Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 18.4.2012



10. F.C. Lahti – Honka  2  kerroin 2,15

Veikkausliigan toista kierrosta. Lahti voitti avausottelussa kotonaan Hakan 1-0, Shalan maalilla. Honka pelasi kotonaan 1-1 tasurin VPS:n kanssa, Hongan maalin viimeisteli Vasara. Joukkueet kohtasivat talvikaudella toisensa kolmasti; Ensin vantaalla joulukuussa Honka voitti 2-0, sitten Liigacupissa Honka voitti kotonaan 4-1 ja Lahdessa tasattiin pisteet 2-2.



Lahti pelasi yllättävän hyvin Hakaa vastaan ja ansaitsi voittonsa. Sillä on kuitenkin edelleen liuta tärkeitä miehiä sivussa: Grossöhmichen, Kemppinen ja Rafael. Ville Taulon pelilupa-asioista ei ole tietoa eli pystyykö pelaamaan tässä ottelussa. Lisäksi Mika Mäkitalo sai tällin päähänsä tuossa Haka-ottelussa ja on sivussa kaksi viikkoa. Hakaa vastaan Lahden puolustuslinja toimi yllättävän hyvin, mutta maalipaikkoja he pystyivät luomaan vain muutaman.



FC Honka joutui pettymään kotikentällään VPS:ä vastaan. Peli oli tasapaksua puurtamista, josta oli rentous poissa. Hongalla on melko kapea pelaajarinki käytössään ja penkiltä ei oikein hyviä vaihtoehtoja löydy. Muutama Hongan nuorukainen pelasi ensimmäiset minuutinsa Veikkausliigassa. Hongan kotikenttä on hyvässä kunnossa, kun taas Lahden Hiihtostadionin kenttä on muhkurainen – tämä kyllä ei suosi kummankaan pelitapaa. Honka on kuitenkin astetta parempi joukkue kuin Lahti ja luultavasti saa luotua ottelussa enempi maalintekopaikkoja – eri asia on uppoaako pallo verkkoon.

Kv. vedonlyöntitoimistojen ennuste: 28% - 28% - 44%



14. Pyrintö – KTP  2  kerroin 3,60

Koripallon puolivälierien viides ja ratkaiseva koitos. Kummatkin ovat voittaneet kotiottelunsa, tosin KTP viime ottelun vasta jatkoajalla. Kaikkissa otteluissa voittomarginaali on ollut vain muutamia pisteitä eli hyvin tasaisia.



Toissapaäivän ottelussa KTP:n Timothy Blue teki 38 pistettä ja Pyrinnön Damon Williams 37 pistettä. Nämä ovat hurjia lukuja ja kertovat näiden pelaajien halusta voittaa. Tässä ottelussa ratkaisevaan asemaan nousee nimenomaan Pyrinnön Damon Williams, joka on nyt tosipeleissä ihan eri mies kuin runkosarjassa. Hän pystyy lähes yksinään ratkaisemaan ottelun, mutta jos hänet saadaan jollakin tavalla aisoihin, KTP on vahvoilla. Ehkä paras keino hänen taltuttamisekseen on virheet. Pyrinnön muut jenkit; Antwine Williams ja Kenneth Lowe ovat olleet tasaisia, mutta eivät ole venyneet samalla tavalla tässä sarjassa. KTP:n tehokaksikko Blue ja Crocker ei ole ollut joka ottelussa parhaimmillaan tässä sarjassa, syy on ehkä virhetili, joka on kasvanut liian nopeasti. Ensimmäisen puoliskon jälkeen tällä kaksikolla on yleensä ollut kolme virhettä ja se vaikeuttaa huomattavasti puolustustyöskentelyä.



Kun kahden joukkueen välinen kerroinasettelu on tälläinen ja kun joukkueiden välillä ei ole tasoeroa, niin ei ole muuta järkevää ratkaisua, kuin pelata sitä, jolla on selvästi suurempi kerroin.

Kv. ennuste: 70% - 30% (Ei ristiä)



18. Toulouse – Lyon  2  kerroin 2,60

Toulouse Ranskan liigassa seitsemäntenä, Lyon neljäntenä – eroa 3 pistettä. Toulouse on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan – viimeksi se hävisi vieraissa keskikastin Valenciennesille 2-0. Lyonin kuuden ottelun tappioton putki katkesi lauantaina, kun se hävisi Ranskan Liigacupin loppuottelussa jatkoajan jälkeen 0-1, vastustajana oli Marseille. Lyon hoiteli joulukuussa T:n kotonaan 3-2.



Toulouse on tällä kaudella pelannut top-6 joukkueita vastaan seuraavasti: 1 voitto – 1 tasapeli – 1 tappio. Lyon vieraissa keskikastin tiimejä vastaan: 3 v. – 1 t. – 3 h.



Toulouse on ollut viime otteluissaan vaisu. Lyon on näistä materiaaliltaan selvästi parempi. Toulouselta on kolme tärkeää pelaajaa pelikiellossa tässä ottelussa: Keskikentän Tabanou ja sirieix, sekä puolustaja Abdennour. Lyon taistelee vielä kolmannesta tilasta tosissaan ja on ollut hyvässä kevätvireessä.

Ennuste: 35% - 31% - 34%



30. Chelsea – Barcelona  2  kerroin 1,70

Mestareiden Liigan välierän ensimmäinen osa. Chelsea Englannin sarjassa kuudentena, Barcelona Espanjassa toisena. Kumpikin on viime aikoina kulkenut voitosta voittoon, sillä poikkeuksella, että Chelsea pelasi reilu viikko sitten tasurin Fulhamin kentällä.

