Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

lauantai 14. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 14.4.2012



02. Aberdeen – Hibernian  X  kerroin 3,00

Skotlannin Cupin välierä puolueettomalla kentällä, Hampden Parkilla, Glasgow`ssa. Aberdeen Skotlannin Valioliigassa kahdeksantena, Hibernian 11. – eroa 9 pistettä. Aberdeen katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun se viime lauantaina voitti Dundee U:n kotonaan 3-1. Hibernianin viime aikojen sarakkeessa on kaikkia lopputuloksia tasaisesti – viimeksi tuli sunnuntaina 1-1 tasuri kotona Motherwelliä vastaan.



Kaikkein hedelmällisin lähtökohta tämän ottelun lopputuloksen puntaroimiseen näyttäisi olevan keskinäiset ottelut tällä kaudella. Niitä on käyty 3 kpl. ja niissä on tehty vain yksi maali. Aberdeen teki tuon maalin joulukuussa kotikentällään. Viimeksi nämä kohtasivat helmikuussa Hibsin kotona maalittomasti.

Näyttäisi, että tässä ottelussa 0-0 tai 1-1 tuloksiin luottaminen kertoimella 3 olisi viisasta.



Hibernian on siis toiseksiviimeisenä sarjassa ja taistelee putoamista vastaan joka liigaottelussaan. Aberdeen voi liigassa keräillä vielä muutamia pisteitä ja kausi on siinä, jos ei romahdusta tapahdu, niin sillä ei ole huolta putoamisesta, eikä ylöspäinkään pääse kuin yhden sijan verran. Se on voinut huoletta keskittyä tähän matsiin.



Kummallakaan ei tuoreita loukkaantumisia, mutta Hibernianin kkp. Stevenson on pelikiellossa. Tämä ottelu pelataan ratkaisuun asti tänään, mutta Veikkaus huomioi vain varsinaisen peliajan jälkeisen tuloksen.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 41% - 29% - 30%



52. Nottingham – Blackpool  2  kerroin 2,70

Nottingham championshipissä 20., Blackpool 5.

Nottinghamilla on viidestä viime ottelustaan vain yksi tappio. Viimeksi se voitti maanantaina Peterborough`n vieraissa 0-1.

Blackpool ei ole hävinnyt kolmeen matsiin ja viimeksi se pelasi maanantaina tasan kotonaan Barnsleyn kanssa.

Lokakuussa Nottingham haki pisteet Blackpoolista 1-2 voitolla.



Nottingham tällä kaudella kotonaan top-6 joukkueita vastaan: 1 voitto – 0 tasuria – 4 häviötä.

Blackpool vieraissa bottom-6 klubeja vastaan: 3 v. – 1 t. – 1 h.



Kun sarjaa on pelaamatta 4 kierrosta, kumpikin joukkue tarvitsee pisteitä eri syystä: Nottingham on seitsemän pistettä putoamisviivan yläpuolella ja saattaa tarvita vielä muutamia pisteitä säilyäkseen. Blackpoolin play-off paikan lähimmät uhkaajat ovat neljän pisteen päässä ja se tarvitsee varmasti vielä useita pisteitä päästäkseen yhden nousijan paikan ratkaiseviin pudotuspeleihin.



Nottinghamin laituri Gareth McCleary ajettiin viime ottelussa kentältä ja hän on pelikiellossa. Blackpoolilta puuttuu pelikiellon vuoksi kkp. Keith Southern.

Ennuste: 40% - 27% - 33%



63. Pyrintö – KTP  2  kerroin 4,10

Korisliigan puolivälierien kolmas ottelu – otteluvoitot tasan 1-1, kolme voittoa tarvitaan jatkoon. Ensimmäisen ottelun voitti Pyrintö kotonaan kolmella pisteellä, toisen KTP kotonaan neljällä pisteellä. Näiden joukkueiden välillä ei todellakaan ole tuollaista tasoeroa, kuin Veikkauksen kertoimista on luettavissa. Viimeksi suosittelin KTP:n kotivoittoa, joka toteutui Veikkauksen kertoimella 2,35. Tuolloin parhaita kertoimia netissä tarjoava Pinnacle Sports tarjosi KTP:lle alle 1,90 kerrointa, ainakin juuri ennen ottelua. Nyt Pinnaclen kerroin KTP:lle on 3.18 (Ei ristiä).



Viime ottelussa KTP johti jo kolmannen jakson lopulla 19 pisteen erolla, mutta Pyrintö nousi viimeisellä neljänneksellä tuntumaan. KTP kuitenkin pystyi voittamaan ja se on myöskin hyvä merkki heille. Kaksi tasaista, materiaaliltaan melko tasavahvaa joukkuetta kohtaavat – taas taitaa tulla tasainen kamppailu.



 Kahden aiemman ottelun tilastoja:



12.4.2012 KTP – Pyrintö 89-85 (26-22, 26-21, 24-16, 13-26)



KTP: Blue 21, Crocker, 20, Williams 17



Pyrintö: D.Williams 24, Lowe 24, A.Williams 15.



