Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 17. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 17.4.2012



69. VaLePa – Hurrikaani  2  kerroin 2,35

Lentopalloliigan toinen loppuottelu, ensimmäisen voitti Hurrikaani 3-1. Tässä ovat vastakkain joukkueet Loimaalta ja Sastamalasta – kuitenkin finaaliottelut pelataan Salossa ja Tampereella, koska näiden joukkueiden kotisalit eivät vedä puoltatoistatuhatta ihmistä, kuten finaaliareenan kuuluisi. Salossa oli eka ottelussa yleisöa yli 1600 ja melkein kaikki Loimaalta tai Sastamalasta tulleita. Nyt pelataan Tampere Areenalla, joka on VaLePan sijaiskoti. Sarjassa ei siis ole kotikenttäetua ja kuitenkin ekan finaalin hävinneelle annetaan reilusti pienempi kerroin.



Passari Petteri Penttinen pelasi huippuottelun sunnuntaina Hurrikaanipaidassa ja myös libero Jesse Mäntylä onnistui hyvin entisessä kotisalissaan. Vaikka VaLePan maajoukkuetähti Olli Kunnari oli joukkueensa tehokkain, hän ei pelannut odotetun hyvin. Avauksen miehellä, VaLePan Joni Mikkosella ilmeni sydänvaivoja ekan finaalin aikana ja vaikka sydänfilmissä ei ilmennyt mitään hälyyttävää, hän tuskin enää näissä finaaleissa esiintyy.

Kansainvälinen arvio: 59% - 41%



77. Ipswich – Birmingham  1  kerroin 2,70

Ipswich Championshipissä 15., Birmingham neljäs – eroa 14 pojoa. Ipswich on pelannut viime aikoina vaihtelevasti, monta tasuria tullut. Viimeksi se pelasi tasan Crystal Palacen vieraana 1-1. Birminghamilla ei ole tappiota kuuteen otteluun, kahden tasurin putki meneillään. Viimeksi se pelasi tasan kotonaan heikon Bristol Cityn kanssa. Tammikuussa Birmingham voitti I:n kotonaan 2-1.



Ipswich on pelannut tällä kaudella kotonaan top-6 seuroja vastaan seuraavasti: 2 voittoa – 1 tasuri – 2 häviötä. Birmingham on pelannut vieraissa keskikastia vastaan: 3 v. – 2 t. 5 h.



Kummallakin on omat poissaolo-ongelmansa. Ipswichin maalivahti Richard Wright on loukkaantuneena ja keskikentän Jimmy Bullardilla on sinutis eli poskiontelotulehdus. Birminghamin maalivahti Boaz Myhill on loukkaantuneena ja keskikentän poissaolot ovat todellinen ongelma manageri Chris Hughtonille. N`Daw, Fahey ja Mutch saattavat kaikki olla poissa. Puolustuksesta ovat poissa Spector ja Carr. Birmingham saattaa voitolla varmistaa play-off paikkansa, mutta se riippuu muista tuloksista. Sen tarvitsee vielä kerätä kolmessa jäljellä olevassa ottelussaan todennäköisesti muutamia pisteitä, päästäkseen pudotuspeleihin. Ipswichillä ei ole enää tällä kaudella mitään pelattavaa.

Vetotoimistojen ennuste: 32% - 28% - 40%



82. Portsmouth – Crystal Palace  1  kerroin  1,90

Portsmouth sarjassa toiseksi viimeisenä, Palace 16. Portsmouth on pelannut hyvin vaihtelevin tuloksin viime aikoina. Viimeksi se voittti lauantaina vieraissa sarjajumbo Doncasterin 3-4. Crystal P:n peli on kulkenut mollivoittoisesti ja edellisestä voitosta on vierähtänyt jo kauan. Viimeksi se pelasi tasan lauantaina kotonaan Ipswichin kanssa 1-1. Marraskuussa nämä pelasivat Lontoossa 0-0.



Porsmouth kotonaan keskikastia vastaan: 2 v. – 2 t. – 6 h. Palace vieraissa bottom-6 tiimejä vastaan 1 v. – 1 t. – 2 h.



Tämä on Portsmouthille elämän ja kuoleman ottelu. Edes tasapeli ei sitä auta – sen pitää voittaa pitääkseen säilymistoiveet hengissä ja sekään ei välttämättä riitä. Portsmouthilla on seitsemän pistettä vähemmän kuin ekalla säilyjällä, kun 3 kierrosta on pelaamatta eli Portsmouthia tuskin nähdään Championshipissä ensi kaudella. Portsmouthilta puuttuu loukkaantumisten vuoksi kokeneet: Ben Haim ja Kanu. Palacelta loppukauden missaa puolustaja Anthony Gardner. Etelä-Afrikkalainen kkp. Dikgacoi ei luultavasti myöskään ole terve. Se on niin monta kertaa nähty Englannissa, että kun joukkueen tarvitsee voittaa säilyäkseen, se myös voittaa. Palacella ei ole enää mitään panosta tässä ottelussa. Pompeyllä on ehkä tämän sarjan äänekkäin kotiyleisö, joka kannustaa joukkuettaan loppuun asti. Portsmouth ei ole niin huono, kuin sarjataulukko antaa ymmärtää – siltä on lopputalvesta vähennetty 10 pistettä, talousvaikeuksian vuoksi.

