Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 15.4.2012



08. Groningen – Roda  2  kerroin 3,35

Groningen Hollannin pääsarjassa 12., Roda 10. – eroa 3 pistettä. Groningen on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan – viimeksi se hävisi ADO:lle vieraissa 3-0. Roda on pelannut hyvin vaihtelevasti ja viimeksi tuli kotitasuri 0-0, kovaa Feyenoordia vastaan. Elokuussa Roda voitti G:n kotonaan 2-1.



Groningen tällä kaudella kotonaan keskikastin joukkueita vastaan: 1 voitto – 1 tasuri – 2 häviötä. Roda vieraissa keskikastin tiimejä vastaan: 1 v. – 0 t. – 2 h.



Tämä olisi muuten lähellä kotivoittoa, mutta Groningenillä on hirvittäviä puolustaja-ongelmia. Groningenilta on loukkaantuneina molemmat keskuspuolustajat ja keskikentän Kieftenbeld. Puolustaja Kappelhof ja keskikentän Bacuna ovat pelikiellossa. Viime otteluun palasi Groningenin kokoonpanoon Tim Sparv ja joutui heti itselleen oudolle paikalle – toppariksi. Hän jatkanee omien sanojensa mukaan samalla paikalla tänäänkin.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 45% - 27% - 28%



56. Lorient – Montpellier  2  kerroin 1,90

Lorient Ranskan liigassa 18., Montpellier johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla. Lorient on hävinnyt kaksi viimeisintä peliään – viimeksi vieraissa Niceä vastaan 2-0. Montpellierillä on meneillään kolmen ottelu voittoputki – viimeksi se voitti keskiviikkona Marseillen vieraskentällä 1-3. Joulukuussa Montpellier voitti L:n kotonaan 4-0.



Lorient kotonaan top-6 joukkueita vastaan: 0 v. – 1 t. – 3 h. Montpellier vieraissa pohja-6 klubeja vastaan: 3 v. – 1 t. – 0 h.



Tässä kohtaa toisella sarjapuoliskolla heikkoja esityksiä esittänyt Lorient ja Huippuvireessä oleva Montpellier. Lorient on pelannut viime aikoina hengettömästi ja tehnyt paljon alokasmaisia virheitä kentällä. Sitä uhkaakin tosissaan putoaminen, millä paikalla se tälläkin hetkellä on. Montpellier taistelee Ranskan mestaruudesta, eikä luovuta yhtään pistettä selvästi heikommalle joukkueelle. Lorientillä on kaiken lisäksi paljon tärkeitä poissaolijoita tähän otteluun. Pelikiellossa ovat: Puolustajat Mareque ja Manga, sekä keskikentän Romao. Maalivahti Audardin ja puolustaja Koneen pelikunto on kysymysmerkki.

Ennuste: 24% - 30% - 46%



60. Lahti – Haka  2  kerroin 2.90

FC Lahti:

+ Konsta Hietanen (MYPA)

+ Jaakko Lepola (FC Honka)

+ Tommi Kari (JJK)

+ Hendrik Großöhmichen

+ Viktor Szentpeteri

+ Mika Mäkitalo (FC Inter)

+ Ville Taulo (AC Taranto, laina)

- Juho-Matti Heikari (Lahden Reipas)

- Rico Laitinen (FC Hämeenlinna)

- Loorents Hertsi (FC Hämeenlinna)

Haka:

+ Lassi Luoto (FC Espoo)

+ Pauli Kuusijärvi (FC Honka)

+ Claudio Matrone (FC Espoo)

+ Dema (FC PoPa)

+ Sami Sanevuori (Inter)

+ Shane McFaul (St. Patrick's Athletic)

+ Jami Puustinen (FC Honka)

- Timi Lahti (HJK)

- Mikko-Petteri Latosaari (FC Hämeenlinna, laina)

- John Weckström (PK-35 Vantaa)

- Regi Nooitmeer (Birkirkara FC)

- Kalle Multanen (Ilves)

- Josef Chavez (?)