Levypallot: 35-32



2p%: 64-62



3p%: 33-39



1p%: 73-70



S: 16-8



10.4.2012 Pyrintö – KTP 81-78 (17-17, 19-23, 27-19, 18-19)



Pyrintö: D.Williams 24, Lehto 12, Nikkilä 12



KTP: Crocker 19, Blue 18, Williams 16



Levypallot: 40-29




2p%: 55-50



3p%: 29-41



1p%: 83-42



S: 11-12

Ennuste: 70% - 30% (Ei ristiä)



83. NEC – Heerenveen  1  kerroin 2,55

Kotijoukkue on Hollannin liigassa kahdeksantena, vierailija kuudentena – eroa 14 pistettä..

NEC on voittanut kaksi viime otteluaan – viimeksi kaatui jumbo-Exelsior vieraissa.

Heerenveenin kahden ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona, kun se hävisi johtaja-Ajaxille kotonaan peräti 0-5.

Elokuussa Heerenveenissä tasattiin pisteet 2-2.



NEC tällä kaudella kotonaan top-6 tiimejä vastaan: 1 voitto – 0 tasuria – 3 häviötä.

Heerenveenin vierasmatsit keskikastin joukkueita vastaan: 3 v. – 1 t. – 0 h.



Tuossa 0-5 ottelussa Ajaxia vastaan Heerenveeniltä ajettiin maalivahti kentältä vain 5 minuutin pelin jälkeen. Yksi tämän ottelun ratkaisevista asioista voi olla se, että Heerenveenin ykkösmaalivahti Vandenbussche on siis pelikiellossa. Hänet korvaa ruotsalainen Brommapojkarnasta tänä vuonna tullut Kristoffer Nordfeldt, jolla on ikää 22 vuotta ja debyytti tehtynä tuossa Ajax-matsissa. NEC:n joukkue on kokonaisuudessaan terve ja käytettävissä.

Ennuste: 38% - 29% - 33%







103. Seattle – Colorado  2  kerroin 4,15

Seattle kerännyt MLS-Liigassa neljästä ottelusta seitsemän pistettä. Colorado saanut viidestä ottelusta yhdeksän pistettä.

Seattle pelasi viimeksi 0-0 D.C:n vieraana. Colorado hävisi vieraissa kovalle Salt Lakelle 2-0.

Viime kaudella Seattle voitti keskinäiset kohtaamaiset, kummatkin yhdellä maalilla.



Näkisin tässä yllätyssauman, hyvällä kertoimella. Seattlehan on aina ollut hyvä kotijoukkue, jolla on sarjan paras yleisö tukenaan. Voi olla kuitenkin, että Portland vie tällä kaudella kovaäänisemmän yleisön tittelin itselleen, vaikka toki Seattlella on joka ottelussa 38 00 äänekästä kannattajaa takanaan. Viime kotimatsissa tuli kuitenkin 0-1 tappio vastustajalle, joka on hyvin samantasoinen kuin Colorado eli San Joselle. Seattle on pelannut neljästä ottelustaan kolme kotona. Coloradolla on jo yksi vierasvoitto, se tuli Philadelphiasta, joka on suunnilleen Seattlen tasoinen joukkue. Kaksi viimeisintä vierasmatsiaan se on hävinnyt koville vastustajille eli New Yorkille ja Salt Lakelle.



Tasaiset joukkueet – epätasaiset kertoimet. Seattle suosikki, mutta Coloradolla hyvä yllätysmahdollisuus.

Ennakointi: 53% - 27% - 20%



104. Toronto – Chivas  1  kerroin 2,30

MLS-Liigaa. Toronto ei ole saanut pistettäkään neljästä ekasta ottelustaan. Chivas on kerännyt viidestä ottelusta kuusi pistettä.

Lauantaina Toronto hävisi heikolle Montrealille vieraissa 2-1. Chivas voitti vieraissa Portlandin 1-2.

Viime kaudella Chivas voitti kotonaan 3-0 ja Torontossa tasattiin pisteet 1-1.



Toronton alkukausi on ollut hektinen, koska vielä paria päivää ennen tuota Montreal-tappiota, se pelasi paikallisen Champions- Liigan välierässä ja putosi finaalista. Tuo selittää viime kierroksen tappion heikolle Montrealille. Entinen Saksan maajoukkueen keskikenttäpelaaja Torsten Frings on ollut loukkaantuneena koko alkukauden ja ehkä tämä on hajoittanut eniten Toronton peliä. Nyt Frings jo harjoittelee yksinään, mutta tuskin hän vielä tässä ottelussa pelaa, koska tiettävästi joukkueharjoituksia ei ole alla.



Chivas on napannut kaksi yllättävää vierasvoittoa, joista kauden koko pistesaalis kertyy. Kumpikaan näistä joukkueista ei suuntaa kauden päätteeksi play-offseihin, jos jotain radikaalia muutosta ei tapahdu.



Toronton puolustaja Emory ajettiin viime ottelussa kentältä ja on pelikiellossa. Chivas sai vaihdossa toiselta Los Angelilaisseuralta, Galaxylta kkp:n Cardozon ja menetti p.Lopesin, tällä viikolla. Tässä matsissa on huomioitava myös olosuhteet eli Chivas tulee LA:n lämmöstä keväiseen Kanadaan. Toronto palaa normaalielämään Champions-Liigan päätyttyä ja pystyy paremmin keskittymään näihin sarjaotteluihin.
Ennuste: 39% - 30% - 31%
      Nottingham Forestin City Ground etualalla (Notts County toisella puolella jokea.)