Ennuste: 47% - 28% - 25%



84. Leicester – Burnley  2  kerroin 4,40

Leicester on Championshipissä 9., Burnley 11. – eroa 2 pistettä. Kummatkin ovat pelanneet viimeaikoina melkolailla, kuten keskikastin joukkueiden kuuluukin, mutta Burnley on näistä kerännyt viime kuukauden aikana enempi pisteitä. Leicester hävisi lauantaina Millwallille vieraissa 2-1. Burnley pelasi kotitasurin, heikon Coventryn kanssa 1-1. Marraskuussa Leicester haki Burnleystä pisteet 1-3



Leicester kotonaan keskikastin joukkueita vastaan: 5 v. – 3 t. – 2 h. Burnley vieraissa keskikastia vastaan: 5 v. – 0 t. – 5 h.



Nämä joukkueet ovat 3 kierrosta ennen kauden päätöstä kuuden ja kahdeksan pisteen päässä play-off viivasta. Käytännössä joukkueilla on enää teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin, koska välissä on vielä 2-4 joukkuetta. Leicesterin kkp. Neill Danns missaa tämän pelin, loukkaannuttuaan viime viikolla. Burnleyltä on kärjestä pois toiseksi paras maalintekijä seurassa tällä kaudella, Jay Rodriguez ja toinen hyökkääjä Martin Paterson. Nämä ottelut voivat kääntyä kuinka päin tahansa, vaikka molemmat ovat parempia kotijoukkueita, ei tasoeroa ole kuin nuo 2 pistettä ja kertoimissa on huima ero joukkueiden välillä.

Ennuste: 57% - 25% - 18%







86. Brighton – Watford  2  kerroin 3,70

Brighton Championshipissä kahdeksas, Watford 14. – eroa 4 pistettä. Brighton on hävinnyt putkeen 3 viimeisintä otteluaan. Viimeksi lauantaina se romahti West Hamin kentällä 6-0. Watford on pelannut kaksi viimeisintä otteluaan tasan. Viimeksi lauantaina se pelasi kotonaan Hullin kanssa tasurin 1-1. Marraskuussa Watford voitti kotonaan 1-0.



Brighton kotona tällä kaudella keskikastin joukkueita vastaan: 4 voittoa – 4 tasuria – 2 häviötä. Watford vieraissa keskikastia vastaan: 4 v. – 1 t. – 4 h.



Tuoreita poissaolijoita ei joukkueilla ole, lukuunottamatta Watfordin keskuspuolustajaa, Adrian Mariappaa, joka on tämän ottelun pelikiellossa. Brightonille tämä ottelu on tärkeä, sillä kolme kierrosta on pelaamatta ja Brighton on viiden pisteen päässä play-off paikasta – pakkovoiton paikka. Watford voi sen sijaan pelata vapautuneesti, sillä mitään saavutettavaa tai manetettävää ei enää ole. Pystyykö Brighton kääntämään kurssinsa pakon edessä?

Ennuste: 52% - 26% - 22%



91. Bayern Munchen – Real Madrid  2  kerroin 2,50

Mestareiden liigan välierien ensimmäinen osaottelu. Bayern on Saksan sarjassa kakkosena ja mestaruuteen on enää teoreettinen mahdollisuus. Real johtaa Espanjan sarjaa neljällä pisteellä ja El Classico on vielä edessä kakkosta vastaan. Tuo Barcan kohtaaminen on ohjelmassa ensi lauantaina vieraskentällä. Saksalaisten peli on yskähdellyt viime aikoina; Ensin tuli mestaruuden kannalta ratkaisevassa ottelussa häviö Dortmindille vieraissa ja lauantaina 0-0 kotona Mainzia vastaan.  Realilla menee lujaa ja se on hävinnyt Espanjan liigassa vain kaksi kertaa tällä kaudella ja Champions Liigassa ei kertaakaan.



Bayernilta puuttuu Belgialainen keskuspuolustaja Daniel Van Buyten. Se lepuutti viikonlopun ottelussaan muutamaa miestä. Realista kuuluu pelkästään hyviä uutisia; Angel Di Maria on saanut jo kunnon pelituntumaa loukkaantumisensa jälkeen ja Diarra ja Carvalho ovat palanneet treeneihin terveinä.



Mestareiden liigan finaali pelataan Bayernin kotiareenalla, eikä mikään joukkue ole voittanut ko. pokaalia kotikentällään. Tässä semifinaalivaiheessa tullee Bayernille seinä vastaan, sillä Real on yksinkertaisesti sitä luokkaa parempi joukkue. Nämä joukkueet tunnetaan hyökkäysvoittoisesta pelitavasta, mutta otettaisiinkohan nyt ekassa osassa aika varovasti?
Arvio: 36% - 28% - 36%
Portsmouth on ollut viime vuodet taloudellisten ongelmiensa vanki.