Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET  4.11.2012





56. DEPORTIVO - MALLORCA  1  kerroin 1,8

Espanjan pääsarjaa

  • Deportivo on sarjassa sijalla 18
  • se ei ole voittant kahdeksaan edelliseen otteluunsa 
  • reilu viikko sitten se pelasi 1-1 vieraskentällä keskikastin Celtan kanssa 
  • Mallorca on taulukossa sijalla 13
  • se ei ole voittanut neljään edelliseen otteluunsa
  • sunnuntaina se hävisi kotonaan kovalle Real Madridille 0-5
  • kun on pelattu 9 kierrosta on Mallorca kerännyt 4 pistettä enemmän kuin Deportivo
Torstaina pelattiin aivan vastaava ottelu Espanjan Cupissa ja se päättyi 1-1 tulokseen. Deportivo on sarjanousija, joten nämä eivät kohdanneet viime kaudella.

Deportivo on saanut vasta yhden voiton, yhdeksästä pelaamastaan ottelusta tällä kaudella. Joukkue on perinteiseisisti kova kotistadionillaan, Riazorilla, mutta Sevilla ja Barcelona ovat lähteneet sieltä jo täyden pistepotin kanssa. Edellisessä sarjaottelussaan Celtaa vastaan vieraskentällä se oli yllättäen niskan päällä; se voitti pallonhallinnan prosentein 43-57 ja laukaukset 2-4. Celtalta tosin ajettiin äijä ulos toisen puoliajan alkupuolella ja otteluhan päättyi 1-1. Portugalilainen hyökkääjä Diogo Salomao (1/0) ja kolumbialainen keskikenttämies Abel Aguilar (8/2) ovat loukkaantuneina.

Mallorca on yleensä vaisu porukka kotisaarensa ulkopuolella; vierasvoitto on tälläkin kaudella vielä ottamatta. Se on hävinnyt neljä edellistä sarjaotteluaan ja maaliero noissa oli 3-11. Edellinen vierasmatsi Sevillaa vastaan oli joukkueelle tyypillinen vierasesitys; pallonhallinnasta se sai vain 31% itselleen ja laukaukset olivat 8-2 Sevillalle - tulos oli kuitenkin vain 3-2 voitto Sevillalle. Joukkueelle on kasaantunut iso liuta loukkaantumisia. Poissa ovat tästä ottelusta: p. Ximo (8/0), p. Antonio Lopez (6/0), p. Jose Nunez (5/0), kkp. Joao Victor (7/0) ja kkp. Javi Marquez (5/0).

Nyt näyttäisi olevan pitkästä aikaan Deportivon voiton paikka, koska heikko vierailija, Mallorca on loukkaantumisten vuoksi vaikeuksissa puolustussuuntaan.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 48% - 28% - 24%    



107. GRANADA - ATHLETIC BILBAO  1  kerroin 2,15

Espanjan pääsarjaa.

  • Granada on sarjassa sijalla 17
  • se on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan
  • sunnuntaina se hävisi vieraissa keskikastin Levantelle 3-1
  • Bilbao on taulukossa sijalla 16
  • se on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan
  • sunnuntaina se hävisi kotonaan keskikastin Getafelle 1-2
  • nämä kaksi joukkuetta ovat tasapisteissä yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen
Viime kaudella vastaava ottelu päättyi 2-2 ja Bilbaosta Granada vei pisteet 0-1 tuloksella.

Granadan alku sarjaan oli surkea, mutta se otti kuukausi sitten kaksi peräkkäistä voittoa, joilla se nousi ihan pohjamudista pois. Joukkueen esitykset kentällä ovat olleet viime aikoina ihan hyviä, mutta helpot virheet puolustuksessa aiheuttavat tappiosarakkeen paisumisen. Edellisessä ottelussakin sillä oli pallonhallinta Levantea vastaan 59%:sesti, mutta selvä tappio tuli kuitenkin. Keskiviikkona se hävisi Zaragozan kotona käydyn cup-ottelun 1-0. Keskikenttämies Jaime Romero (6/0) on loukkaantuneena.

