Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 21. lokakuuta 2012




36. PALERMO – TORINO 1 kerroin 2,05

Italian pääsarjaa.

  • Palermo on sarjassa sijalla 17
    • se ei ole hävinnyt kahteen edelliseen otteluunsa
    • viimeksi se pelasi 1-1 vieraissa keskikastin Genoan kanssa
  • Torino on taulukossa sijalla 10
    • viidestä edellisestä matsistaan se on voittanut yhden ja hävinnyt kaksi
    • viimeksi se hävisi kotonaan heikolle Cagliarille 0-1
    • kun sarjaa onpelattu 7 kierrosta on Torino kerännyt 3 pistettä enemmän kuin Palermo
Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan muutamaan vuoteen, koska Torino on sarjanousija.

Palermon manageriksi nimitettiin syyskuun puolessavälissä Gian Piero Gasperini, joka loi huippuvalmentajamaineensa Genoassa. Viime kauden alussa hän oli mahtavan Interin luotsina muutaman ottelun ajan, mutta sai potkut. Palermossa hän aloitti kahdella tappiolla, mutta joukkueen peli on parantunut huomattavasti ja kahdesta edellisestä matsista on tullut yhteensä neljä pistettä. Maalinteko on ollut ehkä suurin ongelma, mutta edellisessä kotipelissä Chievoa vastaan tuli tilille neljä maalia. Tuossa matsissa kokenut kärkipelaaja Fabrizio Miccoli teki hattutempun. Uruguaylainen hyökkääjä Abel Hernandez (7 ottelua kaudella/0 maalia) on nyt loukkaantuneena.

Torino on aloittanut sarjanousijaksi pirteästi ja sillä ei ole vielä ainoatakaan vierastappiota tilillään. Edellinen vierasmatsi Atalantaa vastaan oli huima; Torino voitti sen 1-5 lukemin, mutta pallonhallinta ja laukaustilastot olivat ottelussa melko tasaiset. Toun ottelun jälkeen sillä oli helppo kotipeli voitotonta Cagliaria vastaan, mutta siitä tulikin tappio. Tuon ottelun pallonhallinta meni tasan, mutta Cagliari voitti laukaustilastot. Puolustaja Matteo Darmian (7/0) on tästä ottelusta pelikiellossa.

Palermon peli on parantunut uuden valmentajan tulon myötä ja Torinon otteet kentällä ovat kovin ailahtelevia. Sisilia on vaikea paikka pohjoisen miehille hakea pisteitä.

Arvio: 43% - 30% - 27%



61. QPR – EVERTON 1 kerroin 2,95

Englannin Valioliigaa.

  • QPR on taulukossa viimeisenä
    • kun 7 kierrosta on pelattu, ei sillä ole vielä voittoa tilillään
    • viimeksi se hävisi vieraskentällä keskikastin WBA:lle 3-2
  • Everton on sarjassa neljäntenä
    • se ei ole hävinnyt viimeiseen neljään otteluunsa
    • viimeksi se pelasi 2-2 keskikastin Wiganin vieraana
    • kun liigaa on pelattu 7 kierrosta, niin Everton on kerännyt 12 pistettä enemmän kuin QPR
Viime kaudella vastaava ottelu päättyi 1-1 ja Evertonin kotikentällä QPR voitti 0-1.

QPR ei ole sarjan huonoin joukkue, vaan uskon, että se alkaa kipuamisen kohti sarjan puoltaväliä piakkoin. Se on hävinnyt kolme edellistä matsiaan, mutta jokaisen vain yhden maalin erolla ja se on teki maalin kaikissa noissa matseissa. Noita tappiootteluita ennen se pelasi maalittoman tasurin Chelsean kanssa. Paperilla manageri Mark Hughesilla on koossa kelpo miehistö. Parasta antia on joukkueella tarjolla maalipuiden väliin, sillä Julio Cesar oli Inter Milanon monivuotinen luottovahti ja häntä pidetään yhtenä maailman parhaista veskareista. Varamies Robert Green on imuroinut mm. Englannin maajoukkueessa ihan uskomattomia kuteja maaliinsa. Hyökkäys on ehkäpä joukkueen heikoin osa-alue, sillä ainoastaan Fulhamista viime kaudella tullut Bobby Zamora (6/3) on ollut vireessä tällä kaudella. Keskikentän malilainen Samba Diakite (3/0) on kärsinyt pelikieltonsa.

Everton ei luultavasti tule olemaan neljäntenä sarjan päättyessä vaan alkaa piakkoin liukumisensa kohti sarjan puoltaväliä. Joukkueella on ollut melko helppo sarjan alkuohjelma ja kovista joukkueista on kohdattu ainoastaan Manchester United, joka kaatui hienosti avauskierroksella. Nyt joukkueelta puuttuu sen tärkein mies eli keskikentän belgialainen Marouane Fellaini (7/3), joka on polvivaivaisena. Lisäksi joukkueelta puuttuu puolustaja Tony Hibbert (3/0) ja keskikentän Darron Gibson (3/0) loukkaantumisten vuoksi.

Nämä kaksi joukkuetta löytyvät eri puolilta sarjataulukkoa, mutta ovat todellisuudessa melko tasavahvoja materiaaliltaan. Nyt olisi aika QPR:lle ottaa kauden ensimmäinen voitto, koska Fellainin puuttuminen muuttaa Evertonin peliä. Erikoistilanteet ovat Evertonille tärkeitä maalintekotilanteita ja Fellainin pääpelivoimaa kaivataan niissä.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 28% - 28% - 44%


73. HAMPURI (HSV) – STUTTGART 1 kerroin 2,2

Saksan pääsarjaa.

  • HSV on taulukossa sijalla 10
    • se ei ole kärsinyt tappiota viimeiseen neljään peliin
    • viimeksi se voitti heikon Greuther Furthin vieraskentällä 0-1
  • Stuttgart löytyy taulukosta sijalta 15
    • se on pelannut tappiotta kaksi viimeisintä liigaottelua
    • viimeksi se pelasi kotonaan 2-2 kovan Leverkusenin kanssa
    • kun on pelattu 7 kierrosta, Stuttgartilla on kasassa 4 pistettä vähemmän kuin HSV:llä
Viime kaudella liigassa kummatkin voittivat toisensa vieraskentällä; Stuttgart voitti Hampurissa peräti 0-4 lukemin.

HSV aloitti kautensa vaisuksi, mutta sitten etenkin Rafael van der Vaart on vaikuttanut suorituksillaan joukkueen peliin niin paljon, että viimeisestä neljästä matsista on tullut 10 pistettä. Kahdessa edellisessä pelissään se on onnistunut pitämään vastustajan nollilla. Keskikentän kroaatti Ivo Ilicevic on loukkaantuneena.

Stuttgart on rämpinyt alkukauden sekä Bundesliigassa, että Europa-liigassa. Se on hävinnyt vieraiskentällä mm. norjalaiselle Moldelle 2-0 lukemin. Keskiviikkona joukkue koki kovan kolauksen, kun kärkimies Cacau (5/1) väänsi polvensa harjoituksissa ja on poissa pelikentintä kuusi viikkoa.

Hampurille tarjotaan yleisesti yllättävän hyvää kerrointa ottelun lähtäkohtiin nähden. Stuttgart on kyllä hyvä joukkae ja tulee todennäköisesti nousemaan taulukossa puolenvälin yläpuolelle sarjan edetessä, mutta Hampurilla on kulkenut peli viime aikoina mallikkaasti.

Ennuste: 43% - 27% - 30%