet ovat pelanneet kerran tasan ja kummatkin ovat voittaneet vieraissa. Viimeisemmässä keskinäisessä mittelössä Hearts kukisti maaliskuussa Rangersin vieraissa 1-2.

Hearts kotonaan top-6 joukkueita vastaan: 2 v. – 0 t. – 5 h. Rangers vieraissa top-6 tiimejä vastaan: 6 v. – 0 t. – 6 h.

Rangers on suurissa talousvaikeuksissa ja jos joukkue päätyy Champions-Liigaan oikeuttaville paikoille on epävarmaa saako se ensi kaudeksi jalkeille riitävän hyvää miehistöä omatakseen menestymismahdollisuuksia. Seuran ostajaehdokkaita ilmaantuu lehdistön tietoon tiuhaan, mutta mitään konkreettista ei ole tapahtunut. Pelillisesti molemmilla joukkueilla on todellinen flow-vaihe päällänsä. Kummatkin ovat voittaaneet nykyisen voittoputkensa aikana mastari-Celticin.

Heartsin hyökkääjä David Templeton saattaa jo aloittaa avauksessa, toivuttuaan loukkaantumisestaan. Rangersille erittäin tärkeä pelaaja, kapteeni ja keskikenttäpelaaja Steven Davis loukkaantui edellisessä ottelussa, eikä pääse nyt mukaan.

Ennuste: 29% - 29% - 42%



73. Chievo – Udinese  2  kerroin 2,25

Chievo Italian sarjassa yhdeksäntenä, Udinese neljäntenä – eroa 9 pistettä. Chievon neljän ottelun tappioton putki päättyi, kun se hävisi edellisessä ottelussaan kotona Milanille 0-1. Udinese on ottanut viime aikoina vähän takapakkia ja voitot ovat vähissä, viimeksi se hävisi vieraissa Roomalle 3-1. Joulukuussa U. voitti kotonaan C:n 2-1, mutta tammikuussa cupissa C voitti U:n vieraissa 1-2.

Chievo kotonaan top-6 tiimejä vastaan: 1 v. – 1 t. – 2 h. Udinese vieraissa keskikastia vastaan: 2 v. – 3 t. – 1 h.

Chievo voi tarvita muutaman pisteen vielä, ettei se ajaudu putoamistaistoon, putoamisrajaan on toki 8 pistettä, mutta vielä on kuusi kierrosta jäljellä. Udinese taistelee kovasti Champions-liigapaikasta ja saattaa yltää korkeintaan kolmanneksi, sillä kärkikaksikko on jo saavuttamattomissa. Viime viikonloppuna ei Italiassa pelattu, joten joukkueet ovat huilanneet. Chievo pelasi viime matsissaan hyvin kovaa Milania vastaan ja olisi ansainnut pisteen, mutta huomioitavaa on, että Milan pelasi lähes B-miehistöllä, poissaolojen vuoksi.

Tärkeä pointti tähän matsiin on Chievon poissaolijat. Heidän paras hyökkääjänsä, Pellissier ja tärkein puolustajansa, Sardo ovat loukkaantuneina. Myös hyökkääjä Moscardelli on loukkaantuneena. Udineseltä puuttuu keskikentän Pinzi, pelikiellon vuoksi. Mutta hyvinä uutisina on, että tärkeät puolustajat Basta ja Benatia palaavat kokoonpanoon.

Arvio: 30% - 31% - 39%







89. Heerenveen – Vitesse  1  kerroin 1,52

Heerenveen Hollannin sarjassa kuudes, Vitesse seitsemäs – eroa 9 pistettä. Kotijoukkueella viidestä viime otttelustaan kolme voittoa ja 2 häviötä, viimeksi se voitti NEC:n vieraissa 2-4. Vierailijalla allaan kolme tappiotonta ottelua putkeen, viimeksi se voitti ADO:n kotonaan 1-0. Vitessen kotikentällä tämä pari pelasi lokakuussa 1-1, mutta tammikuussa cupissa myös Vitessen kentällä, Heerenveen voitti 1-2.

Heerenveen kotona keskikastin joukkueita vastaan: 8 v. – 4 t. – 3 h. Vitesse vieraissa top-6 tiimejä vastaan : 0 v. – 1 t. – 4 h.

Vaikka joukkueet ovat peräkkäin sarjataulukossa ei Vitessellä ole enää mitään pelattavaa, mutta Heerenveeniä ja toisena olevaa AZ:a erotttaa vain yksi piste, siis sijat 2-6 yhden pisteen sisällä, kun 4 kierrosta on pelaamatta. Mestaruus mennee Ajaxille, joka on kuuden pisteen karkumatkalla.