Chelsea voitti sunnuntaina, Englannin Cupin välierässä Wembleyllä Tottenhamin 5-1. Barcelona voitti lauantaina vierasottelunsa Levantea vastaan 1-2.



Vastakkain siis kaksi joukkuetta, kahdesta maailman parhaasta jalkapallosarjasta, jotka ovat huippuvireessä. Nämä joukkueet tulevat tähän otteluun eri asetelmista siinä mielessä, että Chelsealla oli toinen äärimmäisen tärkeä ottelu sunnuntaina eli tuo cupin välierä. Barcelona pelaa toisen äärimmäisen tärkeän ottelunsa tulevana lauantaina eli tuon Espanjan mestaruuden kannalta tärkeän matsin Real Madridia vastaan. Kumpi on parempi asetelma?



Chelsean puolustaja David Luiz luokkaantui tuossa cupin matsissa ja missaa tämän ottelun. Mutta Gary Cahill on hyvä korvaaja. Barcelonalta ovat pitkään olleet poissa Villa ja Abidal. Piquen pelaaminen on epävarmaa.



Vaikka Chelsea on päässyt hurjaan lentoon Di Matteon otettua ohjat lopputalvesta ei se ole Barcelonan tasoinen joukkue. Bayern pysäytti eilen Realin, kun espanjalaisten pelikengät varastettiin ennen ottelun alkua – Ronaldolta vietiin 3 paria. Se keino ei varmaan onnistu tänään, sillä uskoisin esimerkiksi Messin kenkien olevan erikoisvartioinnissa. Barcelonaa ei voi kentällä pysäyttää kuin Barcelona itse. Toinen asia on mitä se hakee tästä ottelusta – rupeaako Barcelona karttamaan riskejä, jos toisella jaksolla ollaan tasatilanteessa? Barcelona on ollut maailman paras joukkue jo muutaman vuoden, eikä sitä vastaan ehkä näilläkään kertoimilla kannata pelata.

Ennuste: 19% - 24% - 57%



38. DC United – Montreal  2  kerroin 5,20

DC on saanut MLS:ssä kuudesta matsista 8 pistettä. Montreal on kerännyt seitsemästä ottelusta 4 pistettä. DC:llä on neljän ottelun tappioton putki meneillään, viimeksi kaatui New England vieraissa 1-2. Montreal hävisi vieraissa Dallasille 2-1. Nämä eivät ole alkaisempina kausina kohdanneet, koska Montreal Impact tuli liigaan täksi kaudeksi.



Montrealin ryhmä on tasainen ja nuori valmentaja Jesse Marsch on yrittänyt löytää alkukauden aikana oikean ryhmityksen ja taktiikan uuteen liigaan. Viime otteluissa onkin ollut lupaavia merkkejä paremmasta; Ensiksi otettiin historiallinen eka voitto Toronton kustannuksella ja viime ottelussa oltiin johdossa vieraskentällä kovaa Dallasia vastaan 77:lle minuutille asti. Tappion aiheuttanut maali tuli vastaa 88:lla minuutilla, mutta Montreal olisi ansainnut ainakin tasapelin. Dallas on hieman parempi ryhmä kuin DC, joten Montrealilla on saumat.



DC:llä on vieläkin nuorempi valmentaja, 34-vuotias Ben Olsen, jonka johdolla joukkue on menestynyt hienosti tällä kaudella. Joukkue on pelannut pari 0-0 peliä, mutta nyt lähtee varmaan kotonaan avoimempaan ja hyökkäävämpään peliin, koska vastassa on joukkue, joka on päästänyt eniten maaleja sarjassa. Joukkueen stadionilla on tilaa, sillä katsojia käy melko tasaisesti 15 000 ja kapasiteetti olisi Robert F. Kennedyllä yli 56 000.



Pidän toki Unitedia suosikkina tähän otteluun, mutta vastustajan kerroin on niin houkutteleva, että suosittelen sitä. MLS on tasaisempi sarja kuin Euroopan huippuliigat, se on vähän kuin Veikkausliiga, siinä mielessä, että häntäpään porukoilla on realistiset mahdollisuudet voittaa kärkiporukat yksittäisissä peleissä.

Arvio: 59% - 25% - 16%



39.  Vancouver – Kansas City  2  kerroin 2,10

Vancouver on kerännyt viidestä ottelustaan 8 pistettä, Kansas kuudesta 18 eli kaikki voittoja. Viimeksi Vancouver hävisi vieraissa San Joselle 3-1. Kansas voitti titaanien taistossa Salt Laken kotonaan 1-0. Viime kaudella vastaava ottelu päättyi 3-3 ja Kansas voitti kotiottelunsa 2-1.



Kansasis kapteeni, tanskalainen 34-vuotias maalivahti Jimmy Nielsen on pitänyt maalinsa puhtaana jo 337 minuuttia yhtäjaksoisesti. Todennäköisesti tuo putki saa jatkoa, sillä Vancouver on kärsinyt tehottomuudesta hyökkäyspäässä. Sen sijaan Vancouverin puolustus on toiminut hyvin, keskuspuolustaja Jay DeMeritin johdolla. DeMerit on myöskin joukkueen kapteeni, joka on pelannut 183 ottelua Watfordin paidassa. Hänestä on tehty elokuva: ”Rise and Shine: The Jay DeMerit Story”, joka sai ensi-iltansa Amerikassa marraskuussa 2011.



Kun joukkueelle, joka on voittanut kaikki kuusi otteluaan, tarjotaan yli kahden kerrointa ja kun vastustaja on joukkue, joka ei ole liigan parhaimpien joukossa, kannattaa tilaisuuteen tarttua. Ottelusta on kuitenkin tulossa vähämaalinen eli ristivaara on olemassa.
Arvio: 28% - 30% - 42%
                   Stamford Bridge 1921