Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

torstai 19. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 19.4.2012



53. VPS – Inter  X  kerroin 3,30

VPS kävi hakemassa avauskierroksella vieraspisteen Hongalta, ottelu päättyi 1-1 ja VPS:n maalin teki Sebastian Strandvall. VPS:llä oli tuossa ottelussa paremmat pallonhallintaprosentit, muuten ottelu oli tasainen. Olli Huttunen teki tuossa matsissa debyyttinsä VPS:n valmentajana ja joukkue on esittänyt ihan mukavia otteita koko kevään. Interin avauskierroksen ottelu peruttiin, joten joukkue on nyt ekaa kertaa tositoimissa. Näin joukkueen  viimeistelypelin Salpaa vastaan, Salon loppuunkuluneella tekonurmella. Inter voitti 0-6 ja antoi laajalla rintamalla pelaajilleen peliaikaa. Ihailtavaa oli, kuinka hyvin tuntemattomatkin nuorukaiset ovat soputuneet valmentaja Dragtsman pelisysteemin, eikä heidän pelisuorituksensa juurikaan eronnut nimekkäimpien pelaajien tasosta. Interillä tuntuu olevan leveyttä materiaalissa ja se on ykkössuosikkini mestariksi.



Viime kaudella joukkueet kohtasivat liigassa kolmasti: Kotonaan Inter voitti 3-1, mutta Vaasassa päädyttiin kahdesti tasalukemiin(3-3 ja 0-0).



VPS:n terveystilanne on hyvä; Joukkueesta puuttuvat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Henriksson, Koskimaa ja Björk. Interiltä poissa ovat pitkäaikaispotilaat Parviainen, Diallo ja Gnabouyou. Huomattavaa on, että Saksaan lähteneen Timo Furuholmin korvaajaksi maaliensylkemiseen hankittu Irakli Sirbiladze on ollut flunssaisena viime päivät ja hänen pelaamisensa ratkeaa vasta tänään.



Tässä on vastakkain kaksi hyvää joukkuetta – kenties kauden kaksi suurinta yllättäjää? Interiltä puuttuu vielä liigakokemus tältä kaudelta ja uskon sen olevan tyytyväinen tasapeliinkin. Uskon myös Oka Huttusen olevan tyytyväinen tasapeliin, koska hän tietää miehistönsä pelaavan itseään parempaa ryhmää vastaan. VPS tuskin tekee tälläkään kaudella paljon maaleja ja päästää todennäköisesti vielä vähemmän. Interillä menee kuitenkin muutama kierros ennenkuin se saa pelinsä kunnolla käyntiin, eikä ruohon vihertyminenkään ole sille pahasta.

Ennakointi: 31% - 30% - 39%



65. MyPa – Jaro  1  kerroin 2,50

MyPa yllätti avauskierroksella TPS:n vieraskentällä 0-1. Tuon maalin teki 86:lla minuutilla Pekka Sihvola. Tuo ottelu huiman preseasonin pelannutta TPS:ä vastaan oli hyvin tasaista vääntöä, ilman hienouksia. Jaron avauskierroksen ottelu peruttiin, Pietarsaaren kentän huonon kunnon vuoksi.



Tämä ottelupari kohtasi tositoimissa viime vuonna 4 kertaa – kaikki ottelut päättyivät Mypan voittoon! Suomen Cupissa tulos oli 3-1, veikkausliigassa pelit päättyivät: 1-5, 2-1 ja 2-4. MyPan Riley O`Neill teki noissa matseissa 4 häkkiä, hän jatkaa MyPassa.



MyPa on karsinut kulujaan täksi kaudeksi reilulla kädellä, nyt joukkue antaa nuorille tilaisuuksia hankkia kokemusta Veikkausliigassa enemmän kuin aikaisempina kausina. Joukkue heikentyi, kun muutamia nimimiehiä päästettiin pois ja uudet tulokkaat ovat nimettömämpiä.



Jaro pelaa siis ensimmäisen liigaottelunsa tällä kaudella ja se tuskin on sille etu tässä ottelussa. Jaro jatkaa aiemmista vuosista tutulla reseptillä: Paljon ulkomaalaisia ja paikallisia nuoria sekaisin. Jaron pelitapa on kunnianhimoinen, pelaajien taitoon perustuva. Sen on kehittänyt entinen pallotaiteilija Alexei Eremenko Senior, joka on Jaron valmentaja. Jarolta loukkaantuneina ovat: Kapteeni Aho, Brunell ja Haanpää. Näistä keskuspuolustaja Heikki Aho on ehkä ainoa avauksen tasoinen mies ja erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle. Huomattavaa on, että Jaron edellisvuoden maalivahti Vitali Teles siirtyi Viroon ja ehkä maalivahtipeli on hiukan heikentynyt täksi kaudeksi.