Bilbao on ollut suuri pettymys hienon viime kauden jälkeen. Sillä on edelleen tasokas pelaajamateriaali. Vieraskentillä sillä on perinteisesti hyvinä vuosinakin ollut ongelmia ja tällä kaudella eka vierasvoitto on yhä ottamatta. Torstaina he pelasivat maalittoman tasapelin kakkossarjan Eibarin kotikentällä, Espanjan Cupissa. Keskikentän Ander Herrera (4/0) on toisien lähteiden mukaan pelikiellossa ja toisien mukaan loukkaantuneena. Puolustaja Ekiza (4/0) puuttuu loukkaantumisen takia.

Tässä vastakkain kaksi joukkuetta, jotka ovat kotonaan selvästi kovampia kuin vieraissa. Granada luultavasti ottaa ottelun hallinnan itselleen ja toivottavasti välttää helpot virheet puolustuspäässä.

Ennuste: 40% - 27% - 33%  



111. ROMA - PALERMO  2  kerroin 5,6

Italian pääsarjaa

  • Roma on taulukossa sijalla 7
  • se on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan
  • keskiviikkona se hävisi vieraissa keskikastin Parmalle 3-2
  • Palermo on sarjassa sijalla 18
  •   se on pelannut neljä edellistä otteluaan tasan
  • tiistaina se pelasi 2-2 kotonaan keskikastin Milanin kanssa  
  • kun on pelattu 10 kierrosta on Palermo Romaa perässä 6 pistettä
Viime kaudella Roma voitti molemmat keskinäiset ottelut 1-0 tuloksella.

Romalla on sarjan paras hyökkäys ja sarjan huonoin puolustus - näin ovat asiantuntijat määritelleet tsekki Zdenek Zemanin luotsaamaa joukkuetta. Kun heidän kolmen edellisen sarjapelin yhteismaalit ovat 8-8, voi tuossa määritelmässä olla jotain perääkin. Zeman tuli täksi kaudeksi Roman luotsiksi ja on muuttanut pelitapaa hyökkäävämpään suuntaan, kuten hänellä on tapana ollut. Nyt on Romalla helppoja virheitä tekevän puolustuksen lisäksi myös maalivahtiongelma; romanialainen kakkosvahti  Bogdan Lobont (0/0) on ollut jo pidempään loukkaantuneena ja nyt loukkasi itsensä ykkösvahti, hollantilainen Maarten Stekelenburg (9/0) ja on todennäköisesti sivussa tästä ottelusta. Tolppien väliin saattaa astella meriititön uruguaylainen Mauro Goicoechea (1/0), joka pelasi ekat minuutit Euroopan sarjoissa, kun Stekelenburg loukkaantui viime ottelussa. Joukkueessa on useita epävarmoja tapauksia tähän matsiin osallistumisen suhteen ja yksi heistä on keskikentän tärkeä mies, Daniele De Rossi (7/0) jota vammat vaivaavat.

Palermon valmentajan on ollut puolentoista kuukauden ajan  Gian Piero Gasperini. Tuona aikana joukkueen peli on kehittynyt koko ajan parempaan suuntaan. Se onkin pelannut nyt viisi ottelua peräkkäin tappioitta - tosin neljä niistä on tasapelejä. Joukkue selvästikin tulee nousemaan sarjataulukossa reilusti ylöspäin. Uruguaylainen hyökkääjä Abel Hernandez (7/0) ja keskikentän Massimo Donati (9/0) ovat loukkaantumisten vuoksi poissa tästä matsista.

Roma saattaa ottaa murskavoiton tai hävitä tämän matsin - niin vaikea on ennakoida tätä joukkuetta. Jos he joutuvat kolmosvahtinsa maalipuiden väliin laittamaan ja kun puolustus tekee ottelusta toiseen tukun pahoja virheitä, niin tuntuu tuo 5,6 kerroin vierasvoitolle houkuttelevalta.

Ennuste: 64% - 20% - 16%  
    

NFL-vihje 

Amerikkalaiset asiantuntijat pitävät Green Baytä, Washingtonia ja Houstonia yksimielisesti voittajina tämän päivän otteluissa.
Yllättäjiksi sopisivat: Tampa Bay (äänin 7-7) ja Pittsburg (sai 6/14 ääntä). Veikkauksen kertoimet eivät ole kirjoitushetkellä tiedossani.

  

Estadio Municipal de Riazor, La Coruna (Deportivo)