Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012


PITKÄVETOVIHJEET 1.4.2012



22. Newcastle – Liverpool  1  kerroin 2,90

Newcastle kuudes, Liverpool kahdeksas – eroa kahdeksan pistettä. Kotijoukkue on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan – vierailija puolestaan hävinnyt kaksi edellistä. Vastustajat ovat olleet näitä pelaavia joukkueita heikompia. Mikä tekee Liverpoolista suosikin kerroinasettelussa – kenties 70-luvun kultaiset vuodet? Newcastlen kapteeni Coloccini loukkaantui viime viikonloppuna ja on poissa kotijoukkueen puolustuksesta, sen sijaan Ryan Taylor ja Cheick Tiote ovat taas pelikuntoisia. Liverpoolin kkp. Adam on loukkaantuneena poissa ja palaajia saattaa olla Johnson, Kelly, Agger ja Maxi Rodriguez. Liverpool-floppi Andy Carroll palaa ensi kertaa vanhalle kotistadionilleen, 35:n miljoonan punnan siirtonsa jälkeen. Joulukuun lopulla Liverpool voitti harakat kotonaan 3-1. Uskon, että parivaljakko Ba – Cisse tekee maalin mieheen ja hyvä kotijoukkue voittaa! Vedonlyöntitoimistojen arvio:

30% - 28% - 42%



31. Cagliari – Atalanta  1  kerroin 2,05

Kotijoukkue 14., vierailija yhdeksäs, mutta eroa näiden väliillä vain kolme pistettä. Atalanta on pelannut jo kahdeksan ottelua ilman tappiota ja lähtee tähän otteluun puolustusasenteella – odotettavissa siis vähämaalinen ottelu. Viimeksi se voitti Bolognan kotonaan 2-0. Cagliari hävisi puolestaan viime hetken maalilla vieraissa Laziolle 0-1. Kotona Sardiniassa kulkee kuitenkin aina paremmin. Syy ykkösmerkin valintaan on Atalantan loukkaantuneiden lista tähän otteluun: Kaksi parasta maalintekijää on poissa eli Denis ja Marilungo, keskikentän Brighi ja puolustajat Capelli ja Bellini. Kotijoukkueelta puolustaja Astori on pelikiellossa. Ennuste lopputulemasta:

43% - 35% - 22%



38. Inverness – Hibernian  2  kerroin 3,15

Skotlannin valioliigaa, jossa isännät ovat kolmanneksi viimeisiä ja vierailijat toiseksi viimeisiä. Eroa näiden välillä on kuitenkin 8 pistettä ja Hibernian taistelee kovasti putoamista vastaan, muuta Inverness voi sen suhteen olla melko rauhallisin mielin. Ottelu on kahden hyvin tasavahvan joukkueen mittelö ja kummatkin ovat olleet viimeaikoina liigassa samanlaisessa vireessä – enempi on menetetty pisteitä kuin saavutettu. Hibernian on kuitenkin voittanut kaksi viimeisintä Edinburghin ulkopuolella pelattua vierasotteluaan. Inverness saanee tähän otteluun 4 miestään takaisin pelikiellosta tai loukkaantumistuvalta, muuten kummaltakin puuttuu 2 miestä. Invernessin manageri, Terry Butcher lupasi tehdä muitakin pelaajamuutoksia tähän otteluun. Hibsin motivaatio ja viimeaikaiset esitykset vieraskentillä saattavat aiheuttaa kertoimien valossa katsottuna yllätyksen tähän otteluun. Kun tällä kaudella aiemmin pelattiin vastaava ottelu Invernessissä, sen voitti Hibernian 0-1. Ennuste:

46% - 29% - 25%





48. Lokomotiv – Dinamo  1  kerroin 2,20

Venäjän futisliigan Moskovan paikalliskamppailu. Lokomotiv kolmas, Dinamo kuudes – eroa 4 pistettä. Tässä kohtaavat toisensa vuoden 2012 parhaiten kärkikahdeksikosta aloittanut Lokomotiv. Dinamo ei sen sijaan ole saanut tänä vuonna vielä yhtään voittoa liigassa. Hyvä uutinen kotijoukkueelle on myös se, että Tottenhamista palannut Roman Pavluchenko teki viime ottelussa ensimmäisen maalinsa Lokon paidassa. Tuossa ottelussa kaatui kovempi paikallisvastustaja, sarjakakkonen TsSKA 2-0. Dinamo hävisi edellisellä kierroksella oman paikallispelinsä sarjaneloselle, Spartakille 1-3. Tuossa ottelussa Dinamon valmentaja piti penkillä legendaarista Voroninia, herättääkseen joukkuettaan. Arvio:

41% - 30% - 29%



55. Gil Vicente – Setubal  1  kerroin 1,90

Kotijoukkue Portugalin liigassa yhdeksäs, vierailija 12. – eroa vain 2 pistettä. Viime ottelussaan Maritimoa vastaan Vicenten valmentaja vaihtoi joukkuettaan ja lepuutti avainpelaajiaan – syyksi hän ilmoitti pelaajiensa väsymyksen. Tuon ottelun Vicente hävisi, hyvän esityksen jälkeen 3-2 vieraissa. Nyt kuulemma taas kaikki parhaat pelaavat. Setubal voitti viimeksi häntäpään Leirian 1-0 kotonaan huonotempoisessa ottelussa. Setubal on kyllä parantanut otteitaan viimeaikaisen valmentajavaihdoksen jälkeen, mutta nyt loukkaantumiset ja pelikielto rassaavat joukkuetta. Poissa on koko keskikenttä : Amaro, Neca, Goncalves ja Djikne. ainoa lohtu on kkp. Lealin paluu pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Ennuste:

51% - 28% - 21%



98. Colorado – Chicago  2  kerroin 3,30

MLS-liigaa. Coloradolla kolmesta ottelusta 6 pistettä, Chicagolla kahdesta 4 pojoa. Coloradolta puuttunee tärkeistä miehistä ainakin keskikentän Pablo Mastroeni, mutta toinen keskikentääpelaaja Jeff Larentowicz palaa pelikiellosta. Colorado saa vihdoin tähän otteluun keskikentälle Martin Riveron, jonka pelilupa-asiat saatiin järjestykseen Argentiinan liiton kanssa – saattaa olla avauksessa. Colorado romahti viime ottelussaan vieraissa New Yorkille 1-4. Chicago puolestaan voitti viimeksi Philadelphian kotonaan 1-0. Chicagolla on positiivinen maalivahtiongelma nyt, kun Johnson palaa USA:n olympiajoukkueen peleistä, koska Italialainen Torrnaghi on päästänyt vain yhden maalin kahdessa ottelussa. Dominic Oduro on tehnyt molemmat Chicagon tämän kauden liigamaalit. Tasaiset joukkueet, tasainen ottelu – isompi kerroin houkuttaa laittamaan kakkosen. Kv. ennuste:

46% - 29% - 25%





 99. Chivas – Kansas City  2  kerroin 2,20

MLS-liigassa kolmen pelikierroksen jälkeen kotijoukkue on kerännyt 3 pistettä ja vierailija täydet 9 pistettä. Kyllä vierailijoiden pitäisi täysi pistepotti tästä ottaa, sillä Kansas on yksi sarjan parhaimmista joukkueista ja Chivas yksi huonoimmista. Chivas kyllä yllätti kaikki viime kierroksella ja otti 0-1 voiton vieraskentällä kovasta Salt Lakesta. Tuota matsia kuitenkin Salt Lake hallitsi, joten joskus käy tuuri. Molemmat kotiottelunsa Chivas on tällä kaudella hävinnyt 0-1. Kansasin maaliero on 6-1. Chivakselta on edelleen pois nimekäs ja kokenut hyökkääjä Juan Pablo Angel, joka kärsii aivotärähdyksestä. Kansas voitti viimeksi kotonaan kovan Dallasin 2-1. Tuosta ottelusta jäi itselleni mieleen hyökkäävä keskikenttämies Kei Kamara, joka harhautteli näppärästi ja puski itseään tilanteisiin vastustajan boksissa. Hän myös teki maalin ja missasi rankkarin. Arvio voimasuhteista:
31% - 30% - 39%
                 Caledonian Stadium, Inverness