Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 18. syyskuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 18.9.2012



79. MILLWALL – CARDIFF 2 kerroin 2,35

Englannin toiseksi ylintä sarjatasoa.
  • Millwall on sarjassa sijalla 17
    • se on vuoronperään voittanut ja hävinnyt matsinsa
    • viimeksi se hävisi lauantaina vieraissa Hullille 4-1
  • Cardiff on viidentenä
    • se on voittanut kaksi edellistä otteluaan
    • lauantaina se voitti Leedsin kotonaan 2-1
    • Cardiffin etumatka Millwalliin on 4 pistettä
Viime kaudella nämä pelasivat keskenään kaksi 0-0 tasuria.

Millwall on aina vaikea seura veikkaajalle – tuntuu, että se häviää silloin, kun sen etukäteen arvioiden pitäisi voittaa ja toisinpäin! Kotipeleistään tällä kaudella se on toisen voittanut ja toisen hävinnyt. Blackpoolille se hävisi kotonaan 0-2 – Blackpool ja Cardiff ovat suunnilleen samantasoisia joukkueita. Joukkue on päästänyt keskimäärin yli 2 maalia per peli ja yhtään kertaa se ei ole pitänyt maaliaan puhtaana, joten nuo viime kauden 0-0 lukemat tuskin toistuvat. Keskikentän Liam Feeney (2/0) loukkaantui hiljan ja on poissa kaksi kuukautta. Joukkueen vahvuuteen on juuri liittynyt lainasopimuksella WBA:sta hyökkääjä Chris Wood.

Cardiff tuntuu olevan tämän sarjan kestomenestyjä, joka ei kuitenkaan koskaan onnistu nousemaan Valioliigaan. Kyllähän Cardiffin pitäisi resursseihin nähden olla Walesin ykkösseura, mutta sitä paikkaa pitää nyt hallussaan Swansea. Kaksi kotivoittoa takana kovista vastustajista ja nyt on vuorossa reissupeli, jossa manageri Malcolm Mackay ilmeisesti lepuuttaa tähtihyökkääjäänsä, Craig Bellamyä (3/1). Bellamyhän edusti kesällä Britanniaa olympialaisissa ja otteluita on ollut niin paljon, että jonkinlainen väsymys ilmeisesti painaa. Lisäksi Cardiffilta puuttuu viisi muuta pitkäaikaispotilasta, mutta pelaajarinki on laaja ja suhteellisen laadukkaita korvaajia on tulossa tilalle.

Vaikka Cardiffilla on poissaoloja, niin se on materiaaliltaan selvästi isäntiään parempi. Nyt kun ottelutahti on taas tiuha, joukkueissa otetaan muutenkin rotaatio käyttöön. 

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 35% - 29% - 36%




83. WATFORD – BRIGHTON 2 kerroin 2,4


Englannin toista sarjatasoa.
  • Watford on sarjassa sijalla 19
    • se on hävinnyt kaksi viimeisintä sarjaotteluaan
    • lauantaina se hävisi Boltonille vieraskentällä 2-1
  • Brighton on taulukossa kolmantena
    • se on voittanut kolme edellistä matsiaan
    • perjantaina se voitti kotonaan Sheffield W:n 3-0
    • Brighton on kerännyt sarjassa 4 pistettä enemmän kuin Watford
Viime kaudella Watford voitti Brightonin kotonaan 1-0 ja Brightonissa pelattiin tasuri.

Watfordilla on menossa huono vaihe. Edellisessä kotiottelussaan se hävisi Liigacupissa neljännen sarjatason Bradfordille 1-2 ja sen jälkeen se on hävinnyt molemmat ottelunsa liigassa. Kahden edellisen matsin yhteismaalit ovat 2-7 Watfordin tappioksi. Seuraa luotsaa legendaarinen Gianfranco Zola, joka on koonnut miehistökseen sekoituksen, laskujeni mukaan kolmentoista eri maan kansalaisia. Mutta joukkue ei ainakaan vielä pelaa tarpeeksi hyvin yhteen. Keskikenttämies John Eustace (1/0) on loukkaantunut ja missaa matsin, mutta Granadasta tullut espanjalaishyökkääjä Alex Geijo(0/0) alkaa olla vihdoin pelikuntoinen.

Brightonin kolmen edellisen liigaottelun yhteismaalit ovat 11-2, joten maaleja joukkue kyllä osaa tehdä. Joukkueeseen on tullut uusia hyviä pelimiehiä viime aikoina. Esim. Bilbaosta tullut David Lopez ja Southamptonista lainalle tullut Dean Hammond debytoivat viime ottelussa – aika kovia vahvistuksia tälle tasolle. Joukkueen peli näytti perjantaina Wednesdaytä vastaan hyvältä ja hyvä vire saanee jatkoa tänään. Näytti jo siltä, että joukkueen ykköstykki, skotti Craig Mackail-Smith (5/5) missaisi tämän matsin loukkaantumisen vuoksi, mutta hänet on tietojen mukaan saatu kuntoon. Joukkueen nimimiehistä mainittakoon vielä entinen Englannin maajoukkuepuolustaja Wayne Bridge.

Tässä on selkeästi vastakkain viime otteluissaan huonosti pelannut Watford ja lähiaikoina loistavasti esiintynyt Brighton.

Arvio oikean merkin todennäköisyydestä: 33% - 30% - 37%




104. REAL MADRID – MANCHESTER CITY 2 kerroin 4,8


Champions-Liigan lohkovaiheen eka matsi.
  • Real Madrid on Espanjan sarjassa sijalla 12                                      se on kerännyt neljästä ottelusta neljä pistettä
    • se hävisi sarjassa lauantaina Sevillalle vieraskentällä 1-0
  • Manchester City on Englannissa neljäntenä
    • se on kerännyt neljästä matsista kahdeksan pistettä
    • lauantaina se pelasi 1-1 tasurin Stoken vieraana


Real on pienessä kriisissä – se on voittanut sarjassa vain kerran ja hävinnyt Getafelle ja Sevillalle. Joukkueen maalit ovat tällä kaudella jakautuneet kahden miehen kesken; Ronaldo on tehnyt kaksi ja Higuain kolme. Jokin mättää joukkueen pelissä. Loukkaantumisista ei löydy joukkueen vaisuudelle selitystä, sillä nytkin on poissa vain nuori hyökkääjä Alvaro Morata (1/0).

Cityn kauden alku on myöskin ollut seuran resurssit huomioonottaen hieman vaisu. Joukkueen ongelmat löytyvät  puolustuspäästä, sillä neljässä ottelussa on oma verkko heilunut jo kuudesti ja vastustajat ovat olleet taulukon alemmalta puoliskolta. Hyvä uutinen on se, että avauspelissä loukkaantunut argentiinalaishyökkääjä Sergio Aguero on taas pelikykyinen. Kenethän Mancini nyt laittaa kärkeen, kun valittavana on: Aguero, Balotelli, Tevez ja Dzeko.

Hurja ottelu tulossa! Kentällä on niin paljon taitoa, että harvoin yhdessä pelissä näkee. Jos Citylle tarjotaan näinkin hyvää kerrointa ja kun Real on aloittanut pelinsä tällä kaudella heikosti, niin kannattaa kokeilla Cityn voittoa. Kummankin puolustus on vuotanut alkukaudella – odotettavissa paljon maaleja.

Ennuste: 58% - 25% - 17%
Vicarage Road, Watford