- Mohamed Koroma (FC Hämeenlinna)

- Aleksi Nieminen (FC Hämeenlinna)

- Pekka Sihvola (MYPA)

- Jaakko Juuti (Ilves)

Sarjanousijan asema ei ennakkoon näytä turvatulta Veikkausliigassa. Lahti on vahvistunut, mutta riittäkö se edes säilymiseen. Sillä on ollut suuria ongelmia kevään aikana puolustuksen loukkaantumisten vuoksi. Puolustuksen tärkein lukko Grossöhmichen on pitkään poissa ja Joel Mero ei ole pelikuntoinen luultavasti. Hyökkäyksen ikoni Rafael kävi magneettikuvauksissa hiljan ja hänen pelaamisestaan ei ole tietoa. JJK-ikoni Tommi Kari on kärsinyt akillesvaivoista ja hänen pelaamisestaan ei ole tietoa. Lahti kuitenkin luultavasti kaatuu puolustuslinjan toimimattomuuteen tässä ottelussa. He pelaavat peliä, jossa he pyrkivät pitämään pallon hallinnan itsellään ja huonokuntoiset kentät keväällä vaikeuttavat tätä pyrkimystä.

Kuten Lahti, ei myöskään Haka päässyt talvella Liigacupin alkulohkostaan jatkoon. Nämä joukkueet kohtasivat toisensa Lahden hallissa talvella ja pelasivat 2-2 tuloksen, mutta siitä on jo aikaa kulunut. Lahti tippui Suomen Cupissa Jipolle, mutta Haka jatkaa siinä kilpailussa edelleen.

Haka pelaa liigan pienimmällä pelaajabudjetilla, mutta on hiukan vahvistunut pelaajarintamalla. Se on talven aikana kehittänyt peliään enempi pallonhallinnan suuntaan. Ainoa poissaolija on maalivahti Saku Pesonen, Ville Kauppinen pelannee maalilla. Irlannista tullut keskikenttämies Shane McFaul ja Hongasta tullut kärki Jami Puustinen ovat tärkeitä miehiä Hakalle tällä kaudella – heidän onnistumisestaan riippuu paljon.

Arvio: 39% - 29% - 32%



81.TPS – MyPa+1  1  kerroin 2,10

TPS:

+ Mikko Hyyrynen (JJK)

+ Aleksi Ristola (PK-35 Vantaa)

+ Jani Tanska (VPS)

+ Kennedy Eriba

- Jarno Heinikangas (lop.)

- Jere Uronen (HIF, SWE)

- Jesse Saarinen (KaaPo)

MYPA:

+ Marko Selin (Gnistan)

+ Xhevdet Gela (PK-35 Vantaa)

+ Nosh A Lody (FF Jaro)

+ Yusuf Yama (FC Espoo)

+ Joni Vuorinen (FC PoPa)

+ Pekka Sihvola (Haka)

+ Patrick O´shaughnessy (Klubi 04)

+ Vili-Verneri Roivainen (STPS)

- Konsta Hietanen (FC Lahti)

- Sampsa Timoska (EIF)

- Mika Johansson (HIFK)

- Mikko Innanen (JJK)

- Antti Okkonen (HJK)

- Mate Dujilo (Alta IF, Nor)

- Toni Lindberg (FK Mash’al Mubarek, Uzb)

- Pele Koljonen (lop.)

- Ymer Xhaferi (PK-35 Vantaa)

- Maxim Votinov (FC Baltika Kaliningrad, RUS)

TPS on esiintynyt koko kevään vakuuttavasti ja siitä todistuksena Liigacupin voitto. Kaksi tärkeää miestä lähti TPS:n puolustuksesta: Henikangas ja Uronen – tilalle saatiin Tanska, joka onkin pelannut hyvin. TPS on nuori joukkue, joka pystyy sekä pallonhallintaan, että nopeisiin vastaiskuihin. TPS on ollut kevään ykkösjoukkue Suomessa tuloksellisesti ja pelillisesti. Nämä joukkueet kohtasivat toisensa Liigacupin puolivälierässä Turussa. Silloin TPS voitti 4-0, mutta olisi voinut voittaa paljon suuremmillakin lukemilla – niin paljon vaarallisia tilanteita se MyPan maalille loi.