MyPan kentällä tehtiin vielä viime perjantaina lumitöitä ja seura vihjaili sivuillaan, että pelialusta ei ole kauhean hyvässä kunnossa. Tämä ei ainakaan suosi Jaroa. Näitä kumpaakin on veikkailtu häntäpäähän liigassa, mutta uskotaan, että MyPan hieno avausvoitto ei ollut vahinko, vaan saa jatkoa heti – onhan viimeiseksi yleisesti ennustettu Lahtikin voittanut molemmat ottelunsa.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 39% - 28% - 33%





82. Atletico Madrid – Valencia  2  kerroin 3.80

Eurooppa-Liigan välierien ensimmäinen osaottelu. Atletico on Espanjan sarjassa kahdeksantena, Valencia kolmantena – eroa 7 pistettä. Kummatkin ovat pelanneet viime aikoina hyvin vaihtelevin tuloksin. Valencia romahti sunnuntaina vieraissa keskikastin Espanyolille 4-0. Atletico kaatoi paikalliskamppailussa Rayon vieraissa 0-1. Syyskuussa Valencia voitti Atleticon kotonaan 1-0 ja helmikuussa pelattiin vastaava ottelu 0-0.



Nämä joukkueet olivat vastakkain kaksi vuotta sitten saman kilpailun puolivälierävaiheessa. Silloin molemmat ottelut päättyivät tasan ja Atletico meni jatkoon ja voitti lopulta koko kilpailun. Tuolloin Valencia tunsi kokeneensa suurta vääryyttä, kun heiltä evättiin selvännäköinen rankkari. Nyt Valencia-leirissä uhotaan, että tuo vääryys ei ole unohtunut ja nyt on aika korjata se. Viime vuoden Eurooppa-Liigan finaalissa ratkaisevan maalin tehnyt Falcao pelaa nyt Atleticon ykköskärkenä. Falcao onkin paukutellut tänä vuonna tässä kilpailussa toiseksi eniten maaleja eli kahdeksan. Valencian joukkueesta löytyy tasaisuutta maalintekorintamalla ja yllättäen heidän paras maalintekijänsä tässä kilpailussa on ranskalainen puolustaja Adil Rami, mutta täytyy muistaa,että Valencia on semifinalisteista ainoa, joka tuli Champions-Liigan lohkovaiheesta tähän kilpailuun.



Valencia on näistä hieman parempi joukkue, mutta kotikenttäetu tasaa puntit. Kertoimia katsomalla päädyin siihen, että on järkevää pelata Valenciaa. Valencialla ei ole mitään pitkäaikaista pelillistä kriisiä meneillään, vaikka viime ottelussa tuli tuo nolo murskatappio Espanyolille.

Arvio: 47% - 28% - 25%



88. Sporting Lissabon – Athletic Bilbao  2  kerroin 2,80

Eurooppa-Liigan välierien ensimmäinen osa. Sporting on Portugalissa neljäntenä, Bilbao Espanjassa seitsemäntenä. Sportingilla on meneillään viiden ottelun tappioton putki, viimeksi se voitti reilu viikko sitten paikallisvastustajansa, sarjakakkosen Benfican kotonaan 1-0. Athleticillä on meneillään neljän matsin tappioton putki, viimeksi sunnuntaina kaatui heikko vierailija, Mallorca 1-0.



Vastakkain ovat joukkueet, jotka tiputtivat Manchesteriläisjoukkueet kilpailusta; Bilbao oli vakuuttava Unitediä vastaan ja Sporting kaatoi Cityn. Sporting ei ole hävinnyt Eurooppalaisissa kilpailuissa kotonaan yhteentoista otteluun. Athletic on voittanut 4 heidän kuudesta vierasmatsistaan tämän vuoden Eurooppa-Liigassa.Joukkueet ovat tehneet seuraavasti maaleja tässä kilpailussa: Sporting on tehnyt 12:ssa ottelussaan 17 maalia, kun taas Bilbao on niitä tehnyt 24.



Kaksi hyvävireistä joukkuetta kohtaa, mutta on huomattava, että Espanjan sarja on paljon kovempi kuin Portugalin. Sporting olisi varmasti Espanjan ylimmällä sarjatasolla pelatessaan joukkue, joka kamppailee ennemmin putoamista vastaan, kuin Eurooppa-paikoista.

Taas pelaan parempaa joukkuetta, vaikka kotikenttäetu tasaa puntit. Eurooppa-Liigan finaali pelataan 9.5. Bukarestissä.
Ennuste: 36% - 29% - 35%
MyPan koti Kouvolan Anjalankosken Myllykosken Saviniemellä