Heerenveeniltä puuttuu vielä tästä ottelusta ykkösmaalivahti Vandenbussche ja viime matsissa NEC otti helpoilla maaleilla 2-0 johdon, Heerenveen kuitenkin osoitti maalintekopotentiaalinsa ja latoi 4 maalia. Heerenveen pelaa siis puolustuspäätä lukuunottamatta hyvin ja tekee maaleja ja tavoitteita riittää sarjassa, koska Eurooppa-paikka on lähellä. Vitesse voittaa heikommat vastustajat, mutta peli ei kulje odotetulla tavalla ja ehkä nyt motivaatiokin puuttuu. Vitessellä ei ole loukkaantumishuolia. Ottelussa nähtäneen monta maalia ja Heerenveen niitä latonee enempi. Veikkauksen kerroin on ehkä riittävän hyvä kohteen ottamiseen kupongille mukaan.

Ennuste: 60% - 22% - 18%



100. Waalwijk – Utrecht  1  kerroin 1,68

Kotijoukkue Hollannin liigassa kahdeksantena, vierailija 12. – eroa 5 pistettä. Waalwijkilla on kolmen ottelun tappioton putki meneillään, viimeksi se pelasi tasan Heraclesia vastaan vieraskentällä 1-1. Utrecht on vuorotellut voitettujen ja hävittyjen otteluiden kanssa, viimeksi tuli voitto kotona, heikosta VVV:stä 4-2. Utrecht on voittanut kolme viimeisintä joukkueiden keskinäistä kohtaamista. Lokakuussa se voitti W:n kotonaan 3-0.

Waalwijk tällä kaudella kotonaan keskikastin joukkueita vastaan: 2 voittoa – 1 tasuri – 0 häviötä. Utrecht vieraissa keskikastia vastaan: pelkästään tappioita 3 kappaletta.

Waalwijk on pelannut kautensa paljon yli odotusten. Se on pikkuseura,jonka otteluissa käy reilu 6 000 ihmistä, mikä tarkoittaa, että stadion on lähes täysi. Sen pitäisi taistella putoamista vastaan, mutta nyt sillä onkin realistinen mahdollisuus saavuttaa paikka Euroopan kentille. Utrechtillä tuo mahdollisuus on vain teoreettinen enää. Waalwijk on voittanut viisi edellistä kotipeliään ja se on kaatanut Utrechtiä kovempiakin seuroja – viimeisimmässä kotipelissä kaatui PSV.

Waalwijkilla on ollut viime peleissään kolme tärkeätä miestä pois, mutta se ei ole tahtia haitannut. Nyt keskikentän Duits palaa pelikieltonsa jälkeen kentälle. Utrechtillä on ollut isoja maalivahtiongelmia; ykkös-ja´kakkosmaalivahti ovat olleet erittäin epävarmoja. Saamieni tietojen mukaan nyt pelaava molari on kolmosmaalivahti Rob van Dijk, joka on sarjan vanhin pelaaja - 43-vuotias. Utrecht on yksi sarjan huonoimmista vierasjoukkueista.

Kansainvälisten vetofirmojen arvio: 53% - 26% - 21%



130. Portland – Kansas City  2  kerroin 2,30

Major League Socceria. Portland on kerännyt pelaamastaan kuudesta ottelusta 4 pistettä. Kansas on voittanut kaikki 7 pelaamansa ottelua. Portland on hävinnyt viimeiset 4 otteluaan, viimeksi se kärsi tappion sunnuntaina Los Angelesin vieraana 3-1. Kansas pelasi sunnuntaina ja torstaina voitokkaasta. Viimeisimmän voiton tapahtumapaikka oli Vancouver ja lukemat 1-3. Viime kaudella Kansas voitti Portlandin sekä kotona, että vieraissa.

Portlandin 4 tappiota putkeen on seuran ennätys lajissaan, mutta ei joukkue ihan huono ole. Esimerkiksi Skotlannin liigan entinen maalitykki Kris boyd on tehnyt maalin jo kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Seura julkisti tällä viikolla solmineensa lainasopimuksen erittäin lupaavan 18-vuotiaan Kolumbialaisen hyökkääjän Sebastian Rinconin kanssa. Saa nähdä onko kaveri tällä kaudella avauksen miehiä. Ammattilaisura hänellä alkoi jo 16-vuotiaana Kolumbiassa. Kansasin maalivahti, tanskalainen Jimmy Nielsen on ollut mahtava alkukaudesta. Merkittävin poissaolija ottelusta on Kansasin keskikentän loukkaantunut Julio Cesar.

Ainoa järkevä argumentti sille, miksi Kansas ei tätä ottelua voittaisi on se , että se pelasi viime sunnuntaina ja torstaina. Portland ei pelannut viikolla. Portlandilla on fanaattinen kotiyleisö, jota on ollut kaikissa kolmessa tämän kauden kotiottelussa 20 438, mikä on myös stadionin kapasiteetti.
Ennuste: 33% - 30% - 37%

Portlandin JELD-WEN Field oli ennen Minor League-baseball seura Portland Beaversin koti (yllä). v. 2011 valmistuneen remontin aikana se joutui kuitenkin muuttamaan kaupungista. Remontti tehtiin MLS-seura Portland Timbersin tarpeiden täyttämiseksi.