Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 20. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 20.4.2012



04. VaLePa – Hurrikaani Loimaa  2  kerroin 2,35

Lentopallon finaalisarjan kolmas ottelu. Kummatkin ovat voittaneet ”kotipelinsä”, Loimaa voitti Salossa 3-1 ja VaLePa viimeisen ottelun Tampereella 3-2. Molemmat pelaavat siis kotiottelunsa kaukana kotoaan, salien pienuuden vuoksi. Nyt pelataan taas Tampere Areenalla ja tämä neutralisoi kotikenttäedun pois.



Edellisessä ottelussa mentiin siis viidenteen erään, jossa Hurrikaani sortui virheisiinsä. Yleensä Hurrikaani on klaarannut viidennet erät tällä kaudella. Ainoa tiedossa oleva poissaolija on VaLePan Joni Mikkonen. VaLePan tähti Olli Kunnari pääsi toisessa finaalissa paremmin peliin mukaan kuin ensimmäisessä, mutta hiipui ottelun loppupuolella. Hurrikaanilta puuttui pelistä irtonaisuus, mutta sellaisia päiviä aina sattuu. VaLePa oli tuossa edellisessä ottelussa tilastojen mukaan hieman parempi lähes joka osa-alueella.



Tämän ottelun voittajan ennakointi on kuin kruunaa ja klaavaa heittäisi, mutta koska toisen puolen kerroin on 1,5 ja toisen 2,35 kannattaa ehkä heittää.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 60% - 40%



13. Mjällby – Djurgården  2  kerroin 2,75

Mjällby on saanut neljästä ottelustaan viisi pistettä, kun taas Djurgården on kerännyt yhtä monesta ottelusta pisteen vähemmän. Viimeksi Mjällby voitti kotonaan sarjajohtaja Åtvidabergin 2-0. Djurgården hävisi maanantaina kotonaan Malmölle 2-3. Viime kaudella kummatkin voittivat toisensa kotona; Mjällby 3-0 ja Djurgården 1-0.



Mjällby ei pelillisesti tuossa Åtvidabergin kaadossa vakuuttanut. He pystyivät luomaan hyvin vähän vaarallisia asetelmia vastustajan puolustuspäähän. Yksi pelin ratkasuista oli Åtvidabergin pelaajan saama punainen kortti 57:llä minuutilla. Djurgården on tämän kauden tappiotteluissaankin pelannut raporttien mukaan hyvin – se hallitsee kenttätapahtumia ja luo tilanteita, mutta viimeistely ei oikein suju.



Djurgårdenilta on tässä ottelussa pelikiellossa tärkeä keskikenttäpelaaja Chibsah, mutta toisaalta Daniel Sjölund palaa pelikiellostaan.



Uskon otteluraportteja ja koska niiden mukaan Djurgårdenin otteet kentällä ovat olleet huomattavasti parempia kuin Mjällbyn, vaikka Mjällby on saalistanut yhden pisteen enemmän. Näinollen suosittelen kakkosta, sillä hyvä joukkue saa aina lopulta sen voittoputken päälle.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 39% - 29% - 32%



17. NAC – Roda  2 kerroin 3,00

NAC on Hollannin liigassa 15., Roda 9. – eroa 10 pistettä. NAC:n voitoton putki on viiden ottelun mittainen. Viime lauantaina se pelasi tasan kovan Twenten vieraana 2-2. Roda on pelannut vaihtelevin tuloksin viime aikoina, sunnuntaina se voitti Groningenin vieraissa 0-1. Lokakuussa joukkueiden kohtaamisessa mätettiin maaleja oikein kunnolla ja Roda voitti kotipelinsä 4-3.



NAC on pelannut keskikastin joukkueita vastaan kotona tällä kaudella seuraavasti: 2 voittoa – 1 tasuri – 1 häviö. Roda on pelannut bottom-6 tiimejä vastaan: 2 v. – 1 t. – 2 h.



NAC:ltä on hyökkääjä Santi Kolk loukkaantunut, mutta hänen korvaajansa Alex Schalk on pelannut hyvin. Myös Rodan loukkaantumistilanne on hyvä, vain kkp. Donald on poissa.