Tämä ottelu pelataan TPS:lle oudolla areenalla, Paavo Nurmi-stadionilla, koska Kupittaan nurmi on poistettu ja pohja uusitaan. Turkulaiset palaavat Kupittaalle vasta juhannuksen jälkeen.

MyPa karsi kulujaan runsaalla kädellä ja joukkue on heikentynyt viime kaudesta. Yhtään nimekästä pelimiestä ei ole seuraan tullut ja muutamia sellaisia on lähtenyt pois. En näe, että MyPa taistelisi tällä kaudella muusta kuin säilymisestä liigassa. MyPan mahdollinen vahvuus ovat erikoistilanteet.

Ennuste peruskohteelle,ilman tasoitusta: 67% - 22% - 11%









99. Tottenham – Chelsea  2  kerroin 2,65

Englannin Cupin välierä Webleyn Stadionilla Lontoossa. Miksi Tottenham on kerroinasettelussa laitettu suosikiksi? Chelsea on Valioliigassa kuudentena ja Tottenham neljäntenä. Tottenham on pelannut vaihtelevasti viime aikoina. Viimeisimmässä ottelussaan se hävisi kotonaan heikolle Norwichille 1-2. Chelsealla on allaan kuuden tappiottoman ottelun putki, viimeksi se pelasi tasan toisen Länsi-Lontoolaisen, Fulhamin kentällä. Tällä kaudella nämä joukkueet ovat pelanneet kummatkin keskinäiset ottelunsa tasan, 0-0 ja 1-1.

Kun Di Matteo otti ohjat käsiinsä Chelseassa lopputalvesta on se voittanut 8, pelannut 2 kertaa tasan ja hävinnyt kerran. Chelsealla on keskiviikkona Champions-Liigan välieräottelu Barcelonaa vastaan, mutta tuskinpa Di Matteo lepuuttaa miehiään näin tärkeässä ottelussa ja onhan hänellä käytettävissään laaja ja laadukas pelaajarinki, joten pienet muutokset eivät välttämättä heikennä suoritustasoa.

Chelsean puolustaja Ivanovic on pelikiellossa. Tottenhamin puolustuksessa on loukkaantumissuma ja tilanne näyttää heikolta. Tuoreimpia loukkaantuneita tällä rintamalla ovat Younes Kaboul ja Ledley King (saattaa pelata vammaisena). Pelintekijä Niko Kranjcar loukkaantui myös ja on poissa.

Arvio: 36% - 29% - 35%



117. Chicago – Houston  2  kerroin 3,00

Chicagolla kolmesta ottelusta 4 pistettä, Houstonilla kolmesta ottelusta 6 pistettä MLS-Liigassa. Viimeksi Chicago hävisi vieraissa Coloradolle 2-0. Houston hävisi viimeksi vieraissa Seattlelle 2-0. Viime kaudella kummankin kentällä pelattiin 1-1 tasurit.



Pidän Houstonia parempana joukkueena kuin Chicagoa. Houston pelaa 7 ensimmäistä sarja-otteluaan vieraskentillä, joista tämä on siis neljäs eli he ovat napanneet jo kaksi vierasvoittoa. Houstonilta puuttuu pelikieltojen vuoksi keskikenttäpelaajat Clark ja Moffat. Chicagon puolustaja Cory Gibbs loukkasi polvensa viikolla ja on poissa 4-6 viikkoa. Tästä tulee vähämaalinen ottelu ja varsinkin Houstonin hyvin organisoitua puolustusta on vaikea murtaa ja he ovatkin saaneet jo kaksi 0-1 voittoa tällä kaudella.

Ennuste: 42% - 30% - 28%

Kupittaalla potkitaan palloa vasta juhannuksen jälkeen, kun kenttään tehdään pohjan parannus ja nurtsin uusiminen.