Roda lahtee erilaisella taktiikalla vierasmatseihin, kuin kotiotteluihin. Vieraissa se pelaa puolustusvoittoisella taktiikalla, joten tässä ottelussa ei ole odotettavissa samanlaista maalijuhlaa, kuin joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa. NAC on perinteisesti hyvä kotonaan, mutta viime aikojen huonot tulokset ovat kattaneet myös kotimatsit. NAC:llä ei ole paljon panosta pelissä, koska putoamisvaaraa ei enää ole. Pelaan siis parempaa joukkuetta, koska sillä on vastassa huonovireinen, motivaatioton NAC.

Ennuste: 45% - 26% - 29%



32. Mansfield – Wrexham  1  kerroin 2,15

Fleetwood Town on varmistanut nousunsa jalkapalloliigaan. Mansfield on Konferenssissä kolmantena ja Wrexham toisena. Oikeastaan aika merkityksetön ottelu – kumpikin osallistuu pudotuspeleihin, joissa neljä joukkuetta ratkaisee yhden liiganousupaikan. Mansfield on voittanut neljä viimeisintä otteluaan, viimeksi kaatui vieraissa heikko Hayes 1-3. Wrexham on menettänyt hieman pelihalujaan – viimeinen voitto on neljän ottelun takaa. Nyt on menossa kahden tasapelin putki, viimeksi se pelasi tasan kotonaan keskikastin Grimsbyä vastaan 2-2. Syyskuussa Mansfield voitti Wrexhamissa 1-3.





Mansfield kotonaan top-6 joukkueita vastaan: 0 v. – 3 t. – 1 h.


Wrexham vieraissa top-6 joukkueita vastaan: 2 v. – 2 t. – 0 h.





Uskon, että Wrexham on kokoamassa itseään pudotuspeleihin. Niihin on vaikea lähteä, jos heidän voitoton putki jatkuu vielä runkosarjassa jäljelläolevien kolmen pelin ajan. Mansfieldillä sen sijaan on vauhti päällä ja uskon, että se jatkuu. Tämä ottelu saattaa olla nousukarsintafinaalin esinäytös, mutta toki ensin on pudotuspeleissä välierät.


Ennuste: 40% - 28% - 32%



38. Drogheda – Shelbourne  1  kerroin 2,55

Irlannin liigan muut ottelut näyttävät pässinlihalta, joten vihjaan tähän ainoaan tasaiseen matsiin. Drogheda sarjassa kolmantena, Shelbourne viidentenä – eroa 2 pistettä. Droghedan tappiottomien otteluiden putki on kuuden ottelun mittainen, viimeksi tuli tasuri kotona kovaa St. Patricksia vastaan 0-0. Shelbourne voitti edellisessä ottelussaan kotona heikon Brayn 2-1. Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan aikoihin, koska Shelbourne on pelannut sarjaa alempana.





Irlannin liigaa on pelattu vasta 7 kierrosta ja nämä joukkueet ovat menestyneet alkukaudesta hyvin. Drogheda piti tuossa viime ottelussa St. Patricksia vastaan kenttätapahtumia hallussaan, mikä on erinomainen merkki. Shelbourne on astetta heikompi joukkue kuin St.Patricks. Droghedan kapteeni, puolustava keskikenttäpelaaja Paul Crowley on sivussa, sormileikkauksensa jälkeen. Kkp. Ryan Brennan palaa kentälle pelikieltonsa jälkeen. Toinen kkp. Cathal Brady palaa niinikään kehiin loukkaantumisestaan selvittyään.





Shelbournea luotsaa entinen Droghedan manageri, Alan Mathews. Kaksi heidän pelaajaansa loukkaantui 9.4 pelatussa ottelussa niin, että ovat kuukausia poissa: puolustaja Lorcan Fitzgerald ja keskikentän Stephen Hurley, jonka keuhkot vahingoittuvat, jalkapalloilijalle harvinaisessa loukkaantumisessa, mutta toipuu siitä ajan myötä täysin. Edellisessä ottelussaan Braytä vastaan joukkue ei pelannut hyvin.





En oikein tiedä, miksi Shelbourne on vedonvälittäjien piirissä lievä suosikki – tämä ei auennut saamistani tiedoista. Ilmeisesti Shelbourne on ennen kauden alkua rankattu paremmaksi joukkueeksi. Vastustajaluettelo on kummallakin ollut suurinpiirtein yhtä vaikea ja Drogheda on selvinnyt niistä aavistuksen paremmin.
Ennuste: 34% - 30% - 36%
                 Hunky Dorys Park, Drogheda